Понеже сайта е доста специализиран, затова не съм споделял много подробности. Като се има предвид, че тези машинки още си ги карат хората, не звучат много ретро. НО -това са машинки над 45 години! Доста поколения са минали през тях и затова си заслужава да се реставрира нещо. Който се е занимавал с това - само той знае колко усилия , нерви , труд и ПАРИ се хвърлят. Представете си за кола какви са нещата. Въпроси много се задават за средства. Аз ще споделя, че за да добие този вид моето Балканче - съм минал трите хиляди лева. Има много "разбирачи", които биха казали - е - ми то има по 200-300 лева се продават подобни. Да - то има и за 100 лв. Който иска - да си вземе оттам. Една година по-малко се занимавам с него. Исках максимално да е автентичен. Като се появи фин.възможност -правиш нещо /разглобяване, почистване, хромиране, замяна детайли с нови по възможност, боя, аксесоари,спици, жила и пр. / От три двигателя - един избран. Нови лагери , колела, скорости,съединител, гарнитури , масло и пр и пр./ Нова ел система вкл крушки, бубина и ключ. От три километража - един и нов охлюв за жилото. Нов ауспух от Симсон, НО с оригинална кривка от Балканче и присадена задна част пак от балканче. Карбуратор - нов оригинал. Гуми - вътрешни и външни - нови. Седалка - претапицирана. Помпа -оригинал. Всички гумени детайли - нови. И още мнооого неща. С помощта на колеги от форума - всичко се намира. Благодаря и на модераторите за съдействието. Ами това е .