Да се изкажа и аз, дето нищо не разбирам

Според мен първи заподозрян ти е дебитомера. Някъде напред спомена, че имаш и друг, завърти ги, но опитай да разбереш дали и двата не са прецакани. Читав дебитомер на тези години си е като бяла лястовица. Идеалният вариант е да намериш подобен работещ и да опиташ с него.
Кнок сензор не може да няма. Ако не го виждаш, сигурно има нещо, което дава инфо за позицията на клапата. Огледай хубаво да нямаш липсващ кабел, а да имаш куплунг . На корпуса на дросела трябва да имаш маркучета свързани с датчик, който да ти мери различни стойности на въздуха. Огледай хубаво да не ти е напукан или запушен или друга магария. И последен вариант за мен е да завъртиш ЕКУ-то с такова, което е свалено от работеща кола. Малка е вероятността да имаш все пак работещ, макар и лошо мотор, и същевременно да ти е некоректно ЕКУ-то, но кой знае ...
Имай предвид, че вътре в коша на тези коли е мазньоч небивал и голяма част от кабеляка губи добър контакт отдавна. Първо се опитай да зачистиш всички букси, куплунги и други връзки. Работата ще се подобри със сигурност.
Апропо, иди при Наско от Райска градина 32 . При него поне има бая чаркове за проби - хем ще ти даде ценен съвет, хем е възможно да имо под ръка нещото, което не работи в момента правилно.