Автор Тема: Ново начало 1984 Nissan 300ZX # 2  (Прочетена 67581 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Февруари 08, 2017, 22:33:58
Отговор #30

Неактивен немо

• Публикации: 1037
  • пиперлив
Гадна работа,по малко,но на много места ръжди  :(
Стъклата ако ще ги сваляш: челното ми изглежда,че е на уплътнител,ако е така трябва 1-во да му извадиш металната лайсна,после вадиш  ъгълчетата,след това лайсната,но бавно и равномерно, лека полека,иначе я кривиш безвъзвратно.Гумата на уплътнението я намажи с нещо да омекне и недей сваля джама на студено.
Задните триъгълните ми изглеждат лепени...??
Opel Monza 3.0 GSE  1985
Opel Monza 3.0 GSE  1984
Opel Senator 3.0 AT  1985

Февруари 08, 2017, 23:01:52
Отговор #31

Активен didotooo

• Публикации: 2690
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
Ами така е , реално ми се искаше да кача само напудрените снимки , ама лъжа себе си :D Истината е ,че под прахта се показват недостатъците , но ми беше ясно ,че няма да е само за боя работата хаха . Като му дойде времето ще сравня в снимки и двете коли и защо тази е цвете в сравнение с вървящия Z . Не се отчайвам никак даже и знам ,че ще се справя.
Колега Немо , ще внимавам сериозно с лайсните ,изглеждат доста финни. Благодарско за съвета , ще стопля преди да разглобявам макар, че предния прозорец е пукнат и ще го хвърля.
Охладителната система е вече възстановена , уикенда ще поработя над изпускателите и мисля да приключа с двигателя за момента.  Благодаря ви за интереса и подкрепата.

Февруари 10, 2017, 08:47:44
Отговор #32

Неактивен hydrometalique

• Публикации: 1899
Браво ! Добро темпо, но забрави думата "бързо"  ;) Идеята, че имаш две коли на части, а не можеш да изкараш на улицата трябва да ти стане по-скоро близка, понеже желанието "да се повозиш" ако вземе връх, ще те накара да претупаш нещо .
Блока си го намазал много дебело с Вюрт. На него не му е фатално, но не мажи тенекиите толкова дебело. Най-добрия ръждопреобразувател е шлайфа  >:D Махай ръждата и после мажи тънко.
Успех !

Февруари 10, 2017, 10:22:03
Отговор #33

Неактивен m_g

• Публикации: 1112
  • ГАЗ М21, ГАЗ 3102, Варшава 223, ВАЗ 2101, Ниса 522
Следя темата с интерес! Белият изглежда наистина добре. За японска кола на 33 години, стояла навън, е повече от добре запазен. Красив модел, заслужава си определено.
Идват ми някакви мисли по темата, надявам се няма да се сърдиш, ако ги напиша.
Скромният ми опит показва, че най-трудно се прави разглобена на съставните й части кола. По тази причина съм привърженик на другия подход - реставрация в движение. Тоест колата във всеки един момент прилича на кола и се ремонтира детайл по детайл. Да, така никога няма да се постигне ефект "от магазина", но чисто психологически е много здравословен за собственика. Просто не забравяш колата, караш я отвреме - навреме и накрая се получава нещо съвсем не лошо. Такъв подход е единствено възможният, ако нямаш постоянен поток от финанси за наливане в проекта, или пък ти е тегаво с мястото за съхранение. Така съм си правил Варшавата, така правя Волгата в момента.
Твоят подход с цялостното разглобяване е по-правилен като краен резултат. За 1 година в разкостен вид може да се построи нов автомобил. Всичко се препипва, негодните части се сменят с нови. Купето е най-смислено да се обработва голо. Минус е, че трябват много повече кинти в кратък период от време, иначе "края му не се вижда".
Така съм си правил Жигулата. Там за 11 месеца набих нелоша петцифрена сума в лева. Уж соц колите били евтини. Евтини са да ги купиш раздрънкани, ама пак се състоят от хиляди отделни части и като почнеш да ходиш по магазините...
Надявам се внимателно сортираш кое от къде е. Частите имат адета да се губят мистериозно. И ходиш и си купуваш втори път нещо, дето знаеш, че го имаш. Намираш го след години забутано някъде си, ако изобщо се намери.
Това, което бих ти препоръчал, е да си направиш стриктен график за работата по колата. Ако отвиси 2 години и повече е почти невероятно да тръгне. Тотално се забравя кое къде е и става мъка. Това ако има къде да си държиш частите и не те гонят да се местиш.
Дано имаш читави тенекеджия и бояджия, които да хванат купето и да ти го направят в срок. Прави - взима парите - колата заминава - прави следващата. Повечето тенекеджии и бояджии са меко казано некоректни. Не една и две коли са си отишли от "е сега другия петък я почвам". Твоята е сравнително добра и кадърен човек може за късо време да я направи. Въпросът е какво ще струва. Трябва да има стимул да ти я направи, вместо да чука калничета на голфове и колата да ти виси е така за в свободното му време.
Другото, което ми идва на ум - не разглобявай златистата преди тази да е с готова боядисана каросерия. Да не говорим, че ще се окаже, че съвсем не всичко е еднакво и взаимозаменяемо.
Та така!
Желая успех и ще се радвам някой път като минавам през Варна, да разгледам...

