Привет,Светльо!
Ще прехвърля и тук снимките на Рекорда от 2007 г.
http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=60992&st=0Интересно ми е дали оттогава това му е първото изваждане от онзи гараж?
Що се отнася до това, за което питаш - няма смисъл.
От всеки ще получиш различни мнения.
Аз например, бих те посъветвал да запазиш всичко оригинално. Но това е мое мнение за твоя кола! Това имам предвид,че е безсмислено.
Само тези неща, за които си споменал ще ти струват няколко хиляди лева.
Грубо - боядисване около 1500. Претапициране и джанти - неколкостотин, но по близко до първото четирицифрено.
Имаш ли ги, готов ли си да ги дадеш и необходимо ли е?
Но, за да не съм празнодумен,ще опитам едно по едно да коментирам.
Боядисване.Защо ти е???
От тези снимки, колкото и да е условно, се вижда, че Опелът е в доста добро състояние.
Според мен, едно подновяване на външния вид чрез пастиране и/или полиране на боята ще произведе много добър ефект.
Претапициране.Същото мнение.
Много лесно със съвременни препарати - мелио и т.н. - можеш да почистиш оригиналните сини седалки и сини кори.
Какво по-добро от това?!
Защо ще ги претапицираш?! Няма логика.
Май че, таванът ти е прокъсан или изобщо го няма, но не мога да видя добре.
Джанти.Същото мнение, макар,че това тук е по-относително.
Като гледам имаш 4 еднакви - просто ги дай на прахово и боядисване, смени гумите с хубави и си ти.
Аз обаче виждам три други момента, които бих искал да спомена.
Първо - коша и ДВГ. Пишеш, че е изрядна технически.
Не разбрах дали имаш предвид откъм документи, защото като гледам снимката на коша, това нещо ако е изрядно след толкова години, трябва само за него да черпиш

Второ - скоростният ти лост е долу. Не съм напълно сигурен, но не знам да има 2-врати седани 1700 кубика с долни скорости. Би следвало скорстният ти лост да е на кормилната колонка.
Т.е. ако съм прав - виж дали е наред лоста и скоростната кутия.
Трето - мигачите са фалшиви - от някакъв Таунус са.
Така,че гледай да си намериш оригинални, ако можеш. И дано не са рязали калниците като са слагали фордовите.
В заключение: стегни си колата умно, шофирай, наслади й се, виж слабите страни, за да ги отстраниш.
След това, ако искаш подложи я на основни ремонтни дейности.