Автор Тема: Mercedes 230 1939  (Прочетена 2876 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Декември 22, 2018, 15:43:25
Отговор #20

Неактивен Teodor

  • Публикации: 1010
Ходовата част е в много добро състояние. Сложни ремонти не виждам, а по-скоро боядисване и сглобяване. Диференциалът изглежда в супер състояние, скоростната кутия също. Всичко е почистено и грундирано, трябва още веднъж да се прегледа основно за скрити проблеми и да се сглоби. Спирачните цилиндърчета и помпата са за реставрация, трябват нови накладки и трябва да се възстанови системата за централно смазване - май липсват няколко тръбички, но разпределителите и клапаните ги има. Та, с други думи, шасито с ходовата част и т.н. не би трябвало да създаде проблеми. със сигурност ще има някоя изненада, но по-скоро дребна.
   Интериорът е със синя кожа. Не е оригинално така, но е направено много, много отдавна. И озглежда много добре. Само дето заради голямата възраст има тук-там протриване, скъсване, доста дефекти. Първият опит ще бъде да го спася в този вид. Ако се окаже невъзможно за реставрация, ще му мисля - оригиналните тапицерии са от много характерен сиво-син плат, трудно ще се намери, а искам да е като истинско.
   Работата по тенекиите не е прекалено много - въобще не става въпрос за ново изгражване на някаква руина. напротив, купето е доста здраво, били са изгнили само праговете, но са сменени, сложени са нови греди под вратите. Основен проблем е това, че при монтажа малко се е свило - вратите влизат в нишата си, но трудно. Трябва леко да се разпъне, но от човек, който знае какво прави. И външно праговете не са затворени - трябва да се изработи и завари външната част. Дъното на багажника е махнато, изработено е ново, но не е монтирано. И разбира се, има тук-там дребни места за кърпежи. Но не е за мен работа. Трябва си майстор. Имам нещо предвид, водил съм някакви разговори преди сравнително доста време, но още не му е съвсем дошло времето на купето и не съм решил окончателно. Но при всички случаи, наближава, скоро трябва да имам ясен план! :)