Автор Тема: Ремонт на гумен волан - има ли как  (Прочетена 328 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Август 23, 2024, 21:29:40
Прочетена 328 пъти

Неактивен Logrus

• Публикации: 309
Извинявам се че Ви занимавам с това, най-вече защото не става дума за ретро автомобил (само на 21 е  :D), но тук сте се сблъсквали със всякакви проблеми, така че реших да пробвам.
Та става дума за "превъртяла" гума на волана - явно е разлепена от металната основа и се върти като я хване човек. Много ми се ще да не правя "тунинг" изпълнения и да си запазя оригиналният геврек и затова се интересувам има ли как да се залепи обратно, без това да повлияе на визията на волана (т.е. без рязане, дупчене и т.н. интервенции)?
Ако е от значение, в последствие мисля да го обшия с кожен калъф, за да не гори от слънцето и да не се рони.

Благодаря предварително

Август 24, 2024, 00:21:08
Отговор #1

Неактивен peter67

• Публикации: 777
Каква е колата? Качи и снимка да го видим.

Август 24, 2024, 00:52:21
Отговор #2

Неактивен Logrus

• Публикации: 309
Колата е двуврато Пежо 106 - 1.1, 60к.с., 2003г., ръчна петстепенна кутия, на реални 144000км. и бъкано с екстри - климатик, ел стъкла, еърбези отпред, газова....и стига толкоз  :D
Нищо особено, има бая забележки, ама ми е прясна придобивка и много ми допадна, а и интериора му е като чисто нов - ще ми се да го запазя така и до максимум в оригинален вид.
Не е някой стойностен модел, не е някоя ретро машина, ама на мен си ми е на сърце - точа зъби на такова от години и най-накрая си взех.
Утре, на светло ще направя снимки, ама незнам дали ще хвана въртящата се гума на волана - ще пробвам все пак.

Август 24, 2024, 07:24:27
Отговор #3

Неактивен rosen sn

• Публикации: 452
Най просто е със спринцовка да вкараш подходящо лепило на местата където е отлепено

Август 24, 2024, 09:14:58
Отговор #4

Неактивен peter67

• Публикации: 777
Аз лично бих го сменил. Не смятам, че си заслужава труда. Със сигурност кормилото ще е заменяемо с други лъвчета от близките години, та ще имаш бая избор - кеф ти без еърбег, кеф ти със, кеф ти 4-лъчев, кеф ти 3-лъчев.