Автор Тема: За даруването с купи, първите награди и изкуствените класики ....  (Прочетена 12135 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Април 24, 2019, 22:10:20
Отговор #70

Активен galaxie

 • Публикации: 1732
Позволявам си да взема отношение по темата, тъй като както съм даруван, така и дарувам с ламаринени купи. Напълно разбирам вълнението на колегата Емил. Всички сме минали по този път, и всеки от нас е искал да бъде забелязан и оценен, когато е правил дебюта си в ретро събития. И все още е така, който твърди обратното, просто лъже. Преди доста години когато се появих за първи път с токущо реставрираното ми Галакси, очаквах всички да ахнат от удивление и да ме наградят подобаващо :D, но общо взето никой не ми обърна внимание. Сега и пеша да се появя, все ще взема някоя специална награда. За съжаление и тогава и в наши дни, все още наградите по парадите и панаирите се дават по описания от Люси начин, с някои малки изключения.

Април 24, 2019, 22:56:52
Отговор #71

Неактивен GT 51

 • Публикации: 1777
Значииииииииииии, вече на нашите мероприятия ще има ново 20. Ние купи, плакети, грамоти и медали няма да даваме. Очакваме участниците на нас да дават.... O0 :P 8))
Абе вземи си нещо ретро, и не се занимавай с глупости !

Април 25, 2019, 09:00:59
Отговор #72

Неактивен Speeder

 • Администратор
 • Публикации: 4898
Аз прегледах темата назад.

Призовавам да не се хващаме за всяка буква и да бъдем малко по-широкоскроени защото темата предразполага към спорове.

Все пак, щом някой раздава купи, друг ги прибира.
За мен грешките по тия купи са просто върха на пародията.
Все едно кой ги поръчал, кой ги сбъркал, кой се похвалил с тях.

Купите няма да направят живота ни по-значим, а отношенията ни с околните.

Затова, моля Ви, модератори и потребители, бъдете по-премерени!

145 Boxer, Alfetta GT, Alfasud Sprint Veloce 16v, Lada 1500 S, GTV 3.0 24v

Как да качваме снимки във форума : http://www.classiccar-bg.com/index.php?topic=2631.0
"По един болт на седмица да бяхте завивали, сега щяхте да ги карате тия коли!"

Април 25, 2019, 10:16:45
Отговор #73

Неактивен krankenstein

 • Публикации: 7049
Значииииииииииии, вече на нашите мероприятия ще има ново 20. Ние купи, плакети, грамоти и медали няма да даваме. Очакваме участниците на нас да дават.... O0 :P 8))
Че вие кога сте раздавали купи, предимно разни винкели и др. моргаджийски части турени на поставки с табелки :D Това в кръга на майтапа, по-важен е жестът и в тази връзка още веднъж честито на Емил - като за дебютант е получил много добро признание на фона на казаното относно разпространения метод на "даруване" по нашите паради.
Колкото до слабите комисии и смешните им или нагласени критерии при някои събития, то те сами ще се прецакат - в един момент собствениците на качествени ретро коли ще спрат да ги посещават и ще останат само кичовете и връзкарите...
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.

Април 25, 2019, 19:00:20
Отговор #74

Неактивен РумбатаБс

 • Публикации: 2845
ФОРУМ-място за съобщения и ДИСКУСИИ!
Ако си мислите,че за всяка публикация ще имате 100 % позитивни отговори или наблюдавате жена която се оглежда в огледало и си се радва или сте на 25-ия конгрес на БКП :)
п.п.Препоръчително е ГРАДИВНАТА критика да преобладава! :)
retrobs.com

Април 26, 2019, 13:17:28
Отговор #75

Неактивен USfan

 • Публикации: 8188
Мда, освен дето в региона и гърците и румънците яко ни дръпнаха по отн. на прецизността на реставрации и представянията пред обществото на ретроколите им, даже и нашите любими братя отцепници, дето аз поне доскоро ги съжалявах в много отношения, и в автомобилно най-вече, са поели по пътя на Европа и европейските естетически и технически норми по отн. на ретроколите, много по-устремно и безкомпромисно от нас.

Ето снимки от Конкурса Скопие Класик Дейс от 2018 год.
Поне тук не откривам никакви въпиющи отклонения от оригиналността на колите /като изключим, вероятно основно по финансови причини, боядисването в тъмносив металик гама на хрома на белия 170 Фау/, хеле па наличие псевдо-ретро пластмасарки от всякакви калибри да има наредени до тях.
На една от снимките се вижда и нашия колега Благоя, ако ни греша...  :)

« Последна редакция: Април 26, 2019, 13:20:51 от USfan »

Април 27, 2019, 06:58:33
Отговор #76

Неактивен Taunus72

 • Публикации: 395
Бе Аре бе GT 51,съсипахте го тоя класик дей, Юри с Таунуса даде над 1000 лева за нови джанти и гуми Ханкок и курец бате, съсипахте го ейй..
FORD - Found On Road Dead

