Я малко да размразим темата след дългата и люта зима.
Официално, сезона е открит с мероприятието в Хасково.
Както вече споменах, изкарахме си много много приятно.
Хубав град е това Хасково, Перперикон също е много впечатляващ резерват!
Та, уикенда започна в четвъртък със сглобяване на Алфата.
През зимата бях разкачил някои неща, които се нуждаеха от ревизия.
Джантите имаха нужда от освежаване.
Свалих гумите, оказа се, че съм с вътрешни гуми , Пирели.
Така си и оставих колата.
Според гумаджията, липсва един борд, който е присъщ за джаните подходящи за гуми без вътрешна.
Джантите ги песъкоструих и боядисах прахово в София, но понеже отливката е доста шуплеста, на места се образуваха балончета по боята и в крайна сметка не са перфектни.
Това се забелязва при по-внимателно разглеждане де. Общо взето са доста по-добре от преди и се надявам да се мият по-лесно, че с тези гъсти спици е ужас.
Най-накрая монтирах и хромираните гайки, които си бях купил есента + нови централни капачки , които ми прати предишния собственик заедно с колата.
Е, дизайна им е малко по-различен от на оригиналните, но за другата година ще го поправя и това

Колата дойде със спукани кори на вратите.
Тази зима пооправих и това. Дадох ги на тапицер, който ги залепи, но няма да е много трайно за съжаление.
Най-хубавото е, че подсили отворите за захващане където винила се беше разпаднал и сега са монтирани доста по-солидно.
Продължавам да търся нови кори за вратите, но е почти невъзможно защото са произвеждани само 2 години и то само на първите Алфетта ГТ.
Така и така бях свалил корите, нямаше как да не сменя и найлоните. Изрязах нови и ги прилепих с хартиено тиксо.
Получи се добре, но останаха още някои ъгълчета за обиране, които се виждат на отворена врата.
Вратите ми се в чудесно състояние и съм много доволен.
Използвах момента да ги изпрахосмуча отвътре и освободя дренажните отвори от боклуци.
Преди мен някой е пръскал с консервационен препарат, да е жив и здрав!
Аз повторих, обилно с KS-400 на Кар систем.
Чудесен слой създава, дано е дълготрайно.
Миналата година си купих от Италия и един механизъм за отваряне на триъгълното прозорче на шофьорската врата.
Бях много много горд и щастлив, че ще си го сменя с чисто ново, оригинално или поне до момента, в който видях, че на моята кола е различно

Голям шок.... няколко минути размисли и грабнах бормашината за да го разкапсуловам.
Всичко вътре е алуминий и при некадърна употреба и напъни резултата се вижда на снимките.
Почистих го, смазах го и го сглобих до следващата зима когато ще търся някой да изработи червяк и работно колело от по-солиден метал.
В завършек на четвъртъка с един приятел монтирахме четирите чисто нови "конита", които мухлясваха в гаража от есента.
Амортисьорите са настроени на по-скоро комфортен режим за да не губим лекотата , с която Алфата поема неравности.
Е, по-твърдо вози , но торсионите и пружините са достатъчно меки за да имаме и комфорт някакъв

Като резултат от уикенда, минах към 350 километра , раздавах цялата газ на пистата и колата се държеше съвсем прекрасно.
Много съм доволен от Алфичката... голям кеф е да се шофира.
Е, има някои неща по окачването, които ме изнервят, но предстои да се оправят.

На пистата се видя, че гумите и са старички за изпълнения, въпреки, че имат доста грайфер и са стояли на сянка

.