Здравейте отново
ПО колата съм правил няколко неща , свързах масления маркуч който излиза от спирателния кран на блока, смених го защото стария се бе скъсал и течеше, сега няма капка масло никъде
Имам два леко малоумни въпроса на които нямам отговор и се надявам да каже някой нещо
След като мотора загрее до 80-90 градуса и го спра , в продължение на няколко минути се чува отчетливо чукане в областта на капана на главата , все едно някой почуква с чукче , ясни и отчетливи чукания вероятно от изстиването на мотора.
Възможно ли е по някакъв начин и причина поради клеасване или друго клапаните да остават в отворено положение и след спиране на мотора да клопват в леглата

Другия въпрос е за сервото , колата има спирачки , ръчна всичко работи но спирачките са твърди и спират рязко . което навежда на мисълта за това , че сервото не работи! В този случай ако по време на работещ двигател се извади маркуча за сервото който излиза от блока двигателя би трябвало да угасне,. Е при неработещо серво при мен мотора гасне след като извадя маркуча....... Замислих се че ако поради дългия си престой е възможно механизма да е клеасал , видях че има пробка за текаламит, но се чудя дали мога да му набия грес или трябва да е масло

ПОздрави