Автор Тема: Волга ГАЗ 24 1979  (Прочетена 213668 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Май 15, 2016, 11:10:42
Отговор #160

Неактивен fokke

 • Публикации: 1043
  • fokkerc.com
Ето какво пише на етикета


Май 18, 2016, 21:46:42
Отговор #161

Неактивен fokke

 • Публикации: 1043
  • fokkerc.com
Да попитам запознатите има ли някаква особеност и трик при закачането на бензиновата помпа към блока на двигатела?

Питам поради няколко причини, помпата я рециклирах и работи, поставих я без да глася  рамото което контактува с вала на мотора , прави ми впечатление че след поставянето  езика с който ръчно се напомпва е облегнал в блока на мотора, така ли трябва да е ?

Другото е че пълни и препълва ПОНЯКОГА  карбуратора и помпейки на ръка не  спира да пълни  камерата , тоест няма ПРАЗЕН ХОД . Имало някакъв момент в който помпата спирала да работи след като видела съпротивление  в следствие на затварянето на иглата  на входа на карба. Това има ли някаква истина ?

Май 19, 2016, 00:19:36
Отговор #162

Неактивен Котков

 • Публикации: 659
Има. Ако иглата не работи нивото на бензина ще е високо и ще дави мотора много сериозно. То това е идеята на иглата- да уплътнява, когато поплавъкът я избута нагоре. След като бензинът в поплавъковата камера отиде по направлението си, поплавъкът пада надолу, сваля иглата и по този начин камерата отново се пълни с бензин, който да накара поплавъка да изплува и натисне иглата. Цикълът се повтаря... В случай, че иглата не уплътнява камерата постоянно ще се пълни с бензин, ще дави мотора и ще прекъсва.
« Последна редакция: Май 19, 2016, 00:31:24 от Котков »
They call me Polski Fiat 125p 1975r

Май 19, 2016, 00:59:48
Отговор #163

Неактивен Caxo

 • Публикации: 470
 • Москвич 408;408и;427;2140
На мен вчера за първи път ми се случи да видя и спукал се поплавък... беше се сцепил леко... Та като отвориш карба  провери го и него да не би да се е напълнил с бензин. най- вероятната причина е уплътнението на върха на игличката. Някой път сработва и без тази гумичка, но май-добре вземи една нова игла.

Май 19, 2016, 02:44:45
Отговор #164

Неактивен Ikonomov

 • Публикации: 164
Той колегата говори за нещо друго според мен. Не че колата принципно няма празен ход, а говори за самата помпа. Да, тя наистина не трябва да нагнетява постоянно един и същ дебит, когато иглата е затворена, тогава тя трябва просто да държи налягане, която роля изпълняват клапаните. Това обаче няма как да го постигнеш, помпейки на ръка. Това се постига само при работа на мотора, пълен карбуратор и затворена игла. Това обаче е един момент, бензина изгаря и иглата пак отваря.
Въобще когато помпиш на ръка не предобряй нещата, видиш ли бензин в карбуратора, спирай. Особено пък когато се съмняваш поради някаква причина в иглата. При помпенето на ръка влияеш механично на помпата много повече, отколкото крачето което се натиска от распределителния вал.
По между впрочем, не съм чувал да има тънкости при монтажа на самата помпа, нещо подобно има на Ладите, ама там има изолационна втулка и ред други екстри, дето тука ги няма.

Май 19, 2016, 08:41:25
Отговор #165

Неактивен fokke

 • Публикации: 1043
  • fokkerc.com
Благодаря за коментарите , Котков , знам  целия принцип на работа на системата . Въпроса ми бе както и Икономов казва , дали се поставя по някакъв специален начин самото краче на помпата  поради този  уж празен ход.  И аз знам че помпата помпи  и иглата затваря цикъла и това е , но нали ги знаете  предблоковите майстори  които са карали , я Лада , я Газка и дават акъли :)))

Аз чета 3 книги и една българска но на някои места  има празнини, както  за поставянето на самата помпа към блока

Май 19, 2016, 12:33:25
Отговор #166

Неактивен Методи Кръстанов

 • Публикации: 204
Няма особености при поставянето към блока. Няма руска бензинова помпа, която да не нагнетява непрекъснато и няма такова понятие като свободен ход на помпата. Тя си качва постоянно и само иглата спира притока. Волгата за разлика от Москвич или Лада има маркуч за обратен бензин, точно с тази цел, като се напълни карбуратора, помпата да не прави налягане, ами бензина да отива обратно в резервоара. При теб не помня дали я имаше тази система за обратен бензин. А това че препълва карбуратора е или от иглата или от спукан поплавак. Но винаги е иглата, при К126 това е хроничен и основен проблем, иначе си е един перфектен карбуратор.

Май 19, 2016, 15:23:47
Отговор #167

Неактивен fokke

 • Публикации: 1043
  • fokkerc.com
А , ето го точния отговор ! Благодаря ти

Да имам маркуч за обратен поток към резервоара но незнайно защо той е изолиран  и махнат от карбуратора , съответно е логично бензина да подлиза  като препълни .


Въпроса е маркуча за връщане къде  се навива на карба  за да го поставя на мястото му ?
Преди ме бяхте посъветвали да го вържа с тройник към маркуча който храни карба, но се замислям няма ли да прави кръг горивото и да не влиза в карбуратора ?

Май 19, 2016, 16:55:46
Отговор #168

Неактивен joro-120L

 • Публикации: 1478
 • Всяко доизкусуряване води до нови кусури
когато помпата качи, по-точно, когато иглата затвори, помпата спира да качва и лостчето за ръчно подкачване омеква.
това се вижда и на прозорчето на карбуратора, когато иглата затваря и нивото е в норми. Това се случва и при РЪЧНО подкачване. А помпата спира да качва и омеква, защото бензина създава налягане и натиска платното на помпата. Т.е. то няма ход. А клапанчетата осигуряват помпенето на горивото.  Едните затварят към карбуратора, другите към резервоара. Обърнати са противоположно. Или едно с/у друго. "Вход" и "изход" на помпата. Не знам как да го обясня.....когато помпата дръпне, клапанчето към изхода й е затворено, а това към резервоара е отворено. Когато помпата прати бензина на изхода към карбуратора, тогава клапанчето към резервоара или входа на помпата се затваря, а клапанчето към карбуратора се отваря. Ако няма такива клапани или не уплътняват, помпата просто няма да качва. Те са едни гумички с пружинки.

п.п. по въпроса за нивото - Поплавъка има едно езиче, което подпира иглата и чрез огъване определя кога да затвори. Чисто и елементарно тоалетно казанче, образно казано ;)
Чрез него се регулира нивото или това, което се вижда на прозорчето.
Не обърнах внимание дали това е казано някъде в темата.
« Последна редакция: Май 19, 2016, 17:07:28 от joro-120L »
Škoda 120L '90г. 
Simson SR2E '60г. Simson KR50 '64г.


Май 19, 2016, 20:06:50
Отговор #169

Неактивен Ikonomov

 • Публикации: 164
Въпроса е маркуча за връщане къде  се навива на карба  за да го поставя на мястото му ?
Преди ме бяхте посъветвали да го вържа с тройник към маркуча който храни карба, но се замислям няма ли да прави кръг горивото и да не влиза в карбуратора ?


Няма да подминава, то си е така оригинално. Просто трябва да намериш (или изработиш) тройник. Вътре има калибриран отвор, то не не тръба само. Не помня обаче какъв му е размера.

Ето как изглежда оригинално