Автор Тема: Волга ГАЗ 24 1979  (Прочетена 228391 пъти)

0 Потребители и 7 Гости преглежда(т) тази тема.

Февруари 23, 2016, 20:49:21
Прочетена 228391 пъти

Неактивен fokke

 • Публикации: 1066
  • fokkerc.com
Здравейте, днес се сдобих с ето това чудо на социалистическата техника и съм много щастлив:))   КОлата е на реални 76 хиляди км   от втори собственик , който не я е карал въобще , купили са я и  колата е седяла около 5 години така пред блока им.

Ще съм благодарен , имайки предвид дългия престой   без да се кара какво трябва да прегледам и сменя . ЯВеднага казвам че маслото е  пресечено или поне така ми се стори , светло на цвят  , колата както екарана е спряна пред блока и толкоз

Какво трябва да прегледам , водни помпи , маслени  и какво ?


Февруари 23, 2016, 20:57:09
Отговор #1

Неактивен Котков

 • Публикации: 660
Привет и честито. Волгата е добра база, но вече я е нападнала ръждата и ако имаш наистина сериозни намерения за нея (реновиране, реставриране и тн.) ще е хубаво да я прибереш в гараж. Така ще започнеш да отстраняваш една по една всички забележки и ще си независим от атмосферните условия. А и ще спреш вече започналата корозия. Ако колата е стояла наистина толкова дълго време повечето от гумените части вероятно са се нацепили/спукали от престоя без експлоатация. Маркучи, гумички, уплътнения. Щом според теб маслото се е пресякло по-добре  го смени, преди да палиш мотора. Освен мотора може да се наложи и да препипаш спирачките. От стоенето може да са протекли или някое цилиндърче да е затегнало и да задържа. Има вероятност и съединителят да е залепнал. Общо взето ще трябва да препипаш всички възли и агрегати ако искаш автомобилът да се движи без да създава проблеми. По време на "почивката" пред блока в охладителната уредба имало ли е нещо? Вода, антифриз? Така като гледам снимките ми се струва, че и консумативите по окачването са за смяна.
« Последна редакция: Февруари 23, 2016, 21:03:39 от Котков »
They call me Polski Fiat 125p 1975r

Февруари 23, 2016, 21:34:50
Отговор #2

Неактивен michev

 • Публикации: 2561
 • only rear wheel drive
Не се заблуждавай, че това е кола на 76 000 км, определено е на няколко пъти по толкова, така че пълна ревизия на всичко. Тъкмо ще имаш представа за реалното състояние на автомобила, ще си направиш калкулация /приблизителна/ какво ще ти струва да я върнеш на пътя.Честито и успех :D

Февруари 23, 2016, 21:56:36
Отговор #3

Неактивен fokke

 • Публикации: 1066
  • fokkerc.com
Благодаря за съветите , колата е на реални 76 хиляди , рядко се заблуждавам ;)

Следва пълно  разглобяване  и ще качвам в темата ;)

Февруари 23, 2016, 22:40:53
Отговор #4

Неактивен fokke

 • Публикации: 1066
  • fokkerc.com
Котков, сега виждам ъпдейта на поста ти .
Да намеренията са ми да се реставрира колата, Спирачната система  мисля всичко което е за подмяна да се смени , тоест маркучи  и протекли  цилиндърчета . Ще купя М 10 за мотора и ще го запаля  да видя защо маслото е пресечено, може да е пробило гарнитура и да смесва с вода .   В охладителната нищо не е имало , пълнили са с вода което мен лично ме притеснява , източена е системата преди години и е стояла на  сухо, това  ми навява мисли за тотална корозия , но ще видим като разглобя системата , вероятно първо ще я напълня да видим  ако тече. ККОлата далеч не е в добро състояние но е добра  основа за реставрация, ръжда има само  зад задния номер в багажника , изтървало е уплътнение и следва първия въпрос :))

Къде се намират  уплътнения на врати и багажника, че моите са изгорели ????

Благодаря ви за интереса  и постовете ви !!!

Февруари 24, 2016, 09:35:52
Отговор #5

Неактивен m_g

 • Публикации: 1123
 • ГАЗ М21, ГАЗ 3102, Варшава 223, ВАЗ 2101, Ниса 522
Уплътнения за врати, дето се лепят за вратите, с профил за Москвич (сигурно ще станат за Волгата) ги има на метър в София, в магазина на фирма Гомапласт на ул. Поп Богомил. Имат интернет сайт с контакти - звънни им и ги питай. За багажника - прилича на жигулово - виж по магазините за Лада какво има. Произвеждат се и се продават, струват по 10лв / уплътнение.

