Да, същият е, моят е седял дълго пред БТА . Историята и легендата около него се вият като дим от наргиле в ориенталски бардак 
Не съм се ровил да гледам сали е имало автоматици на турбо версиите, но съм карал автоматик на 2,5 атмосферен бензин - блаженството е пълно.
Имахме днес неочаквана среща с другаря Живков пред сервиз за стенд, който се опитах да направя на колата , но неуспешно. След това, с другаря Живков / с партизанското име Георги / се отнесохме в неговата светая светих, за да ме въведе в дебрите на новата концепция за N9T идеологията. Мога да ви уверя, че нещата надминават нормалния подход към възстановяване на двигател. Колегата Живков се е превърнал в маниак, смело мога да го кажа
Аз лично не бих имал нервите и търпението за такава прецизност и отношение. Признавам си 
Ха, весело за историите на Али Баба.
Ами всъщност като беше колата в Лозенец гаражна, аз я мярках чат-пат извадена, но нямах още интерес към нея да ръчкам който там я караше за продажба /не знам дали това беше стопанина и дето я държеше пред БТА, и с който се запознах/, понеже в края на 90-те години бях още ергенче, а и след обстойни возения през 80-те в 2-та броя СХ-а ГТИ /2400 стар и 2.5 по-нов/ на нашите, някак си нямах интерес отново към марката.
Но времето бързо мина и вече през 2000 година се ожених, и взех да се оглеждам за нещо по фамилно. И както я видях Престижката пред БТА тогава паркирана, ми просветна какво съм изпуснал 2-3 години по рано, и какво точно ми трябва за возене на детска количка отзад без да я сгъвам.
И в кръга на шегата, другата алтернатива на толкова огромно място пред задната седалка като при Престиж, ако човек иска само някоя фабрично удължена лимузина, а не американски ред-нек/Вегас стреч кенеф,

беше или Даимлер ДС420, или хехе, двойката конкуренти от 60-те и 70-те- Ролс Фантом 5/6 и Бенц 600 Пулман. Които, ясно как стояха като достъпност тогава, че и сега и в България и по света, пък за цени да не говорим. Е, Даимлера все още не е много недостъпна правителствена каляска де, особено ако е търкаляна като сватбарка, може да се намери изгодно в Англия.
Опс, отплеснах се, та по темата, съответно оставих бележка на колата дали се продава. И някъде може би през 2001 или 2002 година ми се обади собственика, приятен по-възрастен господин, но по-скоро само да поговори с мен, понеже ме информира, че не се продава Ситроена, но така или иначе си побеседвахме за колата и за разните тогавашни Ситроен майстори в София.
Той доколкото помня ми обясни че я купил някъде в началото или средата на 90-те от Австрия, и била там истинска посланическа кола на някое посолство. Въпреки тогава кандърмите ми беше твърд че не я дава, без дори да се дискутират каквито и да е пари/цена.
Общо взето мисля че я караше събота-неделя за разходки до провинцията /само тогава липсваше пред БТА, през седмицата кротко събираше прах без да се мести/ за семейно-вилни разходки.
Някъде обаче през 2003 година беше, вече го мярнах Престижа с леко ударена лява задна врата. И в тоя си ударен вид и покрита с прах седя още 2 години там пред БТА колата.
После пък мисля че оправиха калника, и след това колата изчезна от улицата.
А ти ли си успял да купиш от този човека от БТА собственика, или от някой друг след него?
Е то е че от значение де, ама човека наистина беше голям Шеврон фен и въобще не искаше да се разделя с него.

Което всъщност е станало добре че си я взел в крайна сметка, понеже там на улицата, определено не му беше мястото на това рядко турбо Престижче.
пп. Всъщност и като се сетя покрай пребиванията ми по ГДР в края на 80-те, точно тоя Спек СХ- Престиж с турбомотор и плушен салон, и обикновено с тъмносив или гълъбовосин металик, беше тогава лубим на най-горния ешелон на парти лидерите на ГЕСП в ГДР.
Интересно какво ли е станало сега с тези тогава налични по ГДР почти нови Престижи?
По мои субективни изчисления поне в Берлин съм виждал 5-10 броя различни от тях, допреди колапса на ГДР. А тогава и в областните градове на ГДР, в добавка към наистина масовите в наличност удължени Волва 264 и 760 на местните гаулайтери, може да имало по още някой и друг СХ поръчан.