Автор Тема: За даруването с купи, първите награди и изкуствените класики ....  (Прочетена 12960 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Април 24, 2019, 18:15:16
Отговор #60

Неактивен Емил

  • Публикации: 207
Не е много учтиво, а и удачно, да се джаскат тука нападки по отношение на модераторите.
Присъ̀ствието и писането в Форума не са задължителни, а допускането или махането на агресивни писачи са именно по усмотрение на собственика на Форума, и оторизираните от него отговорни другари.
Така че дали ни харесва или не, решенията и отношението на модераторите не подлежат на оспорване.
И мен са ме БАН-вали, каквото решат модераторите, това е.

Лично мнение по отн. на купите, а сигурно и споделено от доста други тук, предвид че има вече и тема.
Пиша го, понеже колегата Емил е нов, и гледам се радва на ламаринките :) но да не се учудва на пренебрежителното ни отношение на много хора, вкл. и модератора, спрямо такива БГ награди.

По принцип по-отдавна ходещите от нас по паради и такива евенти ретрофенове, сме видели и виждаме основно и почти, само краино неграмотни журита и членове на журита, които меткат купи на всички посоки, по усмотрение на кое както доиде, често и на шуро-баджанашки принцип.
Освен това, повечето паради у нас са с краино свободна и необективна система на правене на категории, и, немарлив е точната дума, регламент на участие.

Така че, сума сумарум, тук в БГ хардкор феновете и сериозните ентусиасти презират, поне така считам, тукашните норми на даване на купи, и самите купи.

Наистина би било глупаво да си мислим, че тук журитата, са журитата от авторитетните евенти в света, и че колите ни са ониа коли от ониа евенти, и нашите ламаринени купи са ониа от там евентите ламаринени купи.

Има и радостни изключениа по отн на оценките на коли и журирането, в нашата по принцип куца БГ ретро-система, напр. Парада в Бургас, и наи-вече, Конкурса в Силистра.
Да, в Силистра купи не се дават лесно, и критериа досега според мен е абс. обективен.
Даже един мои Любимец 13, дето обича да ходи с 2 еднакви на цветова гама англ. купета (и двете броики от фабриката са направени в други цветове, но това е наи-малкото), в 2017 год. там не го отразиха хич, ако и тогава да се бе нагласил да прибере дежурните му 2-3 купи.

Бе се опитал да пробута на конкурса десен волан кола с 6 цил. мотор по ориг. спек, че е уж редката лев волан версиа с 12 цил. мотор (дето бе присадил).
Но, благодарение на инженерите в журито, вкл. и стриктни Щий румунещи :)) a и на сивиа кардиnал, имал некога неколко броики такива подобни модели от съответната марка, и гледащ суетата в сенките на парка покраи Дунав, импостера остана емпти на купи там.
А 2018 год. есента хич и не посме да доиде на Конкурса.
Така че има БЪДЕЩЕ в ретропарадите у нас, прсто си е необходима много работа и просветление, а и скромност.

Конкретната купа на Москвича може и да правилно дадена, чудесно е, че е радвал и публиката и стопаните си.
Всичкото това горе, го писах по принцип по отн. на даването на награди по ретродеиността в БГ.

А ето как се дават oценки и купи, и на какви коли, на други скромни места в Европа.
Това би било редно да ни е критиериа.
Леко встрани, членката на журито мадам Yasmin Le Bon, е жената на Simon Le Bon, вокалиста и текстописеца на 80-ската група Duran Duran.
Напълно сте прав, че членуването във форума е пожелателно.Съжалявам, че съм прозвучал агресивно и нападателно към когото и да било колега тук във форума.Дано да няма обидени, с пожелания за успех на всички Ви!

Април 24, 2019, 18:28:45
Отговор #61

Неактивен michev

  • Публикации: 2631
  • only rear wheel drive
Май доста се отклонихме от основната идея на форума, последните 2 страници, се занимаване само с колегата Емил. Колата си той има правото да прави, употребява и декорира както си иска. Купите, които са му дали, са направени от организатора, за което той няма никаква лична отговорност! И айде да не се пишем по християни от папата - всеки би прибрал купа, с която колата му е наградена, независимо от правописната грешка! И друго ми прави впечатление, дано съм се заблудил, или изтълкувал нещата погрешно, но ми се струва, че към Емил /когото не познавам лично/ и към автомобила му, се създава едно негативно отношение. Дано да греша!
« Последна редакция: Април 24, 2019, 19:19:43 от michev »

Април 24, 2019, 19:51:27
Отговор #62

Неактивен wander

  • Публикации: 156
USfan, напълно приемам вашето мнение в частта за ретро мероприятията в БГ. Не защото съм участвал, а защото съм общувал с вас в други подтеми и съм останал с впечатление, че не говорите празни приказки. Не мога обаче да приема, че трябва да не си изразявам мението възпитано, защото форумът е частен и може да ме баннат. Ако е така, да ме банват и да се приключва. Все пак форумът, това са потребителите му, а неговия характер се определя от тяхното ниво. Точно това ми харесва тук, че за разлика от други форуми с автомобилна насоченост, няма обиди, определения, унижения и т.н. Но честно казано, много ме подразни пренебрежителното отношение и то на модератор към потребител, когото аз не познавам, но виждам, че дава своя принос за това да се обогати този форум и да бъде по-интересен и който нито е виновен за получената си купа, нито е предизвикал с нещо подобно отношение. Предполага се, че голяма част от пишещите тук са интелигенти хора и уважават събеседниците си. Надявам се да няма сърдити и всичко написано до тук да доведе само до уважение между нас потребителите за времето и усилията, които влагаме в хобито си. Точно затова влизам тук и ще продължа ако не ме баннат :)

