Автор Тема: Alfa Romeo Alfetta GT - 1975  (Прочетена 165011 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Април 06, 2011, 02:45:46
Отговор #60

Неактивен GT

• Публикации: 1069
Как се обезвъздушават тия Алфи? Итересно ми е, как понасят нехерметичност в охладителната система. По-конкретно, неуплътняваща капачка на радиатора. Разгледах миналия път водната помпа, външно. Има там перка, която се върти с каиш. А, тя твърдо ли е закрепена за шайбата или има някакъв съединител?

Април 06, 2011, 10:00:40
Отговор #61

Неактивен Speeder

• Администратор
  • Публикации: 5094
В най-горната точка на термостата има месингова пробка, която пък е на едно ниво с гърловината на радиатора и когато системата е пълна това се вижда по нивото в термостата.
Иначе избърсах капачката на радиатора и гърловината му и след това не е имало проблем.

Перката на водната помпа си е твърдо свързана с оста и шайбата. Няма съединители, няма нищо :)
145 Boxer, Alfetta GT, Alfasud Sprint Veloce 16v, Lada 1500 S, GT 1300 Junior, Giulietta 2.0

Как да качваме снимки във форума : http://www.classiccar-bg.com/index.php?topic=2631.0
"По един болт на седмица да бяхте завивали, сега щяхте да ги карате тия коли!"

Април 06, 2011, 10:25:57
Отговор #62

Неактивен Speeder

• Администратор
През почивните дни се борих и с едно казанче за спирачна течност, което pe6kata212 ми подари. ( и той има една стара Алфа, но ГТВ : http://www.classiccar-bg.com/index.php/topic,22.0.html) .
Да е жив и здрав, голям пич е!

Та, казанчето, което ми е на колата е от Алфа 75 и много ме дразни. Целта е да си намеря оригинално (АТЕ или Benditalia), но до сега продължавам да имам липсващи части.

НА повечето Алфети от тия години са слагани казанчета като на последната снимка, но има и вариант като това, което имам.
И двете са наследство от 105 сееия (като на Гунди :) ).

За сега ми липсват: Две еднакви капачки над поплавъците и "камбанката" (марка АТЕ) от която се налива течност.
Ако видите такива, споделете, че намерих само едно такова казанче, в Румъния и румънеца още не ми е писал :(

П.П. Такова казанче е слагано на Ferrari 308 GTS/GTB и 512BB и цените са като за Ферари, не като за Алфа :(

« Последна редакция: Април 06, 2011, 10:42:58 от Speeder »
145 Boxer, Alfetta GT, Alfasud Sprint Veloce 16v, Lada 1500 S, GT 1300 Junior, Giulietta 2.0

Как да качваме снимки във форума : http://www.classiccar-bg.com/index.php?topic=2631.0

Април 23, 2011, 12:51:37
Отговор #63

Неактивен Speeder

• Администратор
Малко новини.

Автомобила се кара все повече и повече с идването на пролетта.
Аз продължавам да търся из интернет всякакви дефицитни части.

Послените неща са : две карета за кардан (предно и задно), механизъм за въртене на триъгълното прозорче, оригинална дистрибуторна капачка и два бензинови филтъра.

Заредих се с карета защото цените им започнаха да набъбват драстично.
Преди година се намираха за около 30 евро бройката, сега повечето са по 100 евро. Май колата отива към класиките  :))
Дистрибуторната капачка дойде на перфектна цена, около 20 лева с доставката, а филтрите бяха по 3 евро някъде.

Намирането на механизма е голям зор. Проблемът е, че е доста подобен, но все пак различен с тези на Гжулия ГТВ и иска сравняване на номерата, а не всеки продавач предоставя оригинален номер на частта. Да не говорим, че номера на кутията и този на частта се различават в последната цифра, Italian Job  O0

Абе занимавка, но удовлетворението накрая е неописуемо.
Да монтираш на италианският си автомобил чисто нова, оригинална резервна част.
Тези автомобили са били рядкост в България и няма шанс да се намерят останали нови части.
« Последна редакция: Април 23, 2011, 13:00:15 от Speeder »

Април 23, 2011, 21:06:20
Отговор #64

Неактивен madboy

• Публикации: 1866
Мите ,честито за новите ОРИГИНАЛНИ части ...добре че се запасяваш защото цените постоянно се вдигат
 :D :D :D
Centrum Transaxle

Април 27, 2011, 01:19:03
Отговор #65

Неактивен madboy

• Публикации: 1866
Тава е най ИСТИНСКИЯТ и запазен автомобил на АЛФА от този раздел  O:-) O:-) O:-)
Продължавай да се грижиш по този начин за него ,той е истинска рядкост и радост за окото на маниака .
Бъди жив и здрав  :D :D
Centrum Transaxle

Май 01, 2011, 21:44:30
Отговор #66

Неактивен Speeder

• Администратор
Облагородих и плафоните малко.
Хромираните рамки ми изпаднаха от един донор.

Май 01, 2011, 22:28:58
Отговор #67

Неактивен baccara

• Публикации: 390
супер Мите!,възхищавам тисе на автомобила и на теб ;),с тия само оригинални части които слагаш

Май 01, 2011, 22:41:14
Отговор #68

Неактивен Speeder

• Администратор
Благодаря!
Аз пък се радвам, че има с кой да споделям! :)

Сега се сещам да спомена, че след като налях розов антифриз протече един от маркучите на радиатора + този на разширителният съд.
От старият антифриз са се образували леки наслоявания по щуцерите и вместо да ги изчистя когато беше празна системата аз взех че направо налях.
Нищо, ще се точи пак :)

Иначе охладителната системата е доста чиста, няма масла, няма ръжди.

Май 01, 2011, 22:43:48
Отговор #69

Неактивен baccara

• Публикации: 390
а блока е алуминийев нали?розовия антифриз е за алумийниеви блокове нали?