Автор Тема: Възстановяване на FIAT 125p 1982 г.  (Прочетена 36383 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Март 22, 2015, 19:35:07
Отговор #80

Неактивен niki4

 • Публикации: 171
И от мен едно мнение за спирачните тръбички. Мисля, че е по-логично в друга насока да се влагат пари в инструменти, а не в тази. Колегата Живков правилно е посъветвал. Сваляш оригиналната тръбичка. Ако не можеш да я развиеш, режеш я близо до накрайника. Запазваш и формата - по-късно по нея ще огънеш новата. Измерваш дължината и. Осигуряваш си мостра от тръбичката, за да може чичкото в магазина да знае какво да ти даде и да не мъкнеш цялата, още повече ако са няколко...Развиваш накрайника, за да я ясна резбата и си намираш магазин, където правят тръбички. Във Варна знам две места, сигурен съм, че и при теб има такива. А цената - медна тръбичка от 80 см - 7 лв. Сигурен съм, че спестеното време има къде да го ползваш по колата....

Март 22, 2015, 20:10:37
Отговор #81

Неактивен Toni only Benz

 • Наблюдаван
 • *
 • Публикации: 1333
 • *Only legendary Benz*
И смятам, че не бива да се прави компромис с тези неща.

Абсолютно прав си .

Аз на всеки 3 години източвам ,промивам и сменям спирачна течност.

Независимо от автомобила ми ,по-нов модел или класика.

Декември 21, 2015, 20:55:37
Отговор #82

Неактивен fysb

 • Публикации: 31
Здравейте, колеги!
Малко да пораздвижа темата :-) Тя колата скоро няма да мръдне, но...
Нещо положително да има преди празниците - купих си чисто нов, преден мост:

Цената беше убийствена ... 15 (петнадесет) български лева.
Колкото до цялостното развитие - още е при тенекеджията... Сменени прагове, изкърпени дъна, сменен преден кош, сменени врати, сменени капаци, сменени калници, изкърпени колонки, сменено... всичко, което можеше да се купи като качествена ламарина...(то от старата кола само номерът на шасито остана)... Има обаче едни 5мм, разлика в два от диагоналите (обръщана е през покрив) и сега е в процес на "изправвяне". Снимки нямам, щото като свърших с ролетката не бях в настроение ... 5мм... а като я гледам от колко време стои и не му давам изобщо зор, само и само да я направи добре ... и ... 5мм.
И понеже си виждам предишния пост - тръбички дори още не съм си направил... Ужас...
Но нека сме положителни - имам нов, преден мост и предстоят празници!
Поздрави!

Октомври 26, 2017, 22:28:31
Отговор #83

Неактивен fysb

 • Публикации: 31
Здравейте, колеги!
Да поизтупам малко темата от забвението. Смених тенекеджията :-) Работата потръгна. Дано не го урочасам новия. Основната геометрия я е докарал, колата ще има една следа :-) Диагоналите са еднакви ... на ролетка, стъклата (предно и задно) влизат и не изпадат сами ... Сега се пасват калници, капаци, врати, маски и т.н., нали всичко е ново. Е да, търся си и читав, нов, преден, ляв калник, че имам ръждясал оригинал и нов, но български, който и на размер, че и на тегло не отговаря (почти двойно е по-тежък). А да ... рамката в която лежи уплътнението на багажника и нея я няма ... ще се сгъва наново :-) Но важното е, че поне се работи по колата. Не мога да повярвам колко време мина...
Нямам снимки за момента, майсторът малко срамежлив. Като се поотпусне ще направя.
Освен ламарини блокът мина на шлайф на цилиндри (стана 77,2, което е първи ремонт) и се сдоби с нови лагери на разпределителен вал. Живот и здраве ще си има нови разпределителен и колянов вал. Намериха се и четири нови биели и заедно с бутала, сегменти, бутални болтове и втулки е на път към нов живот. И тук съм длъжник за снимки.
В реда на мисли за блока, чака го боя. Някой да знае оригиналния цвят на тези блокове? Моят изглежда е бил светлосив. Така го виждам и по стари снимки, но не откривам (признавам, че не съм чел прекалено старателно) писмено описание на цвета на блока. Ще се радвам ако някой сподели опит.
Прекъсвам голословието до тук, надявам се скоро да кача и снимки, а и да има още развитие.
Поздрави!

Октомври 27, 2017, 11:14:16
Отговор #84

Неактивен VANZ

 • Публикации: 41
В този сайт   fiat125p.pl.,има кодовете на боите и доста полезни неща.

Октомври 27, 2017, 12:07:58
Отговор #85

Неактивен ilian

 • Публикации: 212
Благодарско колега за сайта. Преди повече от две години случайно го бях напипал и после колко пъти съм се опитвал да го намеря за боите през годините.......
Много интересни неща си припомних. И да, цвета на блока е тъмнозелен, не се е променял през годините.

Октомври 27, 2017, 18:45:00
Отговор #86

Неактивен fysb

 • Публикации: 31
Сърдечни благодарности и на двамата колеги! Сега ще трябва да се тонира боя :-)
Поздрави!

Октомври 30, 2017, 10:14:12
Отговор #87

Неактивен __smirnoff__

 • Публикации: 150
Браво за развитието! Успех занапред, и чакаме с нетърпение снимки! :)

Януари 05, 2018, 22:17:48
Отговор #88

Неактивен fysb

 • Публикации: 31
Здравейте,
Много срамежлив този майстор, но и много добър (по моето скромно мнение). Снимките са от междинен етап, в който предстоеше финализирането на пода. Трябваше да премеря как влизат двигателят и скоростната кутия (дали ще се побере новата кутия в тунела, ще трябват ли доработки). Оказа се, че нищо страшно няма да се случва отдолу, за щастие :-)

Това е подновеният кош, даже и цвят има в него:


А това е недовършена, но доста понапреднала страна:И за да не е съвсем безкористен поста... Имам нужда от лайсните на покрива, които са при каналите за отвеждане на водата. Нямам претенции дали ще са черни или хромирани. Знам че стават от доста лади, но ... от къде мога да ги купя??? Обиколих няколко магазина, които предлагат части за ВАЗ в София, но всички ме гледаха със съжаление. Идеи?

Поздрави!

Януари 06, 2018, 00:15:09
Отговор #89

Неактивен gogo

 • Публикации: 264
Браво за напредъка!Какъв мотор и скорости ще монтираш?