Благодаря за подробностите.
Това е французина:
https://www.ewrc-results.com/profile/26679-thierry-verdier/
Договорът за покупка на Алпина на Таков е от 1992.
Дали е рекламиран като колата на Чубриков , понеже той е разпознаваемо име, мога само да предполагам.
Алпинът на Чубриков е бил в България поне до около 2005, но след това нямам информация.
Аа, моля, надявам се да не греша чак толкова много с паметта.
Хм, много интересен казус.
Вероятно тогава може наистина да съм гледал истинския Алпин на Чубриков, ако не бъркам аз годината на огледа.
Разбира се, за времевото сключване в 1992 год. на този договор за покупка на Алпина, от този Тиери, това може или сигурно ще да е така, но ще е съвсем достоверно, ако някой лично е виждал договора, или самия французин да е споменал по нашите медии /имаше май интервюта с него в качеството му на пилот чужденец, живеещ у нас тогава/ или в разговори, за тази година на придобиване.
Но и да е така, излиза, доколкото разбирам, че този на Таков трябва да е купен от французина в 1992 год.
А ако аз бъркам годините, Таковия /или какъвто и да е изглеждащ професионално подготвен син на цвят А110/ може при този търговец баш в 1992 год, да съм го гледал.
Ама времево според мен е било по-късно такова гледане от мен, понеже в тази година, бях още студент в Австрия, и почти постоянно бях там.
Аз се вторачих да купувам активно допълнително някакви ретроколи по обяви у нас, чак от началото на 1993 год, когато купих така последователно, един 1969 Бенц 250це в114 купе и един 1971 Джаг ХЖ-6 Серия 1, и най-вече от 1994 год, като купих и един 1970 Триумф Спитфайър Марк 3, с който май си мисля, че ходих да гледам Алпините на търговеца.
Иначе този търговец от Овча купел по онова време след 1990 год. беше много известен сред феновете на Алпини у нас, но аз поне късно разбрах за него, именно защото в диапазона 1990-1993 год, не бях редовно по София да живея, а в чужбина.
Носеха се по онова време и слухове, иначе ако помня добре, че някакъв Алпин Илия си го държал заключен на къщата му някъде в Софийска област, или пък към Мездра, дето имал вила.
Ама дали това е бил синия френски, или жълтия български, кой знае.
А наскоро четох, е тук в Рено-книгата на колегата Иван, че Чубриков бил предоставил един състезателен А110, с рег. номер- РБ 9148, за каране на Николай Станчев, или нещо подобно, в 1977 год.
https://autobild.bg/product/%D0%B1%D1%83%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE/Е го тук текста, към рисунките на Алпините.