Мой познат още в края на 90те си взе чисто новото тогава 360 /неговото беше купе червено на цвят/, и го караше по разни данъчни и митнически причини на СН номера у нас.
Сребристо 360 у нас не съм виждал.
Не съм виждал и жълта ГТ2 993.
Но около 2001-2002 имаше една фалшива сребриста ГТ2 993, правена само оптически, иначе на база нормално Турбо 993.
А Зет-8 съм виждал преди 13 години на Влас на откриването на Марината на Диневи на партито.
Тяхна си беше иначе колата, и бе черна, или там някакъв черен металик.
Малко по-късно, в периода някъде около кризата- в 2009-2010 години, даже я бяха дали тази Зет-8 на една мацка да я кара по Бургас, ако добре помня.
Мацката и беше прегряла нещо мотора осмак от М5, и тая кола си отвися дълго време в един бургаски сервиз за правене.
На мацката не и се даваха пари да я прави, а от гаража на Диневите сигурно бяха я забравили въобще тази кола.
Не знам с тая Зет-8 какво стана, и дали е същата тая от обявата.
Както казах вчера вечерта, от днес започвам - ето първата партида.
Приятно гледане!
А, мерси, много интересни обяви.
Синия Голф 1 кабрио с двойните фарове и аеролифта от 1988 година нататъка правения, наречен леко неправилно на жаргон у нас- Карман Единица кабрио /всъщност всички 1-ци кабрио са във фирмата Карман сглобка/, е мой отдавна, от 17 години вече.
Той е от редкия- Класик лайн версия с цветово тонирани в само синйо, всичко вътре и вънка.
А именно- син мокет, син гюрук, синйо каро салон, син металик, и дори и в син металик вътрешните ръбчета на летите 14-ки тип Сироко 2 джанти.
Други особености му бяха серийните при Класик лайн- хидравличен гюрук, зелени електр. стъкла, централно закл, вкл, и на багажничето, и 1.8 литра от 2-ка ГТИ К-Жетроник мотора.
Тоя супер окомплектован и рядък с тия му екстри, и особено в тоя му непипан и запазен вид Голф 1, вися сума време на Софавто, защото сумата от 5990 ДМ, му беше цената без мито и ДДС тогава.
Тоест, към 6-те бона искани, допълнително около 4000 ДМ трябваше да му се доплащат за мито, ДДС, и КАТ.
Така излизаше към 10 бона в ДМ, или след края на 1999 год, в нови левове общо, да е регистриран.
Поради тая скъпа цена за Голф кабрио, макар и да беше доста рядка версия /за новото му състояние пък да е говорим/, той седя непродаден 3-4 години.
Аз обаче си го бях заплюл на дълги позиции
/както впрочем и разни други интересни по-спортни коли, които след чакане успях да взема в течение на годините, и някое от които още си пазя, по примера на Голфа/ и в 2003 год. го прибрах.
Но го взех вече регистриран на новите номера със синя лента, и освободен от мито, защото беше регистриран на инвалид. Е го, чака си поредното лято за кабрио разходки.
А от тук сниманите коли помня и това страхотно Рено Бакара 25, с 6 цил мотор, тъмнозелено с кафява кожа салон, много ми харесваше.
След първоначалната 10000 марки цена, на Капитолия то си отвися, и накрая Салех го даваше за 4000 марки, а на мен сигурно и още надолу щеше да го даде.
Трябваше да го купя тогава тоя бабиерник, та да имам и едно луксозно Рено в наличностите, че и говорящо при това.
Много тържествено, но смешно говореше на френски, италиански, и немски, по избор.
Сигурно е било от СН нов внос.