Автор Тема: ГАЗ М-21М "Волга" 1964 г.  (Прочетена 45277 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Септември 13, 2018, 17:43:22
Отговор #240

Неактивен Viva_lancia

  • Публикации: 377
Браво и честито за завършването на колата. Станала е прекрасна! Много ще се зарадвам, ако се засечем на някой парад и ме повозиш. Да си я ползвате със здраве цялото семейство!

Септември 13, 2018, 18:50:21
Отговор #241

Неактивен USfan

  • Публикации: 6462
Гаранция ще пее. Ти имаш опция за много по-цивилизовани варианти - разни Бекери и Блаупункти със съвременен УКВ обхват. Щрак една касета - преходник или УКВ трансмитер и си бог.
То и щатното Волгово за М21С (след 65г.) си има УКВ, ама е в соц стандарта от 66 до 73 МХц и не хваща нищо. И с тия тъпи лампи и ненадеждна конструкция лесно дава на късо и не една и две Волги са изгорели заради тъпото радио.
Вече техниката е толкова напред, че и най-простото китайско радио свири фантастично на фона на старите дори маркови екземпляри.
На тая моята М21М щатното радио е само с ДВ и СВ и хващаше до последно  Радио Хоризонт, когато работи предвателя във Видин. Шок и ужас.
Къде са ти предвидени местата за говорители на Рекорда? Вероятно е имало вариант с 1 (моно) и с 2 (стерео) говорителя. При мене стана смея да кажа добре с тия неоригинални Хитачи в корите на кикпанелите - М21 има огромни кухини там и цялата колона си влиза вътре, като на кората се вижда само решетката все едно си е фабрична музика.
Ти колко говорителя ще сложиш? Аз на Жигулито набутах 4 съвременни Алпайна, като отзад са скрити в кората, като самата кора е покрита с аудиоплат, а отпред са в две колонки Санйо от 70-те, закрепени на корите на кикпанелите и свири много прилично. В тоя ред на мисли - щом ще сложиш съвременно радио с ретро дизайн, сложи си и 4 яки говорителя и някаква хубава антена (примерно с електрическо повдигане).

Ха, Момчиле, моите поздравления, много добре си информиран за нещо, което през 70-те и чак до 90-те, го знаеха много малко хора в Бг, вкл и майсторите в столичния сервиз Волга.
Точно тия дадени типове радиа в М21 се палеха, и палеха и интериора/таблото.

Имах такъв случаи с М21-цата на стар приятел на баща ми, един месарин от Шумен, чичо Николай.
Той си караше по соц. време поредица от 21-ци, купувани почти нови от него.
Последната му придобита, и една от последните произведени, някъде 1969 или 1970 год. ако не греша, се запали точно след дълго слушане на радио, в гаража на чичо Николай, някъде средата на 90-те години.

Чичо Николай въртял любовница, и за по лесно, макар и да е ходил и по кърски секс, веднъж решил да се скрият с мадамата в собствения му гараж.
Пуснал там по станциите Емил Димитров, или каквото пускал Тома Спространов, ::)  и след няколкочасово слушане на радио, то яко се запалило.
Обаче чичо Николай и дамата били улисани, и докато се усетят, в и без това разгорещената обстановка, огъня напреднал към тях и причинил двойни щети.
Хем колата изгоряла,, хем жената на месарина ги хванала, като дошла пожарната и се раздула патакламата.
Та така с пожарите...
Чичо Николай след тоя случай най сетне си купи 24-ка.  :))

Ноември 01, 2018, 13:41:07
Отговор #242

Неактивен m_g

  • Публикации: 689
  • Warszawa 223, ВАЗ 2101, 2xŠ120L, 2xГАЗ М21, Nysa
Миналата събота се разходихме - Москвич 408И, Ява и ГАЗ 21. Волгата нави към 700км от реставрацията - всичко работи с изключение на една изгоряла крушка и един бушон, за който може и да разкажа.


Взех е така да има две диагонални гуми 6.70-15. Завод "Г. Димитров" и след това регенерирани някъде си. След регенерацията не са карани. Стават за украса.


Нисата отдавна не я бях карал. Купих й винетка за Зелена зона срещу 200 лева. Нали е втора кола. Както и да е, закарах я в неделя на мивка, изтребих сума паяци и всякакви други твари, които безметежно си живееха вътре. Разходих се с нея при един приятел. Бая си поговорихме за Волги.
Имам и повод да се похваля. Взех на Волгата нови подфарници.
Старите си бяха стари - 1964г и си им личеше. Новото си е ново. Вярно, скъпо, вярно, трудно се намират, ама поне знам, че Волгата ще свети изправно и ще изглежда отлично години напред.
С това реално цялата й осветителна уредба е нова.


Ноември 06, 2018, 00:12:16
Отговор #243

Неактивен USfan

  • Публикации: 6462
Браво, чудесна придобивка.
Не знам дали вече беше ги монтирал, но преди 1 седчица те видях с колата, покрай Билата на хотел Славия мина.
Беше на свечеряване, ама добре си светеше Волгата, а и изглеждаше супер.
За първи път я видях на живо с новата боя.  :)