Да, вярно че май бях качил едно 348 тарга, точно това.
Най-страскащата обява от Автооказион за мен винаги е била Lamborghini LM002. Все още не мога да повярвам, че е имало такова чудо в БГ.
Гледам сканираните ви обяви и си мисля, ама колко Интегралета сме имали, а?!
О, Интегралета от всякакви версии имаше доста много в БГ.
А в нач. до средата на 90-те год, поне по София, имаше повече Евота внесени, отколкото от по-старите 8в и 16в, защото новите Евота ги докарваха крадени, и отн. евтини на купуване без документи, или със сръбски документи.
А за ЛМ-а, мен по-скоро ме учудва, че нямаше няколко, а само 1 брой Ламбо-Рамбо.
Това беше кола, на която /понеже на листова цена беше екстремно скъпа, а не се търсеше/ адски бързо и с много и падаше цената от чисто нова, нататъка във времето.
Така че за мен беше логично, повече хора от нашите кредитни милионери и други тогава ранно демократични баровци, да и се намяткат.
Ама народа у нас в БГ са си еснафи, дори и заможните, и логично, са си немско-любители.
В края на 80-те като отидох студент В Германия, чисто нови ЛМ-и в Ламбо представителствата в Южна Германия, ги продаваха по 300-320 000, и отгоре Д.Марки с Мервертщоера.
Цени ужас, точно като за коли за истински звезди, фабриканти, олигарси, плейбои, и прочее.
Но, само като станеха на 1-2 години тия ЛМ-и, и падаха на под 200 000 Марки.
Краси Стойчев от Трон неговия белия трябва в тоя ценови диапазон да го е купил, някъде под-над 200 бона в Маркони, понеже го имаше от почти нов, от 2-3 годишна кола, в 1991 или 92 год. някъде го подкара.
А в края на 90-те, цените на ЛМ-ите в цял свят бяха стигнали най-ниските си нива, понеже вече бяха почти или над 10 годишни коли, първите правени ЛМ-и.
Бяха си стигнали около и дори под 100000 марки на парче.
Карал съм тогава в края на 90-те в една автокъща в Германия, пробно един половин ЛМ, хаха, цената му беше 160 000 Марки исканата.
Пиша- половин
защото тоя черен ЛМ, беше екс-собственост от нов в Германия на певицата Тина Търнър /тя тогава живееше редовно в Германия, че там един от поредните и съпрузи беше немски строителен работник/, и тя, било защото му беше счупила 12-така Кунтач мотор, или защото не можела да кара ръчни, му беше присадила 560 мотор от Пура, барабар с Бенц-автоматика.
ЛМ с автомат, и бучащ като ЗиЛ, хаха, да не го бях виждал но живо, нямаше да го повярвам.
А иначе беше си на усещане, все едно Хамър Н1 караш.
Капитолския ЛМ 002 най-накрая в 2002-2003 някъде, след като обиколи няколко собственици след Краси, взеха да му искат 59-65000 нови лева на Капитолия, и доста време вися на тия цени.
А и Салех сигурно и на 40-50 щеше да го даде на еднократно и накуп плащане, някой ако беше сериозен с кеша.
За произхода му на нашенския ЛМ не съм сигурен, дали е бил редовен, или тарикати са му доставили и набутали някой екс-краден на Стойчев, още като го е купил почти нов.
Съмненията са ми, понеже като стана по-евтин и на цена от 60 бона в лева, поне 2 отделни лица уж или реално го купиха от Капитолия, за да го изнасят /едните бяха руснаци/, и след неуспешни опити за пререгистрация и експорт, че и разхождане до Калотина, го върнаха на два пъти в къщата обратно.
А може да е бил тегав документално, не че е бил издирван от Европол/Интерпол, а понеже примерно е бил собственост накрая на някоя запорирана фирма.
Така или иначе, както съм писал назад в темата, по разни стари слухове от уж знаещи различни групи джамбази, тоя бял слон, заедно с един синйо-зелен Хамър Н1, отдавна спят вечен сън на дъното на язовир Монтана.
Иначе като стана въпрос за Хамъри Н1, тоя ранен граждански бял Н1 6.2 Д пикап аз съм го намирал в Германия, купи го тук един наш колега, голям амер. фен.
Но след каране няколко години, и след ремонт на автомата и присаждане на 6.5 ТД мотор, преди 2-3 години си го изнесе обратно в Германия, че му даваха доста пари.
А този черен късен Н1 комби с оригинален 6.5 ТД мотор, го докара един мой познат от Канада преди 12 години, в почти нова кондиция.
След смяна на 2-3 собственика, още е някъде по София, предполагам.