Днеска обиколих и велмагазинчето на Женския пазар, както и един друг отн. малък магазин, но с голям склад, който е са само за велобрудвания и той специализран, но се намира горе на Илианци.
Значи от дядката и чичката веломайстори продавачи на Женския пазар съм много доволен. Всъщност те въртят 2 отделни обекта, едното сервиз другото магазин, но са един точно срещу друг, вътре в един стар пасаж.
Тоя пасаж, както ти писах, е точно срещу голямата двойна спирка на трамваите на Женския пазар, в посока надолу към Халите, от Пиротска към Екзахрх Йосиф както вървят трамваите, от дясната страна.
Тази двойна спирка се намира точно между завоя на трамвая на ул. Пиротска, откъдето Пиротска става пешеходна, и другия завой на трамвая, къдетот ръгва вече по Екзарх Йосиф да слиза към Халите.
Лесно се намира това пасажче, от едната му страна е баничарница някаква, а от другата страна, разни кинкалерии-магазини, и ъглов офис от страната на пазара и на Екзарх Йосиф, на една банка.
Няма как да го сбъркаш, там наблизо такъв тунел/пасаж друг няма.
Та магазина за велочасти го върти един дядка, а срещу него, един друг чичка пък върти едно нелошо велосервизче.
При дядката има всякакви руски нови части останали, напазарувах си от него пълен комплект за средно движение.
Оси за средното ги дава на 4 лв, а всичко друго му е само по левче, хаха, народна работа.
Тоест като отделни артикули, клинчетата за педалите, лагерите и чашките за средното, са по 1 лв/броя.
Другия веломагазин, дето ходих да си купувам пък от него капли и гуми за бегачи, се намира отстрани на голямата складова територия на Илиянци, баш след 2-рия страничен вход на Илиянци, и сред всякакви други сергийки, дето са изнесени от вън на тротоара на едно голямо, но напречно шосе отстрани на оградата на базата.
За това напречно шосе и за входовете на базата, дето са на него, се завива вляво още на светофара преди главния вход на Илиянци, както се идва от центъра /колелото на Надежда/ и се кара в Посока Нови Искър.
После така, като се завие наляво, се минават 200-300 метра по тоя широк път, и се гледа сред сергиите отдясно, както се кара по пътя, веломагазина се вижда лесно, защото има изнесени отстрани разни колелета и гуми.
От тия обаче там търговци с веломагазина съм много недоволен, направо извадиха киселяшко истинско соц, обслужване, перф. в тон със соц. стоката.
Не само че бяха неучтиви и ги мързи и да говорят, ами на продавача в течение на цялото ми там присъствие, че имаше и още клиенти, му правеха някакви чекръчкии масажи и шиацу-терапии
на врата и гърба, докато ни обръщаше внимание на клиентите.
А склададжията пък, при който ме пращаха, само се криеше някъде се, и си вършеше някакви си други монтйорски работи.
Абе, като цяло драма.
Освен това, тия и въобще не знаят какво имат и какво продават.
Пращаха ме няколко пъти от склада в магазина и обратно, да съм си харесал нещата каквито ми трябват.
Че не знаели в магазина какво има в склада, да съм се ориентирал сам.
После пък след отделното ровене в склада на всеки артикул, идваше пак и отделното ровене в магазина вече, в някакви мазни тефтери, че да ми кажели цените.
Та оттам си взех 2 броя алум. 27 цола бегачови капли по 24 лв броя/предната, и 25 лв/броя задната, окомлектовани с оси и спици, и италиански гуми Витория по 24 лева броя.
Китайски алум. капли имаше неокоплектовани по 12-14 лв броя и не се отличаваха много от моите ориг. чешки на качество.
А имаше и виетнамски външни гуми имаше по 6 лв, руски оригинални гуми нямаше.
Абе, като цяло имат разни неща за бегачи и полубегачи, но 95 % ум са само китайски нещата, и то не са много евтини за китайски стоки, така че тоя склад на Илиянци не бих го препоръчал.
Иначе казаха че напролет като почне сезона, щели да имат по-богат избор на гуми и капли.
А за това дето питаше за разликите между 622 или 630 мм гумите и каплите...
Според тия в тоя магазин на Илиянци, теоретично и двата диаметра отговарят принципно на 27 цола джанти, но не са взаимозаменяеми гумите и джантите.
Не стават 622 мм капли на 630 мм гуми, или пък обратното, трябва да си отговарят точно и едното и другото.
Аз например си взех 622 мм и гуми и джанти, и ме предупредиха, че ако случайно след време си купя 630 мм гуми, и ги сложа на тия малко по-малки джанти, може да ми изскачат от джантите.
А според мен реално може да се сложат де, ама ще е несигурно като комбинация.