Автор Тема: За даруването с купи, първите награди и изкуствените класики ....  (Прочетена 12956 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Октомври 06, 2015, 22:15:55
Отговор #10

Неактивен rsk

 • Публикации: 2407
Кире, никакви поуки не са извлечени, защото това, което си видял пряко на проява "Х", преди това се е случвало многократно, в не един и два града. Не ми се говори за конкретни прояви, дразня се на манталитета, дразня се на наивността, дразня се на лицемерието. Прескачането на проблеми, не е път за тяхното решение. А след проявата в Стара Загора, научих една интересна подробност, която за пореден път ми показва, че поуки не са извлечени, че някои "важни" хора продължават да действат в посока, която няма цел да ни обедини. Не казвам, че се готви някакво разцепление, просто всеки си дърпа каручката в негова си посока... И Митака е съвсем прав - все повече ще са хората, които умишлено ще участват на прояви извън България. Другата алтернатива са съборите.

Октомври 07, 2015, 08:22:49
Отговор #11

Неактивен Nik1600GT

 • Публикации: 970
Последната алтернатива е да си караме колите по-често (и за удовствие, разбира се) и да не чакаме някой да ни ръкопляска и/или връчва китайски купички. А в доста от съборите у нас аз не виждам алтернатива. Имам предвид тези "марковите". Не съм чувал у нас да има събор на 1ци например, а да ходя на събор на съвременна пластмаса не ми се връзва - хората там ги вълнуват съвсем други неща. 

Октомври 07, 2015, 09:17:33
Отговор #12

Неактивен krankenstein

 • Публикации: 7078
То наистина на съборите по марки сме малко като мохикани - класиките да са най-много 5% от общия брой коли и са по-скоро за цвят, будещ у някои умиление и носталгия, малко истински ретро ценители идват там. Пък и са само веднъж годишно, останалото са сезонни срещи-запои по разни ханчета и хижички :) По тая причина примерно пежото го изкарах само веднъж за цялата година, а на Пежо събора се пусках в гонките наравно с модерните "пластмаски" в малкия клас /това не ми попречи да ги "зашия" де :))/ На Шкода събора поне имаше отделен клас за "задномоторни", но бяхме само 5-6 такива коли от общо около 100. Та пак остават като алтернатива задграничните големи събори, обаче за там остава и нуджата от добре подготвен за дълъг път автомобил или платформа за транапортирането му, което за повечето от нас означава сериозни дори непосилни разходи...

p.s. мисля, че тази дискусия доста се отклони от темата с информация и снимки за конкретното събитие, може би не й е тук мястото.
« Последна редакция: Октомври 07, 2015, 09:24:16 от krankenstein »
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.

Октомври 07, 2015, 10:51:08
Отговор #13

Неактивен galaxie

 • Публикации: 1749
Мите, аз нямам абсолютно нищо против този, който е направил Lancia-та, още по-малко към собственика й. На мен също ми харесва тази кола и също бих искал да я притежавам, а джантите, фаровете, маската й са най-малкият проблем. Проблемът е в това, че тази кола е получила "голямата награда" - факт, който касае само този, който е допринесъл за взимането на това решение и е ощетил някой с това. Дразни ме и фактът, че никой и дума не е обелил за това. Никой нищо не каза и за "Родопи 2015". Всички знаем, ама всички си трайкаме. Що? Щото някой е дал пари за купи и има право, така ли... Ами такава ни е цялата държава, такова ни е мисленето, такова ни е хобито... Но ако целта е само да се снимаме с пластмасови купи за FB - ами постигната е, чувствайте се удовлетворени.

Колега RSK, бихте ли споделили какво не се е казало за “Родопи 2015“, за което всички знаете, но си трайкате? Много бих искал да знам. Като се дразните от това кой е взел награда и кой е ощетен, защо не покажете как се прави?

Октомври 07, 2015, 11:58:28
Отговор #14

Неактивен Yuri

 • Публикации: 316
Предполагам става въпрос за автомобила,който наградиха като най-стар в състезанието,а до колкото си спомням от това което ми обясниха,въпросният Мерцедес всъщност бил реплика произведен миналата година.

Октомври 07, 2015, 12:14:21
Отговор #15

Неактивен dido1903

 • Глобален модератор
 • Публикации: 2999
Колеги,аз имам скромен опит като участник с личен автомобил и по-богат като страничен посетител.
Но ,това което ще ме мотивира и занапред да посещавам подобни събития е възможността най-вече да се виждам на живо с вас и други съмишленици и не на последно място посетителите и в частност малките деца, които гледат с любов ретро-колите и това да чувам реплики като "Искам и аз да имам такава като порасна".
Това е, което и аз съм изричал като малък, гледайки най-вече картинки от дъвки Турбо и от различни списания.
 :)
Пък и мисля, че никой,който е вземал някаква купа от подобни паради, не спи с нея под възглавницата си.
 :)
Останалото е суета.

