Автор Тема: Рали "Златни Пясъци" 1988 година  (Прочетена 12526 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Декември 29, 2021, 23:39:13
Отговор #30

Неактивен USfan

  • Публикации: 9431
Един унгарски колега в рали групите по Фейса качи тези кадри от рали Златни-1979 година.
Автора пък на снимките е друг унгарец- предполагам Андраш Фекети, понеже това име е изписано на повечето от фотосите.
Много са интересни и доста добре снимани, и идеално сканирани, затова ги прекачвам да си ги имаме в архива на форума в тази тема.

А за да не откриваме нова дублираща се на заглавие тема, и понеже и аз, а и други колеги, тук съм качвали снимки и линкове и от други години на Рали Златни, не само от 1988, ако може някой от модераторите да смени заглавието от сегашното, на примерно общото- Снимки и информация от годините на рали Златни, ще е чудесно.  :)
Автора на първоначалния пост и откриването на темата- колегата Богдан, предполагам няма да има нещо против.  :)

Основно в тези новите кадри са моменти и коли на завоите на пистовия етап в Албена около тогава още недовършения строеж на х-л Добруджа.
На кадрите с пикника на ливадата с Волвото комби се вижда и колко е голо пространството тогава около започнатия строеж на този мегахотел.
Сега разбира се, е много по-залесено в курорта а и около Добруджа.
Аз цялото лято на 1980 год съм бил в Албена като дете, че баща ми беше тогава там командирован, и интересно, че не помня точно това обширно пространство около Добруджа и зад хотел Карвуна /в него спахме тогава с нашите/ да ми е изглеждало толкова плоско и празно от дървета.

Тук на снимките основно са хванати колите на водещите претенденти за победата през тази година- Абартите 131 на победителя Занини и на Диди, Поршетата 911 на Алтенхаймер, Витман, и Стоян Колев /нетипично за марката, всичките 911 са отпаднали с двигателни проблеми нататъка в ралито/, и Стратоса на гърка Сироко.
Сироко тази година прави отлично представяне, като с перфектно работещия му и подготвен му Стратос печели 2-ро място в крайното класиране.

На последните кадри са се увековечили и съвкупния унгарски екип /част от които със сигурност пътуват с това виждащото се Волво 144 комби/, и сред тях е разбира се, и Атила Ферианц.
Ферианц тази година прави отн. слабо за него постижение, седми е в генералното класиране.
Но пък на фона на зверовете коли на конкуренцията, и на отн. слабичкия му Рено 5 Алпин с атмосферен мотор, това определено е успех, и се дължи на константно повече от отличното му каране.

По-принцип на този затворен кръг- пистовия етап по алеите на комплекса, и особено в онези години, края на 70-те и нач. на 80-те, Поршетата 911 Г-модели отвяваха всичко, ако не отпадаха на него заради технически проблеми.
Вкл. биеха и водещи за периода ралимодели като всякакви Манти и Аскони 400, дори и Стратоси, а и Фиати като 124 Абарт и победилия по-късно в ралито 131 Абарт, на испанеца Антонио Занини.

https://www.ewrc-results.com/final/11068-rally-albena-zlatni-piassatzi-1979/


« Последна редакция: Декември 30, 2021, 00:00:40 от USfan »

Декември 30, 2021, 08:46:49
Отговор #31

Неактивен krasi-mir

  • Публикации: 98
Имам снимки от "Рали България" 2002-а. Тогава, както знаете, ралито бе преместено в Боровец. За съжаление не са от етап, а от придвижването на автомобилите към старта около Траянови врата. Трябва да ги дигитализирам и, ако позволите ще ги кача тук (ако някой го интересува).

Декември 30, 2021, 13:31:27
Отговор #32

Неактивен dan4oteto

  • Публикации: 13941
  • Йордан Георгиев
Имам снимки от "Рали България" 2002-а. Тогава, както знаете, ралито бе преместено в Боровец. За съжаление не са от етап, а от придвижването на автомобилите към старта около Траянови врата. Трябва да ги дигитализирам и, ако позволите ще ги кача тук (ако някой го интересува).

Да, на мен ще са ми интересни.
А и този тип снимки извън отсечките и самата надпревара са по-интересни и винаги има любопитни моменти около периферията на самото рали :)