Привет колега!
Като за начало - добър избор на модел и марка

НО! Трябва да се вземат предвид някои неща, които са специфични за модела. Ако трябва да бъда честен - не знаех нищо конкретно за Traction Avant и го купих на сляпо, в разглобено състояние, без да знам дали има всички части. Е нямаше доста

Но няма нищо страшно.
Както вече може би си разбрал - има много сериозен проблем с диференциала. Абсолютно всеки екземпляр. Решенията са няколко:
- Нов, за около 800 евро;
- Нов, на цена от 800 до 1500лв. , произведен в България (няколко места) ;
- Скоростна кутия от ID19 с 4 скорости (проблемът е отстранен) . До колкото четох, трябва да се отреже част от предния мост, тъй като кутията е по-дълга. Не знам обаче как седи въпросът с щангите и механизмът на лоста (специфичен и много интересен) . Трябва преправяне и на полуоските;
- Двигател от Рено 16 - абсолютно същата кинематика и разположение. Има един единствен клип в Youtube с такава модификация, без информация. Отново неясно как се монтират полуоските...
Относно частите: колкото и невероятно да звучи - може да се купи абсолютно всичко, при това на добри цени. Има много сайтове, които продават нови неоригинални части за Traction Avant. Дори в момента чакам съединител и разни други дреболии

За съжаление обаче фирмата, която доставяше пратки от Франция спря работа съвсем наскоро и не знам друга алтернатива. За мое голямо щастие - вече имам почти всичко

Проблемни са също и гумите. Няма ги при нито един дилър в България, а и не са никак евтини... Поръчват се единствено online. Моите са Michelin X 155-400mm. Шантав милиметров размер, без алтернатива. Гумите се произвеждат с разликата, че вече са радиални, а не като моите които са в момента на колата (диагонални) .
Без значение в какво състояние е купето - почти сигурно е, че ще ти трябват нови гумени уплътнения навсякъде. Някои са стандартни като профил и не са скъпи, но други са... За пример - предното стъкло има цели 3 различни уплътнения, едно от които е със специфичен профил.
Зависи какво е състоянието на купето и какво му се е случвало през годините. Зависи и до колко би желал да се задълбочиш в реставрацията
Последните 3 точки важат за абсолютно всяка стара кола, която би взел
Желая успех! Ще се обадя утре.
Поздрави,
Иво
ПП: Написах всичко тук, за да могат да го видят и други хора, които се колебаят