Здравейте колеги!

Преди 2 месеца сбъднах една своя мечта, а именно: станах горд собственик на един емблематичен автомобил- Ситроен Тракшън Авант 11BL от 1948г. Кола за която винаги сме си мечтали с баща ми...
Състоянието на автомобила към днешна дата не е никак цветущо, да не кажа отчайващо

Но това е част от удоволствието - да върнеш тази легенда на пътя

Всичко е в насипно състояние, като изключим скоростната кутия (която също има нужда от ремонт) . Купето има нужда от сериозно изкърпване, но е доста запазено за годините си...
Двигателят е изцяло разглобен, но на пръв поглед си има почти всичко необходимо. Няма карбуратор (Solex 32 PBIC) , сегменти на буталата, съответно гарнитура на главата и може би най-притеснителните неща: част от стартера и цялото динамо - и двете на 6V. Но да кажем, че с тях ще се справя някак... Тревожи ме горивото: оловен бензин... Никак не ми се ще да сменям оригиналните легла и клапани и да слагам "съвременни" за безоловен бензин.
Скоростната кутия също има нужда от ремонт - короната и пиньонът на диференциала са с липсващи зъби и са в много лошо състояние... До колкото разбрах, това си е слабо място на Тракшън Авант и ID19... Предполагам има предприятия, където това може да се направи. За жалост обаче нямам част от механизма за включване на скоростите - механизъм от две тръби една в друга и лостова система в горния край с ябълковидни болтове.
По купето също има доста работа. От него липсват предна броня, фарове, стопове, мигачи, стойка за заден номер, капачка за резервоар, оригинален волан, тасове и разни други дреболии. Разбира се предстои му цялостно разглобяване и "пипване" на всеки детайл

Налага се и цялостно претапициране на салона- за щастие разполагам с оригиналната тапицерия за мостра, за да може всичко да е максимално автентично

И така нататък и така нататък...
Най-лошото в цялата работа е, че не разполагам с никакво свободно време и "проектът" ще се проточи във времето. Но хубавите неща стават бавно

Не бързам за никъде...
Ще се радвам на всякакви мнения, препоръки и съвети относно цялото начинание. За сега се "съветвам" с този сайт:
https://www.citroen-traction-avant.com/Home Тук има абсолютно всички схеми и доста части. За сега обаче не съм поръчвал нищо...
Ето и няколко снимки на звяра, преди голямото "начало"