Автор Тема: Вятка 150 1964 г.  (Прочетена 4484 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Май 06, 2016, 17:11:36
Отговор #10

Неактивен shiftup

  • Публикации: 12
Здравейте, на Цветница пробвах да запаля вятката, но не стана. Смених сместа, маркуча към карбуратора (беше почнал да се разпада) и го почистих, погледнах свещта и спирачките. Пуснахме по наклона и нищо трак трак трак и не пали. Прибрах го. Днес реших да пробвам пак. Първо направих импровизирана манивела. Ритнах я два три пъти с откачена свещ да видя за искра, имаше. И пръснах с една спринцовка директно в цилиндъра смес. Слагам свещта, ритам и не пали. И реших да махна ауспуха. Салих го, ритнах и от първия път запали. Усмивката ми беше до ушите. :) Ауспуха като го разклатих и има доста мръсотия в него според мен ръжда. Той е заварен как мога да го почистя??? За 2Т двигателите съм чувал, че ауспуха е много важен. Ако се свие една тръба без разширението дали ще прави проблеми???   

Снимки на манивелата и ауспуха.

It's strange what desire will make foolish people do...

Май 06, 2016, 20:27:24
Отговор #11

Неактивен hydrometalique

  • Публикации: 1722
    • http://www.dsclub-bg.com
Режеш го напречно, там дето се вижда шева в момента, виждаш какво има вътре, имитираш го и го заваряваш отново. И понеже вероятно тенекията вече е станала на хартия ще видиш зор със заваряването. След това отиваш на майстор и той ти прави едно гърне собствено производство  :)

Май 08, 2016, 17:06:04
Отговор #12

Неактивен regreed

  • Публикации: 343
  • Всеки ритник отзад е крачка напред!
Хм! Трудно се задръства кюнеца на тоя мАтор! Най - лесно става миенето като налееш 1 шише коресилин, и го оставаш да поседи, разклащаш отвреме - навреме и пак, като го излееш излиза всичко, и цапа навсякъде и всичко! По- скоро имаш проблем с центровката, ( за несвикнал човек бая капризна) но е хубаво да имаш втори човек който да ти помогне. Провери дали има искра, дали е достатъчна ( виж кондензатора на запалването, разстоянието на прекъсвача), нивото на бензин в карбуратора и ... обикновено пали! Като цяло ДВГ-то му е изключително глупакоустойчив, и понася бая тормоз, ама... не си прави кофти експерименти, частите за тая моторетка не се намират навсякъде, а от Русия идват бавно и са скъпи. Ем, това е, дано имаш успех! Видях, че си от София, ако видиш на зор - обади се ще помогна при възможност!
Успех ти желая!

 14.10. 2016  kaffer berreits bruder

Септември 15, 2016, 14:54:56
Отговор #13

Неактивен генерал

  • Публикации: 197
Ако ще си я ползваш - съвета на колегата по-горе - направи си нова изпускателна система. Това с коресилина е вариант, но за по-леки случаи. Палили сме ги с какви ли не смеси, но ако му е дошъл края - нов. Другото са половинчати мерки от които резултата е , че не можеш да форсираш , един баир качваш трудно, няма мощност, всичко  е в сажди отзад и горивото се харчи много и пр. и пр.

Септември 15, 2016, 22:16:34
Отговор #14

Неактивен shiftup

  • Публикации: 12
Привет отново :) . Мотора се пали всяка седмица. Работи добре. Снимките са от днес.
It's strange what desire will make foolish people do...