Червена иа окепази Стуци. Фабр. бе сребриста, не аз само, ами и циала Софиа иа помни...
Не бъркам, Люси. Тази история е от някой от старите вестници. Към историята с курника имаше и друга добавка - липсваща или счупена (не помня) джанта. Стуци опитал да си достави друга от Италия, но малко скъпо идвала, та затова направили тук калъп и излели нова джанта за Ferrari-то. Одеве не го написах това, защото е добре да се намери вестникът и да се снима статията, защото така става още по-голямо разтягане на локуми, но както и да е...
Относно Maserati-то тук някъде съм писал, че баща ми е присъствал на един от огледите преди търг за конфискувано Maserati в Русе, някъде през 70-те. Колата била купена от русенски художник, та се мяркала известно време из града, но я ударил отпред, след което е изчезнала от погледа на русенци. Не знам обаче дали това е Ghibli-то от Локорско, но най-вероятно е то...
Абе Роска, ами ти тук по Форума нещата дето сме ги дъфкали преди, а и наскоро, по темите за не само едното, ами 2-те Индита в БГ, че и Гиблито, и Дайтоната, буквално всичките не си ги чел, изпуснал си ги.
Ще ме караш да се повтарям.
Гнилото Гибли от Шопско е това на уж Италианския граф.
А Русенското беше Инди модел, сребристо с бяла кожа, и след художника и един местен милиционерски шеф в Русе /или пък милиционер в града на Стоенчо-Стуци/ попадна и то в Стуци.
След което той го продаде на последния му БГ собственик- един пълняч на запалки в София в през 70-те.
Е тук наскоро му описвах история на това Инди, понеже познавам добре колата от престоя и в София вече.
То ще е добре всъщност Дидо или някой друг модератор да събере от темите писаните неща за тия коли, че лично на мен ми омръзна едни и същи поиаснениа и въпроси пак да се питат и разчепкват.
То и не само не ми се пише да повтариаме едно и също, ама за бъдещето е добре все пак да остане известна нотка на обективност по описанията на живи свидетели
/все още като мен например/, доколкото е възможно.
За цветовете, Русенското Инди и Дайтоната бяха оригинални сребристи металици. Дайтоната беше с черна кожа салон, а сребрист. Инди- с бяла кожа.
Другото Инди на Гугалов беше златно-лайнян металик с кафява кожа, а Гиблито също е било някакъв златист или кяфяв металик, и поне и сега седи с остатъци от бяла или бежава кожа вътре по таблото.
Зa статията във вестника си прав- сега се сетих, това беше интерву в 24 часа, дадено през 1993 или 94 год. от Стуци за Контача, в които той пише мегаглупости вътре, и за Дайтоната и за Контача, и най вече за тогавашните им уж навънка цени.
Дайтоната действително тоя я взе ударена отзад, ако помня в ляво.
Последния и оссбтвеник преди Стуци- един майстор жицадия Роко, я беше ударил след 1985 или 86 год.
Той иа имаше от към 1980, и кара активно до към 1985, докато отиде в панделата за малко, сигурно заради чейнж, та да стане човек.
И след като излезе от зандана, май през 1987, пак я подкара, но иа чукна отзад.
То даже по един вестник от Соц. време и имаше нейна снимка как седи с изкривено едно задно колело, хвърлена пред блок до Сточна гара в София, кудето наблизо в една къща живееше Роко.
Но курник на село тази кола обаче никога не е била, басни на Стуци са тиа тезиси, винаги е била по центъра, откакто я помня от дете.
В краиа на 70-те и до нач. на 70-те паркираше по реките на ул. Пиротска, че там наблизо сигурно живееха Топлодолски.
След като я купи от състезателите баща и син, жицаджията си я дуржеше пред панелните блокове на Сточна гара и пред кущата му наблизо пак там в района.
Всъщност Дайтоната преди да я удари отзад, Роко си я караше в началото на 80-те вече ударена отпред, без броните половинките, без мигачите, и с покривените вдигащи фарове на 2-та серия.
Тук вече за пурвия и удар версиите се разминават сред колегите ралиджии състезатели на Топлодолски, с които съм говорил за нея.
Едните казваха, че в ударен вид е подарена на Топлодолски баща от СБА, по случай 25 годишната му састезателна кариера през 1976 год.
Другите казваха, че сина му я ударил като вдигнал 280 км/ч по бул. Христо Ботев, и се бухнал щото не можал да спре савсем, в някакви строителни отпадъци или пясък, на изкопа на строежа на Централна гара тогава.
Както и да е, поне докато вървеше преди задния и удар, Роко жицаджиата и даваше яко газ но Софиа.