Април 27, 2019, 12:25:45
Отговор #77

Неактивен тетевен

 • Публикации: 272
Тази безсмислица дори не е оксиморон. Явно служи за добро оправдание за така получения "жест" към "другия".
...Умишлено изчаквах максимално всеки да се изкаже по-темата защото ми се иска и аз да дам лично становище.      ВЕЛИКА СЪБОТА Е ДНЕС.......но някой се правят на още по-велики забравяйки,че ние сме просто една прашинка във времето, вселената и вечноста.        УВАЖАЕМИ ГЛОБАЛЕН МОДЕРАТОР DIDO 1903....Отдавна съм забелязал,че във Вас добре е развито чувствота на жлъч и подигравка спрямо някой колеги......особено към новите               УВАЖАЕМИ ГЛОБАЛЕН МОДЕРАТОР DIDO 1903     аршинът с който мерите не е еднакъв към определена група хора от форума, който се лишават от пари,здраве и време за да постигнат нещо което Вие с удоволствие се стремите да умаловажите съвсем целенасочено.       УВАЖАЕМИ ГЛОБАЛЕН МОДЕРАТОР DIDO 1903  СМЯТАМ,ЧЕ АРШИНЪТ С КОЙТО МЕРИТЕ,НЕ Е ЕДНАКЪВ КЪМ ВСИЧКИ.....колеги от форума.Моля Ви сменето го за да отпадне истината   ,,,За едни може а за други не може,,,,  имайки впредвид забележките който отправяте към някой, а за същите неща щадите други.       УВАЖАЕМИ ГЛОБАЛЕН МОДЕРАТОР DIDO 1903====НЕУВАЖЕНИЕТО към ЕМИЛ ---ЦИТИРАМ ВИ----,,,Разбира се,отделно стой въпросът,че друг пък се хвали с така надписаната таграда,,,,,край на цитата Вие целите да умаловажите целият път който този човек е извървял от Украйна до Сливен-----митници,страхове,пари,техн.неизправности,рискове и т.н.И още един Ваш цитат.....,,,Тази безмислица дори не е ОКСИМОРОН .Явно служи  за добро оправдание за така получения ,,,жест към другия,,,-просто без коментар.        УВАЖАЕМИ ГЛОБАЛЕН МОДЕРАТОР DIDO 1903 лесно забравяме за страданията и по-мощта  на другия.  Преди 11-месеца от този свят си отиде един свят човек--- ГЕОРГИ ГРИГОРОВ от ОБЕЛЯ.Този човек без да ме познава ми направи жест който нямам право да забравя никога.Когато той беше на смъртно легло аз 2 или 3 пъти ходих СПЕЦИАЛНО да го видя и да му вдъхна кураж ....ходих без да имам съчетания за нещо друго.Вдигах се от ТЕТЕВЕН и пътувах.На погребението също присъствах----но останах разочарован от действителноста защото освен ВЛАДО ТОПАЛОВ и още 2-3 негови съратници нямаше никой от така наречените фенове на ретрото ,колекционери ,модератори ,администратори и т,н.-----а на колко хора е по-могнал-НА ВСЕКИ КОЙТО ГО Е ПОТЪРСИЛ.   ПИША ТЕЗИ НЕЩА защото бързо забравяме доброто сторено от другия---бързо умаловажаваме жестовете на другия.и много бързо си мислим,че сме станали много велики и имаме право да се присмиваме на другия.   ЕМИЛ лично не го познавам-но явно ВИЕ ,,,ТАКЪВ КУРАЖ МУ ДАДОХТЕ,,,че аз ако съм на негово мяст опо-вече няма да се появя във форума ВИ. Впрочем подобен подход от ВАС към мен също имеше----явно това ВИ е тактика и стил.    УВАЖАЕМИ ГЛОБАЛЕН МОДЕРАТОР DIDO 1903-УуВАЖЕТЕ МОЯТ СЪВЕТ .....СЪВЕТ ОТ ЧОВЕК НА ПРЕКЛОННА ВЪЗРАСТ-------Взимайте пример от КРАНКЕНЩАЙН----ЛИЦЕ КОЕТО ВПЕЧАТЛЯВА С БОГАТА КУЛТУРА, ОБНОСКИ И ЗНАНИЯ .                      Н И Щ О       Л И Ч Н О.    ДА ВИ ПРИПОМНЯ---ВЕЛИКА СЪБОТА Е.

Април 27, 2019, 14:09:22
Отговор #78

Неактивен fifo

 • Публикации: 1049
Точно щото е събота трябва да сме по-смирени.
Всички прекалихте. И щом модератора не може да вземе мерки, призовавам админа да го направи. Човек може и на 100 г. да е и пак да стане за резил. Язък.
we all have wings, but some of us don't know why

Април 27, 2019, 17:01:18
Отговор #79

Неактивен oldrat

 • Публикации: 1009
 • beep beep
  • Renault 4F6
Когато се чувстваш така...

Купите и парадите нямат значение!!!