Автор Тема: Toyota Carina 1982 2T  (Прочетена 3501 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Май 09, 2023, 21:27:28
Отговор #30

Неактивен Stliqn007

  • Публикации: 25
Относно фаровете, както в момента са свързани, 3 пиновия  фар просто съм сложил оригиналната букса на него, но уж "късите" светят изключително слабо сякаш са габарити. Дали трябва да са така или не, не съм сигурен иначе като сложа дългите на същите фарове си светят нормално. Другите 2 са двупинови, които най-вероятно ще ми се водят къси, тъй като светят доста, но не повече от дългите на трипиновите. Мисля, че имам всичко, за да навържа другите фарове. Просто трябва да измисля как ще навържа релето, тъй като не можах да намеря същата букса за нисанската кутия за релета.

За фланците, и аз искам, но работата е далеч. Нито вежди ми мясат на нещо, нито е ниска. Онзи ден взех едни H&R пружини от Мазда 3ка за отпред. След време ще видим дали ще го бъде или дали просто пак нещата отиват на койловър конверсията.

Средната конзолата от Глорията е вече готова. Очаквам в следващите дни да я получа и надявам се за последно да я хвана за купето.

Решетката, която е долу на снимката е от Тойота Камри V1. Беше единствената, която намерих в Карко. Наложи се да я режа, но мисля, че добре се получи. Доизкусуряванe както винаги ще има  :)) .

Иначе относно какво я чака, в следващите дни планирам да сваля цялата предница, за да обработя всичко отпред включително калниците. Ориентирал съм се да я обработя с някоя вид защита на Hammerite и най-вероятно ще го нанеса с валячето и четката просто защото условията това позволяват. Най-вероятно ще препръскам и шагрен на ръбовете на панелите. Бронята ще се сваля в процеса та ще видим дали няма и нея да обработя.

Май 17, 2023, 23:36:20
Отговор #31

Неактивен Stliqn007

  • Публикации: 25
Скуката надделя..нов ъпдейт.  :))

Отпуската се оползотвори с още работа. В списъка бяха няколко неща по предницата и най-накрая реших да ги свърша и тях. Цялата предница се дообработи, силиконизира и намаза. Пък в няколко места дори до cavity wax се стигна (демек вакса за защита на тесните места)Не бих казал, че е от най-красивата ми работа до момента, но важната част е направена. Ако някой ден не мога да гледам очиларката, ще се направи на ново. Извън хлепането се забавлявах с разпробиването на скъсани болтове и правене на резби. Механизма на чистачките беше главен заподозрян, тъй като 5 от 6 болта се скъсаха. Хубавото е, че и до това стигнах и всичко е изчистено и смазано вече както и тунела на механизма. Извън това, успях да се оставя без чистачки за в момента от към моторче. Нейното от чисто любопитство успях да го разваля. Намери се друго, дойде, работи, но в момента или бушона си прави номера с мен или в процеса на боядисване снопа с кабели се е пречупил някъде. Чакам да изпадне свободно време, че да ги оправя.

За бонус боядисах най-накрая блендите на фаровете. Може да не са никелирани в момента, но със сигурност седят по-свежо от опадалия никел. Бронята исках да я боядисам, но май ще е на по-късен етап. Отпуската не стигна

За фаровете успях да намеря буксата, която търсих за релето. При Микрите от 2000та година, зад таблото при бушоните има също релета. За мое щастие имаше каквито търся, за да стане всичко както трябва и да ми пасне на кутията с релетата. Сега вече чакам свободно време, че да навържа и другите 2 фара.

Скоро трябва да се организирам с централната конзола и най-накрая да я сглобя и захвана за колата, за да може поне интериора отново да е цялостен.

Извън това, отново имам няколко маркуча да сменя, този път вече със силиконови, за да се приключат мъките с маркучите. Поръчах и още нещо за нея..ноо нека дойде. То е леко под въпрос :)) . Ако мога да го направя да изглежда достатъчно добре, може и да се "хване" за колата.

Май 18, 2023, 17:22:12
Отговор #32

Неактивен ufer

  • Публикации: 347
Браво, Стилияне, ти си на път да създадеш авторитетна аматьорска школа в Бургас... ;)  ;) ;)

Май 18, 2023, 23:04:53
Отговор #33

Неактивен Stliqn007

  • Публикации: 25
Браво, Стилияне, ти си на път да създадеш авторитетна аматьорска школа в Бургас... ;)  ;) ;)

Каквото мога правя  :)) . Всичко според условията, възможностите и желанието.