Автор Тема: Eкзотики в България  (Прочетена 168066 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Октомври 31, 2020, 14:06:32
Отговор #490

Неактивен Speeder

  • Администратор
  • Публикации: 4952
Люси, историята е не просто интересна, а дори важна!

Мисля, че си задължен да подплатиш историята с някоя непозната до момента снимка. ;)
145 Boxer, Alfetta GT, Alfasud Sprint Veloce 16v, Lada 1500 S, GTV 3.0 24v

Как да качваме снимки във форума : http://www.classiccar-bg.com/index.php?topic=2631.0
"По един болт на седмица да бяхте завивали, сега щяхте да ги карате тия коли!"

Октомври 31, 2020, 19:15:53
Отговор #491

Неактивен USfan

  • Публикации: 8387
Ох, така е.
Ама, приказки всеки дава, както в случая на Жоро Бояджиев, а снимки няма.  O:-)

Всъщност доста хора може да имат снимки от нея, вкл. и наследниците на Стуци, който предполагам, я е снимал във вида, в която я е купил от Роко в 1988-89 години.
А още по-сигурно е, че при тях трябва да има и обстойни снимки във вида и, в който Стуци я е основно каросерийно реставрирал /обаче в неоригинален червен цвят, и с други преправяния, а и липси/, в периода 1989-1990 година, преди да я изнесе в Италия.

Нейни снимки имат и в архива на вестник Труд. Те в една тяхна рубрика в 90-те години, наречена- А спомняте ли си /или нещо подобно като тематично заглавие/, качваха снимки с кратки описания на неща от зрелия и късния Соц.

Та една от тази снимки бе точно на временно изоставената в средата на 80-те год. Дайтона, по времето като Роко беше за кратко в затвора /предполагам за валутни спекулации/.
На нея се вижда, как Дайтоната седеше хвърлена на Сточна гара пред къщата на Роко, със спаднали гуми и заден ляв носач, и счупена от тази и страна джанта.
Някой я е бил снимал тогава отзад, в този и изоставен период, и 10 години по-късно снимката се появи в Труд, като спомен от Соф. улици от времето на соца.
Имах го тоя брой на в-к Труд, вече Тошо Тошев бе гл. редактор, и така и не го запазих, да му се не види.

Иначе спомените на Жоро Бояджиев са чудесни, понеже са подкрепени с цитирания на конкретни имена на хора /чийто наследници също може да се поизнамерят и евентуално помолят, за налични снимки и допълнително инфо/, цифри, и дати.
Тая негова паметливост е добре дошла, понеже на много хора биха им избягали подробности след няколко десетилетия време, а и които последното, за което са мислели, е било ама точно това позахабено Ферари.

Иначе аз много се чудя по отн. на Берлинетата, дали оригиналната и боя, с която е дошла в БГ, е сребърна, или е била оригинално друга на цвят.
Аз специално, както и много други хора, я помним през 80-те години, като беше сребриста.
Но пък на оригиналните черно-бели снимки пред блока в жк. Дружба-1 на Данчо Топлодолски, които сина му Илиян ги даде на АвтоБилд.БГ и те ги публикуваха, показват по-скоро бял цвят.
На тях колата изглежда много светла, именно все едно бяла, и го няма тоя блясък на металик боята.

Освен това, на снимките на Топлодолски колата е с едни широки фабрични надлъжни ваденки, които по късно, вече аз като съм я виждал колата, ги нямаше по нея.
Което значи, че най-вероятно е била пребоядисана. Но дали Роко я боядисал сребриста за по гъзарско, или пък още Топлодолски, кой знае.

Жоро не внася тук яснота по въпроса, за точния отенък не помни нищо, освен че била със сигурност някаква светла, така казва.
Аз поне я помня точно в този и вид- сребриста, с униколор черна кожа салон, и с е това смешна старо радио, надлъжно разположено до скоростния и лост.

« Последна редакция: Октомври 31, 2020, 19:21:27 от USfan »

Ноември 02, 2020, 17:45:26
Отговор #492

Неактивен txl

  • Публикации: 91
От това лято пак в София:


Там си е: