Автор Тема: Москвич номер 21 - Рила пикап 1970 г.  (Прочетена 1789 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Октомври 09, 2019, 10:17:01
Отговор #20

Неактивен Методи Кръстанов

  • Публикации: 108
Преди няколко дена ползвах пикапа ефективно. Освен че ми е кеф, че е москвич, ми върши и супер работа. Механично е напълно   завършен, външния вид не съм го пипал. Няма кога, а и така си ме радва. Иначе пали и върви без грешка. Не минах много километри, общо за тази година са не повече от 250-300, ама каквото ми е потрябвало да си транспортирам, съм го направил.
Малко снимки от онзи ден:Тук беше мокър и се вижда че е лъскав, ама всъщност боята е тотал щета:Хрома си е неговия оригинален, само го почистих и изправих броните:

Товарния отсек събира доста. Изпитан е с 10 торби цимент и 10 чувала пясък едновременно:Салона - неговия оригинален беше кафяв, но беше станал на тор, сложих каквито имах седалки и кори, беше доста чистичко вътре, но не съм го чистил от няколко месеца:Иначе цялата кабина е изкърпена и мината с боя за цвят:Смея да твърдя че мотора работи почти идеално :)На табелката пише " Рила 1400", "Балканкар Ловеч", "Произведено в България", "1970г.". И си мисля - никога няма да видя съвременна такава табелка. Това е от епохата когато сме били производители, а не само консуматори. Ама какво да се прави.....На купе 408И газова уредба се монтира елементарно. Стойката за хидро-вакумния усилвател на спирачките при 412, пасва идеално за изпарителя. Водата за изпарителя се взема от маркуча за парното които минава точно оттам. Можеше да измисля по скрит монтаж за клапаните, ама не ми се занимаваше тогава:

Та така - пикапа много ме кефи. Вътре ми е супер уютно, парното е на 6, скоростния лост на волана е много удобен. Като голям минус мога да посоча че копчето за чистачките е на неудобно място, трудно се достига, пречи лоста за скоростите, ама всичко друго е на удобно разстояние. Само ме е яд че нямам цяла предна седалка, ако си намеря ще си я сложа :) Звука на 408 мотора също е несравним. Абе москвич - кеф за душата :)

Октомври 09, 2019, 11:03:40
Отговор #21

Неактивен __smirnoff__

  • Публикации: 115
Супер е Ловечкото Ел Камино :) Страшно много ми харесва! С цяла седалка ще е още по-страхотно, винаги съм ги харесвал диваните отпред :) А и така, както е в момента, с червен салон, също ми допада, някакси контрастира с тъмно синия цвят, добра комбинация е

Октомври 09, 2019, 11:22:32
Отговор #22

Неактивен andi1

  • Публикации: 49
И при мен изпарителя е там, но мисля че идва твърде далеч от карбуратора. Сложих го от другата страна, до акумулатора, маркучите  стават доста къси и има доста по добра динамика. Минус на този монтаж е че не може лесно да се проверява маслото, да се сменят свещите. И пак го върнах там, където и ти си го сложил. Но имаше разлика, определено.

Октомври 15, 2019, 10:00:49
Отговор #23

Неактивен Методи Кръстанов

  • Публикации: 108
      В неделята пак си върших доста работа с пикапа. Пустиняка си върви и не се оплаква, въпреки че си го товаря като магаре :) Снимах го малко от вътре:

      Разбира се бакелита отдавна е станал на прах. Цвета на таблото му е оригиналния, доста интересен за мен цвят, които не съм виждал никога. Стърчащите жици са за газ/бензин, все забравям да му взема и сложа едно копче. Затвърди се мнението ми, че лоста на кормилото е в пъти по удобен:      Тубата в момента е резервоар за бензин. Сложих газовата уредба на мястото на резервоара и така и не направих нещо по въпроса със местонахождението на бензина. Последно ми свърши газта и трябваше да ползвам бензин. Волана също се разпадаше и като стар колхозник го бях увил с изолирбант  >:D Ръчната също ми бе странна докато свикнах с нея. Стои на това място до около 1973г. Таблото с този километраж се монтира до към средата на 1974. След това идват кръглите километражи. Между другото топката на скоростния лост оригинално не е тази, по малка и продълговата е. Съответно нямах такава и сложих от механизма на шейните на седалките. Резбата пасва точно:Много ми харесва жабката с надписа, жалко само че е на латиница:Корите на вратите и седалките са от по късна година на производство. Оригиналните са с други шарки. Дръжките на прозореца и за отваряне се монтират до 73г. когато се заменят с по нови. Голямата дръжка на вратата е от 2140, оригиналните са по малки но нямат арматура и лесно се чупят и съответно трудно се намират. До 73г. рамката на малкото стъкло на вратата както и огледалото и арматурното табло се боядисват в цвета на купето. След това за няколко месеца тези "екстри" както и таблото се боядисват с проста черна боя, явно за по лесно до появата на полиуретановото табло в края на 73г.
Та така, за сега пикапа върви екстра  O:-)