Октомври 07, 2015, 12:27:44
Отговор #16

Неактивен GT 51

 • Публикации: 1791
Спът Дидо,спът.И като не ги наградиш , после ти се сърдят и на всеослушание ти натякват как може да си бил дзифтар за едни 50 кинта ,за липсата на уважение и тем подобни глупости.Бил дошъл от 500 км и трябвало да е първи,нищо , че завърши последен в неговия клас.Историята помни този случай от преди няколко години.Еми давай газ и стани първи,докажи се.Има си времеизмерване.На ретро рали България пак същата работа.Абе не ми се говори..........И колкото и да не са за купите,медалите,плакетите......Точно за тях са !!! Убедих се !
Абе вземи си нещо ретро, и не се занимавай с глупости !

Октомври 07, 2015, 13:37:47
Отговор #17

Неактивен prujinca

 • Публикации: 522
Не  можах да се стърпя и да не отговоря!
Първо за купите - това е криво разбрано или по точно заместител на някакво плакетче за спомен от мероприятието (такива правише Орлин на едно две ралита) но по разбираеми финикийски причини е преустановено и предполагам по същите такива е заменено с купи от другите организатори. Не е лошо да го имаш и да ти сабира час от прахоляка на полицата в гаража (или кой където си ги държи)
Второ - Това и споделих с колеги вечерта в ресторанта за ман лично най голямата награда е когато се движа по улиците да ме загледат или спрейки някъде някой да познае колата и да е свърже с негов личен спомен или просто да те поздрави за ентусиазма. От това по хубаво няма . ..... Е и да прекараш дългия път и времето на мероприятието със семейството си в този автомобил - това е безценно. Това са нещата които трябва да ни радват! Участието на всички меропиятиа (рали, поход, събор, парад и т.н.т.) трябва да е преди всичко на олимпийски принцип. Нека не забравяме малката подробност на нашето местоубитаване. Аз имам 5 кинта за колата и е правя в този бюджет ти имаш 50 и е правиш за толкова това е остава уважението по между ни.  Лошо няма че е спечелил ако се загледаме почти няма автомобил който да е както трябва. Прекалено сме критични, трябва да има и насърчаване. Друг е въпроса че може да се разделят колите в поне 3 категории Реплики, Реставрирани и Автентични.
Толкова по въпроса! Бе хубава разходка, приятно преживяване за всеки имаше по нещо. Аз в личен план спечили най много - отидох и се върнах без да пипам нищо по колата, и най вече на малкия му бе приятно.
Пред Бог всички са равни, срещу Опел бавни

Октомври 07, 2015, 19:11:15
Отговор #18

Неактивен Yuri

 • Публикации: 316
Едва ли има човек,който не би се радвал да получи купа.Всъщност,не знам,не съм от редовните участници по ретро мероприятията, може и да е имало случай някой да я е върнал недоволен.Не е лесно да се организира такова събитие,още по-трудно е предполагам,за организаторите да направят така,че,събирайки 50-60 човека на куп да се угоди на всички.Нали целта на едно такова събитие е участниците да си тръгнат с положителни емоции.След като има хора,за които награждаването е важно(надявам се все пак не и единствено) условие за удовлетвореност от един парад или рали,нека получат такава,на мен лично това не ми пречи,нито завиждам.Все пак,струва ми се,може да се намери някакъв компромис.Мисля,че една купа,плакет било китайски,тайвански,за един човек вложил личен труд и немалко спрямо собствония си бюджет средства,би имала много по-голяма стойност,отколкото поредната такава в цял килер с позлатена пластмаса на някой бизнесмен.Може би една такава индивидуална награда на журито ще балансира до някъде нещата.

Октомври 07, 2015, 20:09:50
Отговор #19

Неактивен krankenstein

 • Публикации: 7078
На кого и по какви критерии, категории и т.н. се раздават награди по такива мероприятия - в държавите с традиции в тази област отдавна са открили топлата вода ;) Въпросът е ние дали ще имаме съзнанието и намерението да вървим в тази посока, или ще си останем в плен на балканските синдроми - това беше въпросът, който повдигна rsk. Мисля, че отговорът за момента е ясен, така че всеки сам си решава дали участието му носи повече положителни или отрицателни емоции. За мен все още преобладават положителните, проявавам разбиране към проблемите при организиране на подобни мероприятия, понеже и аз съм помагал в организирането на такива. Хубаво е да сме критични, но ако е констуктивно и води до развитие в положителна насока, а не само до дрязги и разцепление. Нямам какво повече да добавя по темата.
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.