Волгата изглежда много добра база. Оригинална небита и некърпена кола. Напомня ми на моята Варшава като я купих.
Гледам, че е на врачански табели. Ако ти трябва спец по тая техника - свържи се с Драго от Бяла Слатина (пише се dragomir68 - влиза и тука, и в офроуд форума). Направил е десетки УАЗки и Волги, така че може да ти даде съвет, или направо да му я закараш да ти я препипа.
Имаш да смениш нацяло спирачната система. Всички части ги има нови в магазините за ГАЗ и УАЗ. Горе долу 300 лева е всичко без тръбичките.
По мотора - ако има майонеза в картера - или гарнитура на глава (задължителен шлайф и проверка на главата), или пропаднала риза, или спукана глава. Ако са били мурдари и ся я забравили с вода зимата, или пък са я прегряли... Трябва да се отвори мотора.
Смени си греста по лагерите на колелата.   
Фаровете са същите като на ВАЗ 2101, 21011 и Нива. Около 10 лева ти е целия оптически елемент на магазина. Ако искаш да направиш нещата както трябва, си купи направо цели фарове комплект с каските - на тия 100% са им ръждясали ония 3-те гадни винтчета за сваляне на гривната за опт. елемент. Като са им замазани шлиците и бързаш да смениш изгоряла крушка, си умираш на мъка.
А,друго много важно - преди да почнеш да пипаш - купи си книги за Волга и ги прочети - има на български "Аз ремонтирам Волга", има едно по-старо дебело издание, има един куп руски ръководства - вършат чудна работа, а хората си палят печките с тях.
 

Февруари 24, 2016, 09:50:09
Отговор #6

Неактивен fokke

 • Публикации: 1066
  • fokkerc.com
Задължен съм ти за коментара !!
Ето за това са форумите  , за споделяне на  полезна информация :)
Ще действам стъпка по стъпка,  ще отворя мотора  за да видим каква е хавата ,  комплект гарнитури не ми мърдат  със сигурност,  , на мен ми беше достатъчно само да видя купето  преди да я купя , всичко друго се прави, то и купето се прави аз просто търсех  здрава от към ламарини кола и това е оптималния вариант който успях да намеря и смятам също , че колата определено си заслужава,  работата по коша е минимална в сравнения с други коли , които съм гледал.  Общо взето , вдигнах  кичетата  пред седалките  и като видях че колата там не е гнила  ми се поизясни  картинката че  това е моята кола :)))

Ще я поравя сам , такава беше идеята от самото начало , понеже само тенекии нямам условия да кърпя а всичко друго мога сам да направя.

Това за  Аз управлявам Волга  сега ще го потърся  дали има сканирано и ако намеря ще го пусна тук , който я няма да я дръпне

Вероятно релето е залепнало  на мигачите така че ще търся  също

Ще ида на Поп Богомил да видя какво ще намеря там , вероятно хората там знаят какво става за волга


Още веднъж , благодаря за полезните съвети !!!

Февруари 24, 2016, 10:13:22
Отговор #7

Неактивен fokke

 • Публикации: 1066
  • fokkerc.com
Две леко малоумни видийца на колата :))

Февруари 24, 2016, 10:15:27
Отговор #8

Неактивен m_g

 • Публикации: 1123
 • ГАЗ М21, ГАЗ 3102, Варшава 223, ВАЗ 2101, Ниса 522
Откъде си? Ако си в София, ще ми е интересно да я погледна Волгата. Мога да ти дам някои акъли какво къде продават, че ще стане дълга за във форума.
А, и задължително вземи текаламит с накрайник за масло и напълни навсякъде ходовата част през прес масльонките с гъсто трансмисионно масло - така я дават по книга. И с грес да я напълниш, нищо й няма, ама да сме по книга. Има си карта за мазане, по нея е удобно да не забравиш някоя точка за мазане.

Февруари 24, 2016, 10:32:40
Отговор #9

Неактивен Toni only Benz

 • Наблюдаван
 • *
 • Публикации: 1088
 • *Only legendary Benz*

Да намеренията са ми да се реставрира колата...

Каква реставрация ?

-Пълна, до парадно състояние.

-Частична /добър външен вид и компромиси с механика, интериор/.

-Частична /посредствен външен вид, перфектна механика, интериор/.

-Частична /добър външен вид и интериор , механика за придвижване/.

-Пригодена за придвижване с компромиси от всичко.


И такива комбинаций, още.

Тия просто ги задавам като начална отправна точка за да поясниш какво имаш впредвид.

Ако ти се иска де.

Поздрави за придобивката.