Друг Стратос в БГ на живо, освен тоѕи расинга на А Иарошевич преѕ 1976 на Ралито не сам виждал.
Вероятно отдавна е продаден, на стъклото се вижда табелката на Мобиле.бг от 2012 г. Ако си твърде любопитен мога да ти пратя тел. на собственика, който държи автокъща в Орландовци. На мен ми беше интересно дали това е същия Лотус, който стоеше на подиум зад една витрина в началото на 90-те г. на ул. Пиротска срещу Халите заедно с една джипка Махиндра.
Не бе продаден отдавна, някъде преди 2-3 години, той собственика няколко години го продаваше неуспешно.
Абе душа, пак за пореден път констатирам, тук въобще не четеш детайлно постовете.
Уточнил съм по-нагоре, собственика му е добър мой приятел, Емо се казва, и отдавна не държи автокъщата в Орландовци.
И разни Лотуси пак ги омеша,
и пак не четеш, писал сме и за тоя внесения на витрината.
Беше внос от пирамидата фирма Лекс едно време,
До него седеше на витрината известно време и с един нов Ролс Спирит, внесен тогава за продаване от пирамидата.
Онзи на витрината беше по-нова версия от жълтия Еспри СЕ на моя човек, бе с други спойлери и джанти- модел Есприт Ес4еС, и бе червен на цвят.
Доста се различат визуално двете версии, даже и извън цвета.
Е ме тук с друга негова кола на Емчо, макар и не много скъпа /не и много по евтина от хубав Есприт СЕ като жълтия де/, Тя е също ултра рядка кола за БГ, та мисля става за тая тема- Зет 3 Купе.
От наличните в БГ някога внесени 4 броиа Зет3 Купе, 3 бяха негови и ги продаде.
Два броя от това така нар. Кецка боди, тоя моя приятел внесе от Австрия някъде през 2009, бяха с базовите за Ѕет'3 Купе 2.8 литра мотори.
Третото, това на снимките тук, беше стар внос, но е с по новия лифт и това специално е с 3.0 Си мотора, най мощния след М Зет-3 версията.
Тия по слабите шестаци обаче почти веднага ги продаде- бяха едно тъмнозелено и едно черно.
А това синйото го караше по-дълго време Емо, и го продаде чак по-мин. година, ако добре помня.
Та ето ниакои снимки на синиото Ѕет'3 купе, много иака цветова гама беше - Мартиник блу беталик сас син кожен салон+.
На парвата от снимките, БМВто Ѕет'3 Купе е вдиасно, а влиаво се вижда Емчо, собственика на него и на Лотуса жалтиа, ѕастанал до моиа бордо металик 4 Ген Мустанг купе.
На втората снимка, там в другата автокашта на Емо, дето поѕирам прав на отворената врата на синиото БМВ, ѕад него се вижда другото му Ѕет'3 Купе черното с 2.8 литра мотор.