Автор Тема: Eкзотики в България  (Прочетена 420118 пъти)

0 Потребители и 15 Гости преглежда(т) тази тема.

Ноември 21, 2022, 13:30:45
Отговор #620

Неактивен Механджията

• Публикации: 1624
  • 1995 X300 Sovereign
кой е собственика? от любопитство питам, вероятно не е анонимен, а и има вкус за автомобили

Ноември 21, 2022, 16:28:00
Отговор #621

Неактивен Божидар

• /!\ Млад шофьор
  • Публикации: 4
  • ig - sportbgcars Alpine lover
Доколкото знам собственикът не е един и същ , а просто карат заедно и се събират на центъра.

Ноември 23, 2022, 20:59:07
Отговор #622

Неактивен Viperlucky

• /!\ Млад шофьор
  • Публикации: 2
Доколкото знам собственикът не е един и същ , а просто карат заедно и се събират на центъра.
Собственика на това Ферари има зеленото Murcielago, черно 599 GTB, F12 и 512tr. Доколкото знам има някаква позиция в Гранд Хотел София, където води колите заедно с приятелите си.

Ноември 24, 2022, 20:17:08
Отговор #623

Неактивен USfan

• Публикации: 10997
Собственика на това Ферари има зеленото Murcielago, черно 599 GTB, F12 и 512tr. Доколкото знам има някаква позиция в Гранд Хотел София, където води колите заедно с приятелите си.

Хм, Гранд хотел София още от строежа си, а и досега, е собственост на НИКМИ строителн. фирма, тоест на собствениците и сега.

Така че тия италианки, ако не са на някой от тях, тогава може да са примерно на някой арендатор/наемател на обекти/дейности в хотела.

https://www.capital.bg/biznes/imoti/2022/02/25/4315183_nikmi_prodade_4-zvezdniia_si_hotel_na_belgiici_za_hub/

https://papagal.bg/person/831389002

Ноември 30, 2022, 20:24:44
Отговор #624

Неактивен Божидар

• /!\ Млад шофьор
Едно Ферари ,което мисля , че не е качвано в форума -400i.Виждал съм го само един път на живо както и един в интернет така че е доста рядко да се види.За съжаление не е с бг номера

Декември 01, 2022, 15:16:21
Отговор #625

Неактивен USfan

Всъщност чичото с белия полошърт отляво на него, има едно с ляв волан 40р, в доста хубаво състояние, и е на БГ номера неговото.
А може и това да е неговото, тука да го е изкарал на Соф. парад в 2021 год, още преди да го пререгистрира на БГ номера.

&ab_channel=DizzyRidersMedia

Декември 03, 2022, 20:10:55
Отговор #626

Неактивен Божидар

• /!\ Млад шофьор
Едно от малкото Gallardo-та , които са в България.Собственикът го кара на Premium rally 2021 и 2022.

Декември 13, 2022, 21:35:30
Отговор #627

Неактивен bomber

• Публикации: 4523
  • Vauxhall Chevette Estate 1983; Ford Scorpio Mk 1
Everyone can buy a new car...
Real man keeps old ones running!

Декември 23, 2022, 00:15:49
Отговор #628

Неактивен bomber

• Публикации: 4523
  • Vauxhall Chevette Estate 1983; Ford Scorpio Mk 1
Everyone can buy a new car...
Real man keeps old ones running!

Декември 26, 2022, 12:35:30
Отговор #629

Неактивен USfan

Видяхме се преди 1-2 месеца с мой приятел, известния преди години водещ на предаването Мотомания по БНТ- Цани, и си поговорихме за някои наши, а и на близките ни познати ретроколи.
Понеже Цани беше много добър приятел и на Ицо 100-те манекенки, собственика на жълтото РЗ Загато, си поговорихме и за тая кола.
Съобразно пък на фактите които Цани ми сподели, може да сложим край на мистерията, къде отиде точно тази кола.

Та, развитието е било такова.
След като Ицо дълги години тук безуспешно я продаваше вече като ползвана кола, в периода от 2005 до 2010 год. някъде /аз поне тогава на 2 пъти съм я виждал на Софавто да се продава изложена, на цени от по 60 до 65000 лв/, и след снимането на шоуто Милионер търси съпруга, той я запускал и по западни сайтове  за продаване, най-вече италиански.

В тия ранни следкризисни години по обявите пари много не давали на запад за български Загатота, но в 2015 год. един италианец му предложил за бартер късно 90-ско адмиралско синйо Бентли Арнаж седан, от най-нетърсената ранна версия с БМВ осмак мотора.
И след пазарене от няколко месеца /Ицо и искал и доплащане към Бентлито, което е било нормално, понеже Загатото бе тогава само на около 008000 км пробег, ако добре помня и аз пробега, или нещо подобно/, всъщност се договорили за чист бартер, понеже италианеца се кълнял, че и Бентлито Арнаж било много обслужвано, и било на много под 100000 км пробег.

В крайна сметка Алфата Загато заминала с автовоз за Италия, а нашия общ приятел Цани, отишъл да докара на ход Бентлито до България.
Вече в София, се оказало че Бентлито е било доста амортизирано, яко карано, с всякакви леки и по-тежки техн. дефекти, като напр. напълно износени и скапани спирачни дискове, накладки, там втулки по окачването и прочее /нормално, италианците са мърлячи собственици като цяло, дори и като става въпрос за скъпи нови коли/, но това е било положението.
След ремонтите, Ицо го карал инцидентно Бентлито докато е бил жив, а после какво е станало с колата след смъртта му, Цани поне не знаеше. Може да се пази още от семейството, може и да е препродадено.
Така или ли иначе, Загатото жълтото повече не е в БГ.

Интересни неща Цани ми сподели и за черното Загато РЗ роадстер, което също е било продадено нова от фирмата на Ицо в нач. на 90-те години, Аутогама.
Та, черното Загато го е купил като ново някакъв бизнесмен, който през 90-те години става министър. Само че Цани не помнеше в кое правителство, дали на Виденов, дали пък след 1997 в правителството на Костов.

Интересно, че по онова време, малко по-късно де, след 2001 год, един царски на Симеончо министър кара Загато РЗ, но червено- това бе Васко Лучано.
А черното аз поне съм го виждал една дама да го кара преди 20 години по София, може да е била съпругата на министъра.
Черното Загато обаче според Цани, и по сведения от министъра тогава, му е било откраднато някъде в след-Милуениумните ранни години.
Така че и черното най-вероятно вече отдавна е изнесено от БГ, сигурно почти веднага след кражбата.

Ето няколко примерни снимки как са изглеждали червените и черния РЗ роадстери, от общо 4-те броя роадстери Загато- 1 черен, 2 жълт, и 2 червени, продадени нови от фирмата вносител на Алфи тогава- Аутогама, собственост на Ицо Сираков.

Интересно е и друго, че едно закрито червено купе СЗ Загато, което мислех, че е продадено и то ново от Ицо, всъщност си го е купил леко ползвано от Италия в 1990 или 1991 год, един Валйо Строителя. По сведения на мои познати, той е бил един от съдружниците в тогава известната охранителна фирма- 777, и се е занимавал освен с седмиците, и със строителство в София.
Това неговото закрито СЗ Купе Загато той много си го е пазил, и рядко го е карал, пак по сведения на моите познати, които са били и негови тогавашни на собственика познати.
Но, поне след средата на 90-те год. не е виждано вече в БГ да се движи. Може би и това червено Купе СЗ е изнесено и то.

Та това накратко са сведенията за тия редки нашенски Загатота.

« Последна редакция: Декември 26, 2022, 12:54:52 от USfan »