Следя темата с интерес, даже така се запалих, че за няколко дена приведох в движение и моята 24-ка, която не беше карана от 2014г. Газ 24 е един много прост и надежден автомобил и въпреки, че съм москвичист по сърце много му се радвам

За тези две години които не бях карал моята излезе само един проблем - маслените маркучи, задължително ги смени, защото на второто палене единия ми изби и изхвърли маслото, добре, че беше старо, та не ме е яд. Другото което е, задължително си намери нов уплътнител на капака на масления филтър, след смяната му, дори да ти се вижда здрав. За спирачките, е ясно, че всичко трябва да се прегледа, като за обезвъздушаването им е наложително първо да развиеш малко специалния клапан на разпределителя, този които е на тройника на спирачките до релето за зареждане инак няма обезвъздушаване, особено ако е изтекла течност от някой контур. Доста майки отнесе, докато разбрах, че заради това не може да ми се обезвъздуши. Още един съвет - промий резервоара задължително, ако има бензин в него не го ползвай, защото на един 2138 така ми заседнаха два клапана, от отлагания на стария бензин. За стартера - първо изчисти медните клеми/връзки и погледни амперметъра на таблото и стегни и изчисти клемите му, за мен повечето проблеми със стартера и зареждането на акумулатора идват именно от амперметъра и най вече хлабавите му клеми, защото всичкия ток минава оттам. След това разглоби самото реле на стартера и обърни наопаки медната пластина или с шкурка я изчисти. Малка е вероятността да е от четките му или износени втулки. За маслото е ясно, че трябва да забравиш за М10Д, вземи си руско, даже марковите които са у нас ги правят в гаражи и мазета, за момента съм най доволен от руското масло, тъй като вероятността да е оригинално е най голяма. За спирачките също използвай само руска течност иначе много вероятно е да се появят течове. Предницата както казаха, се гресира на 1000км. или след всеки дъжд с трансмисионно масло, но не с грес, мръсна работа е, но се прави за две минути и може да си сигурен, че предницата ще е вечна. За клапаните както казаха по книга дават първия и последния на 0.30-35, а другите на 0.35-45, но аз ги правя всичките на 0.30, според мен така най добре работи двг. Съветвам да и сложиш едно просто транзисторно запалване, от Пловдивските съм много доволен, инак задължително смени кондензатора, че със сигурност е изсъхнал. Разбира се ново чукче и наковалня са задължителни, като луфта между тях по книга е 0.35-0.45, аз го правя на 0.4. По друго по специфично за момента не се сещам...