Това е другото интересно. Можеш ли да обясниш или покажеш снимка точно какво имаш предвид.
Това ли е името на въпросния французин:
https://www.ewrc-results.com/profile/26679-Thierry-Verdier/
За веждите на калниците, как да кажа- чисто субективна моя преценка бе, доколко са заводски.
На абс. огромното количество БГ-сглобка Алпини които съм виждал вече по-късно в 80-те и 90-те години, и които са били с видимо преправени изтумбени вежди /оригинално всичките наши серийни Булгари А110 са със стандартните прави калници/, изработката им бе някак примерно многоъгълна, неравномерна, абс. видимо тип- Направи си сам.
Като ги пипнеш отдолу под ръбовете, се чувстваха при обхождане с пръсти някакви наложени слоеве, каквито са там тия стъкло-фазерни нишки, ако така се казват, а се чувстваха неравномерно намацани със смолата отгоре.
Докато на тоя синия, дето го взе французина, също ги пипах веждите отдолу, изглеждаха гладки и с хармонично правена структура, като цяло отлети, не с насложени ленти или разни пластове.
За веждите на калниците въобще на А110, друго интересно беше, че на много от БГ Алпините ни, предните вежди бяха видимо преправени драстично по-изпъкнали и изтумбени от спрямо задните вежди, не знам защо.
Вероятно предполагам, това драстично разширяване бе заради слагане конкретно отпред на по-широки подложни фланци на джантите им, и получената впоследствие, екстремно по-широка предна следа.
За името на французина, не го знам, не съм се запознавал с него лично там по ретро-празниците, дето идваше.
А и да се бях запознал, нямаше да му запомня сигурно. ))
Не беше стар обаче, визуално тогава в средата на 90-те ми приличаше на около 30 годишен, или нещо такова.
За линка, съдейки по това, че в 1994 год. на Златни пък на този френски пилот, навигатор му е бил българина Илия Вълчев, значи този човек рали-пилота е имал контакти с БГ рали-средите.
Но пък нашия французин тук бе даскал, не се афишираше като рали-профи в БГ, поне аз нямам такива спомени. Може и да са едно и също лице де.
Ако има Фейсбук, може да го питаме Алпин А110 купувал ли е от БГ, и какъв точно...
Интересен страничен ремарк бих вкарал, че колата с която е участвал на рали Златни в 1994 този французин- Пежо 309, в серийната си ГТИ версия е една от колите, които най-много са ме изненадвали положително, без да съм го очаквал.
Тогава още в началото на 90-те пробвах едно серийно такова, и с неговите 1.9 литра и 115 ли, 130 коня, вървеше супер добре на ускорение.
А още повече ме изуми, че и на прецизност и устойчивост в завои бе фантастична за големичък хеч кола, а не мекицата, която очаквах.