по скоро ме учудва друго, защо са сложили малкият 1,6 литров М40, при положение, че са можели да вкарат същият на външни размери 1,8 литров, който е с едни 12-13 коня по-мощен + 20 нютона повече от 1,6 версията.
Заради данъка, Ники

/до 100 коня попада в ниския данък/. Всъщност не съм сигурен дали реално не е и 1.8 , поне на колектора отгоре така пише, та може и да е сменян мотора... или пък само клектора, а мотора да си е 1.6 - не знам как да определя.
Иначе от посочения линк, а и от този
http://www.autodata1.com/en/car/bertone/freeclimber става ясно, че моят модел Freeclimber 2 заводски е излизал само с 1,6 мотори, а шестаци са вграждали само във Freeclimber 1, който е с малко по-голям кош явно.
На предната броня къде е страничният борд?
Ако имаш предвид стъкломатовите рогчета - свалени са, понеже съвсем леко закачих едното и то се сцепи ужасно. Оказа се, че е удряно и лепено и преди, затова решихме да го укрепим с арматура за по-здраво, като вече направихме с един приятел преди това и с другото рогче, което си беше сцепено още като купувах Бертонето:

Сега е укрепено с арматурна тел и стъкловлакнест кит, само чака малко по-топло време за боя... имам идея да извадя и калъпи за стъкломатови отливки, че оригинални рогчета не се намират...