Относно мотора - има ли идея за руски V8, пак от ГАЗ? Няма да е бърза кола, но ще е ГАЗ...
По принцип не целя колата да бъде бърза, а да има хубав звук. И ДА, имах такива амбиции, даже успях да си купя ето тази Газка от един търг на МВР. Беше чисто нова, стояла 30 години в един склад.

Когато започнах да се занимавм с това да направим двигателя да запали отново, започна да ми отминава ентусиазма. Накрая направо продадох цялата Газка.
Иначе плана беше да направя DIY електронно запалване с потенциометър за педал на газта и елекрическа дроселова клапа от BMW 745i. Трябваше да работи само на LPG, щото няма кой да се занимава с помпи, дюзи, налягане тайминг, мапинг и т.н. За двигател с 4000 оборота и огормен маховик не си струва труда.
Иска ми се да направя волгата с автоматични скорости, което също ми се стори много сложно когато става дума за прикачане към съветския двигател. Трябваше да мислим някакви сложни фланци, специален маховик и бог знае какъв стартер.
За това съм решил да сложа един M62B44 от BMW със скорости ZF 5HP24. За EFI на двигателя ща ползвам нещо готово, например MegaSquirt.
За скоростите хубавото, че на този модел компютъра не е вътре в клапановия модул и клапаните са опроводени диретно на една букса отстрани и може да си направя сам шифтъра с някакво Arduino и малко работа с поялника. Планирам в колата да няма скоростен лост, а само 3 бутона "D", "N" и "R". Заключването на Р става механично и мисля изобщо да не се възползвам от него, ще дърпам ръчната спирачка вместо да вклювам на паркинг.
С този двигател като бонус ще получа някой допълнителни екстри. Той ще си има голям алтернатор, хидравлична помпа, дори и компресор за климатик (за сега няма да има климатик, но знае ли човек....).
Все още е рано да го мисля това, но планирам да адаптираме секторната кутия от друга кола и да я сложим на волгата. Мислех си нещо от Opel Omega, или от BMW Е38 доста си приличат секторните кутии с тази на волгата и може и да не е толкова сложно като адаптация. Ще бъде супер да имам хидравлика на управлението.
Не знам дали има руска кола, която дори нова и се затварят така вратите!!!! Стъклата как ще ги правите?
Вратата се затваря толкова леко, защото са махнати оплътненията. В действителност ще се налага да блъскаме повече.
За прозорците съм говорил с тази фирма
http://autoglass-bg.com/Обещаха ми, че ако им дам шаблон на формата ще ми направят стъкла. Хубавото е че радуиса на дъгата на прозореца е само един и ще успеят да го пресъздадат така, че да пасне перфектно. Силно се нядавам в това!!!
Мисля да сложа електрически повдигачи за прозорците от Mercedes 124 coupe. Изглеждат елементарни и ще може да ги оправлявам лесно.
Междо другото доста смели планове за всички електрически системи в автомобила.
Ето тук съм си надраскал едно бързо драфтче на кан шината която ще се опитам да реализирам, както и модулите които мисля да си направя сам