Колеги наистина не ърябва да са рук тези реплики! Извинявам се, че ги качих дори някой модератор ако реши може да ги махне!
Ами, въобще не са екзотични, дори не и на бройки.
В БГ аз лично знам налични поне 5 броя уж реплики Ф40, правени на база Фиеро, плюс мин. 2 броя още на база 924 правени, както и един брой реплика на 250 ГТО, правен на база Датсун 260.
Боклуци, даже не бих ги обсъждал, хеле пък снимки да им качвам тук, не бих си направил труда.
А за махането на вече качените снимки, правилно, и аз моля тогава Дидо или някой друг модератор, за да не се окепазява тази хубава тема, снимките и писаниците за всичките реплики и КИТ-кари тук, ако може да ги сложи в отделна тема, кръстена примерно: Кит-кари и реплики /така или иначе, такава тема мисля няма отделна/, или пък някъде в Общите приказки да ги пъхне.
То и бих казал, че направо не е нормално, да им обръщаме въобще внимание, дори и само като ги оплюваме. Толкоз са не по тематиката на Форума, че няма на къде повече.
Тук трябва да отворим една скоба, че самостоятелни неоретро конструкции като моделите на Пантер- малката Лима/Калиста и големия Девил, както и тези на Екскалибур, или в по ново време- реплики на Кобра от Аутокрафт, или Визман-ите, са си интересни коли, и заслужаващи внимание.
Всъщност преди 2-3 години даже на Пебъл бийч един от първите правени Екскалибури от началото на 60-те години /реално инспириран на форма от ССК Бенц/, спечели някаква награда даже, ако добре помня.
Ама, между Пантер Девил или ранни Екскалибури, или пък ако гледаме автентичните реплики на Пур-санг на Бугати 35, от една страна, а от друга, неграмотните, и разбира се, в общата скала на нещата спрямо оригинала, все пак крайно евтини реплики на Ф40, има тънка разлика.
За Визманите- седяха на автокъща А2 и закрития и открития няколко години, ама никой като не ги купи, си ги реекспортираха в Германия.
А от авангардните Моргани освен закритото купе, в БГ има от това боди, и то само в София, още 2 кабрио и една тарга версии, които ги карат летата отн. редовно.
Пак само в София има и минимум още 3 броя класически Моргани роадстери- 2 броя Плус 8 с осмаци мотори, и един Плюс 4 с 4 цил. мотор, дето и те се карат чат-пат по хубаво време.
A за любителите на имитации, щом ги радва, ето тук може да погледнат в един отн. обективен и обобщаващ сайт за наличните производители на такива модели и версии по света.
http://www.kitcarlist.com/