Март 26, 2017, 23:51:38
Отговор #34

Активен didotooo

• Z point Varna
Благодаря ви за коментарите и мненията колеги !

Последния месец беше доста труден за мен . От всичко уредено и предвидено , се озовах на другия край . Дори за малко им бях пуснал обявата и на двете. Идеята на целия проект е да си я правя аз в голяма степен. В крайна сметка си намерих място най-после и ето малко снимки от първите два дни работа по колата. В този ред на мисли , няма да е музейната реставрация ,а по - скоро връщане на пътя и шанса да продължа да карам такава кола . Купих белия в разглобено на 90 % състояние, така ,че варианта за частична работа отпада. Съгласен съм , хората ,които си мислят ,че Соц автомобилите са лесни и евтини за реставрация не са наясно изобщо с нещата. Почти няма значение каква е колата , пак имаш борба с ръжди и хиляди детайла и болтченца.

Първия ден отделих за сваляне на битумната изолация. Пода беше покрит с ламарина , нещо като второ дъно и под него беше битума. Голям бой падна там .

Март 26, 2017, 23:56:34
Отговор #35

Активен didotooo

• Z point Varna
Втория ден метнах купето с шлайфа и твърда телена четка на него. Ще запомня съвета за тънкото нанасяне на Wurth . Просто нямах търпение да започна по колата след като си намерих място . Имам много голямо желание да я направя и е голямо удоволствие да правя каквото и да било по нея. Силно се надявам късметът да е с мен и да вървят нещата . 

Остават ми още ден два подготовки и ще я карам при приятел да я кърпим. Приемам всякакви критики и съвети по време на работата , има много хора във форума , които са доста навътре в нещата.

Март 27, 2017, 00:04:42
Отговор #36

Неактивен S15

• Публикации: 717
      Поздравления колега!     Гледах в тубата много лесен начин за махане на битума. Човека противно на очакванията не го загряваше а го замрази!
Използваше бучки сух лед с които го покри след което го удари 2-3 пъти с чук и битума се разлетя като стъкло. Най-якото е, че не останаха от тия малките парченца. Може да пробваш да ги махнеш с парцал напоен с коресилин или бензин. Успех!

Март 27, 2017, 00:20:12
Отговор #37

Активен didotooo

• Z point Varna
Мерси ! Точно това си представях и аз докато се мъчих . Забелязах ,че е доста по-лесно да се махне битума ,когато не е нагрят . Още по-лесно би било ако се замрази наистина. Жалко ,че не стигнах до този извод преди да си оставя ръцете там хаха.

Март 27, 2017, 11:32:32
Отговор #38

Неактивен S15

• Публикации: 717
      Видях, че вече си минал всичко почистено с Вюрт. Трябва възможно най-скоро да го запечаташ с грунд или цинков спрей защото под голият Вюрт започва отново да ръждясва след време.
Този препарат не маха остатъците от ръжда само ги покрива и ако няма върху него нещо друго влагата се просмуква и всичко почва отново. Цинка на Карсистем върши добра работа за целта.
« Последна редакция: Март 27, 2017, 11:41:33 от S15 »

Март 27, 2017, 15:39:12
Отговор #39

Активен didotooo

• Z point Varna
В сряда съм предвидил да го запечатам с Епокси на Новол . Добра ли е идеята или да купувам и Цинков спрей ?
Струва ми се ,че цинк-а без покритие над него си ръждясва пак ? На старата ми кола праговете ги мазах с вюрт и след това с цинков спрей и така ги зарязах. След 3 месеца бяха яко в ръжда пак.