Да, наистина, много коли оттогава скочиха на цени, но аз лично мисля, че повече метал и усещания за единица кинти, вместо от Гралета можеха да се получат от Поршета.
Хубави 944 бяха под 5000 лв, а и по-редките им версии еС2 и турбо бяха под 10000 лв.
А 911 от всякакви калибри се намираха под 10000 $.
928-ците пък никой не ги щеше, и те вървяха в диапазона 5000 /за базови 928/ до 15000 лв /дори за върховото ГТеС/, като и тия по 5-6 бона не бяха лоши.
Пак в тоя период, през 2002, аз заедно с един приятел бях купил на сляпо на търг от една застрахователна компания в Канада, едно бивше крадено там със щети, а и леко охлузено от употреба, но в движение 930 турбо, модел 1986, за принцовата
сума от 6500 Канадски $ цена, в провинция Онтарио.
После тук след вноса му взехме с мъка с моя приятел 25000 лв, от едни прекупвачи на Капитолия.
При това като някаква част от сделката шефа на къщата ми набута
моето сегашно златисто 924 еС, което и си пазя оттогава също.
Тоест за само пари в брой продадохме иконичното 3.3 турбо /при това то беше с редките за модела присадени 5 ръчни скорости, серийно е 930 само с 4/, за мизерните за модела 20000 лева.
Сега като гледам Еврообявите, дори и бити 911 турбо от 80-те са по 50000 Евро, а даже и някои по-редки версии 928-ци, взеха да струват по толкова.
Иконични и редки версии на иначе купешкия 964 лифт, като турбо еС и турбо 3.6, и особено и 964 еРеС, праснаха и по над 200 хилки в Евро на старо.
А бялото Рамбо Ламбо в София е много известно. Павлов, както и други наши доморасли ВИП-ки, може да са се повозвали инцидентно на него, с идея да го купуват, или просто на фрий райд.
Иначе го купи от нов и го караше няколко години активно, от 1991 до към 1996, създателя на Цитрон/Мтел Краси Стойчев. То и седеше в този период почти всеки ден в двора на офиса му на една пряка на Патриарха.
Ето ималко сканирани снимки отпреди 10-12 години. Златистото 924 дето се вижда на скана със снимките с Голфа 1, е това дето го взех тогава от Капитолия, Беше на ориг. боя, и пробег малко над 100000 км само.
Другия скан с 4-те снимки със сина ми като малък, са от събирания на Порше клуба през 2003-2004.
Червеното 930 турбо което се вижда е УС-версия, беше много хубаво на състояние за разлика от това, дето докарах от Канада тогава.
То се продаваше също дълго време на Капитолия на цени от 20 до 25000 $ само.
Най-накрая, само за да се продаде, вносителя му, един мой добър познат, и за да се отърве от него, беше готов да пъхне в пакет с него за тия 25 бона зелени, и една червена и внесена в края на 90-те заедно с турбото, Хонда НСХ. Тази Хонда бе беше много известна сред Хондаджиите, мисля я удариха лошо преди 5-6 години.
А 930-то го купи накрая председателя на Порше клуба тогава, и активно го караше допреди 5-6 години.
На другите снимки, черното 911 тарга Г-модел до него е стара версия СЦ от 70-те /то е внос в БГ още от соц. време, и ориг. беше бяло/, тогава, през 2002-2003 се продаваше дълго време за под 20000 лева.
Жълтото 968, макар и удряно, беше малко карано и рядка версия КлубСпорт, и се продаваше за към 15 бона в лева дълго време. Накрая сигурно за само 10 се продаде, към 2005.
Иначе от редките версии за между 15 и 25 бона в новите след 1999 левова, дълго време се продаваха и 2 броя с разширени фабрично уайд боди, лимитирани модели само през 1993 год. правени, 30 години юбилейни 911 Поршета.
И двете бяха лилави Карери 2, едното бе кабрио, а другото- купе. Всяка от тях имаше вътре и медна ориг. табелка със серийните им на производство поредни номера, от серията от само 911 бройки, правени от тези юбилейни 30 годишни версии. Интересно те и двете къде изчезнаха.
Та така с Поршетата.