Април 24, 2019, 20:02:57
Отговор #63

Неактивен Pitar

  • Публикации: 208
  • Fiat 126 1978
Не разбирам защо се карате всички. Просто човека се е похвалил с купата. Важен е жеста какво като има правописни грешки на купата. На всеки се случва да сгреши. Не трябва да се сърдим, че са дали наградата на някого, който колата му  не е перфектна, а трябвало да я дадат на 100 % оригинална. Трябва да се радваме един за друг не да се караме. Дали ще дадат купата на Москвич или Ферари няма значение важна е подкрепата. Мероприятия като тези са за забавление. :)
Ретро Клуб Добрич
https://www.facebook.com/groups/470817436757498/

Април 24, 2019, 20:18:11
Отговор #64

Неактивен РумбатаБс

  • Публикации: 3012
Ако регламента на такива събития се спазва не трябва да има сърдити и караници ... има си класация за най-добър автомобил в автентичен вид,най-добре възстановен... ,реплика.. ,плакет за участие ,награда на зрителите,цветя от ОК на ОФ ... така,че-кой каквото е заслужил  :)
п.п.Подобни гафове са по вина на организаторите.
retrobs.com

Април 24, 2019, 20:26:24
Отговор #65

Неактивен maini4ka

  • Публикации: 497
    • каналът ми в кинескопа
Май доста се отклонихме от основната идея на форума, последните 2 страници, се занимаване само с колегата Емил. Колата си той има правото да прави, употребява и декорира както си иска. Купите, които са му дали, са направени от организатора, за което той няма никаква лична отговорност! И айде да не се пишем по християни от папата - всеки би прибрал купа, с която колата му е наградена, независимо от правописната грешка! И друго ми прави впечатление, дано съм се заблудил, или изтълкувал нещата погрешно, но ми се струва, че към Емил /когото не познавам лично/ и към автомобила му, се създава едно негативно отношение. Дано да греша!

Ами не грешиш - Емил е поискал темата за Москвича му да бъде изтрита!

Април 24, 2019, 20:44:43
Отговор #66

Неактивен michev

  • Публикации: 2631
  • only rear wheel drive
Да, видях. Жалко все пак :(

Април 24, 2019, 20:57:43
Отговор #67

Неактивен Роби

  • Публикации: 86
Неговата купа беше заслужена , с неговият приятел бяха най атрактивно облечени . Защо да не се похвали човека . Да не би  тези който получават не заслужени награди , да си дават реална оценка . Проблема на БГ.парадите с малки изключения е липсата на реални критерий само един пример хот род на ретро парад , изкуствени класики .

Април 24, 2019, 21:09:25
Отговор #68

Неактивен Роби

  • Публикации: 86
Румбата Бс. е напълно прав .

Април 24, 2019, 21:58:44
Отговор #69

Неактивен hydrometalique

  • Публикации: 1848
    • http://www.dsclub-bg.com
Еееее, накрая няколко смислени мнения  :))
Още в темата на колегата Емил открих правописната грешка на купата, но не реших да коментирам, понеже коментарите ми в темата му бяха превратно приети.
Първо искам да отбележа, че истинският СТАНДАРТ не може и не трябва да се отклонява от никое правило - нито правописно, нито граматическо, нито естетическо. Всеки един компромис в тази насока е истинско падение и потвърждение за липсата на истинско мерило у нас. Това във връзка с даруването от една страна, както и с емоциите на наградените. С нито едно мнение , което оправдава организаторите, понеже са си поръчали купите в Китай или при близкото рекламно студио не ги оправдава, че са допуснали тази смешна, профанска, грозна и недопустима отвратителна грешка. Купите са си техни и щом са допуснали този изключително тъп гаф , виновни са ОРГАНИЗАТОРИТЕ.
От друга страна, човекът е в пълното си право да се гордее, че усилията у за шоу са били признати, но трябва да отчете грозната и смешна грешка на организаторите. В нормален контекст един човек със средно ниво на чест се обръща и връща нищожната пластмасова китайка на организатора, понеже е накърнил по елементарен начин усилията му. За щастие в последно време станахме свидетели на връщане на ордени от ранга на "Стара планина" , поради девалвирала стойност или поради наличие на недопустими за честта наградени със същото отличие " другари ". Факт. Какво да коментираме за една тъпа купа.
От друга странна искам да засегна чисто формалната страна на естетиката като общо понятие в съвременните ни разбирания и за неимоверната регресия в това отношение. По нашите ретро паради, а и не само , се наблюдава откровено отношение на приравняване на коренно различни в естетически план обекти - истински ценни екземпляри - и като уникалност, и като състояние, с откровен кич и продукти от сферата на евтино забавния жанр. Нееднократно сме били свидетели на екземпляри с водевилен характер от типа " Cruella de vil" рамо до рамо с истински добри автомобили. Тази тенденция се поддържа и стимулира във всеки план и форумът е истинското място да се показват с пръст точно тези форми на блудкаво имитативни прояви, които могат да бъдат обект по - скоро на снизходително отношение, отколкото на сериозни коментари.