По отношение обработката на главата - първо е фрезована, а на финала е шлайфана.
Вчера беше драматичен ден.
Захванах се да оправям простотиите на силистренските газаджии. Бяха монтирали бензиновият клапан на плъзгача за алтернатора. Взех качествен маркуч на Gates и преместих клапана отстрани зад изпарителя. Поставих филтъра за бензина. Махнах от карбуратора едно излишно коляно и вече щуцера влиза директно в корпуса. Постарах се да няма остри извивки и маркучите за бензин да са далече от изпускателния колектор.
Почнах да връзвам кабелчетата и получих неприятна изненада. При монтажа на главата съм защипал 2см от едно тънко кабелче на газовата между главата и блока. Заех се да оправя тази простотия, която сам съм си направил.
Свалих капака на клапаните, оста на кобилиците и разхлабих гайките на главата. Отлепих я една идея, извадих добре размазаното кабелче. Айде обратно с динамометричния ключ.
Кобилиците идват:
Хлабините на клапаните само ги проверих, не се наложи да ги пререгулирам за моя изненада.
Завърших днея на тая фаза:
Днес ми се ще да закача ауспуха, да пусна кабелче за възбуждане на генератора, да свържа всичките маркучи, да налея вода и да я възпламеня най-накрая.