Понеже тия дни се появиха в Фейса 2 стари снимки на 2-те различни червени Зет-1 екземпляра, които пребивават по София вече над 30 години, но са 2 различни коли, и за които съм писал назад в темата по-разхвърляно, споделям гжи и тях гук, заедно с обединени на едно разни разхвърляни по назад в темата снимки на тия червени Зет-1, да си ги имаме в архива на Форума в пакет.
Та, да кажем, че и двете червени Зетки са били внесени като нови или почти нови, с много хиляди % вероятност крадени или нередовни, то е ясно, покрай високата им цена тогава.
Но едната от двете червени беше доста карана през 90-те год. от разни хора, вкл. и регистрирана на бели пост-1992 соф. номера, а другата, собственост на Викторио от Автокъща Вики, никога не бе регистрирана от него, и чак сега вече при предполагаемо нови собственици, има актуални СВ номера.
Другата пък, вече доста карана червена Зетка, бе внесена и тя почти нова в БГ в нач. на 90-те, а после в 1993 год някъде, я купи захарния търговец и голям банков кредитополучател в началото и средата на 90-те, Милен от Тетевен.
После след Милен, ако добре помня, попадна това червено Зет-1 обратно в София, и я запродаваха колата по обяви, искаха и някъде към 10 бона в нови лева, в периода 2000-2001 год. И след висене по обяви по Автооказиона, и много чудене, дали няма да му я вземат в КАТ )) при пререгистрирането, я купи един мой приятел заедно със съдружника му, които те двамата и досега си пазят тази кола.
Пробвал съм ги на каране тези 2 червените, и тази доста употребяваната на моите познати, и нерегистрираната на Вики, но общо взето, най-голям опит на каране имам с една тъмнозелена, дето беше собственост на мой съсед лекар, и с който си разменяхме на каране разни коли.
Интересни са много тия Зетки, макар не особено динамични на ускорение или устойчивост в завои, доколкото съм ги натискал по-активно, и според моята субективна тогава преценка. Като динамика, според мен не вървят грам повече от някое хубаво Е30 325и, което е и очакваемо, предвид на сходната им маса на 6 цил. Е30, спрямо на Зет1.
Ето снимки на Зетката на захарния бос и на моите познати, и от трите и периода.
Още като беше на бели номера без лента С-0656, и после и вече на пост-2000 год. новите С номера регистрирана.
Снимката и в разглобен вид е в гаража на моя приятел, като той и съдружника му я бяха разглобили, да я реставрират козметично. Добавям и рекламна снимка от БМВ-АГ от 1989 год, където се вижда разглобено Зет, барабар с всичките му отделни пластики композитни детайли.
А ето и снимки на Зетката на Вики, която вече е на Сф номера. Повечето и снимки от БГ-Нета са пътуваща все на пътна помощ, а единствената и снимка тук в движение на новите СФ номера, е авторска правена от колегата Свилен някъде по София, по назад в 2022 год.
Виждащия се на старата 90-ска снимка от Абитур. бал или сватба, минаващ през червената Зетка, тъмнозелен пост-1991 год. модел Кадилак Елдорадо купе, също беше известна кола в София преди 20-25 години.
В средата на 90-те беше от почти нов внесен от мой тогавашен познат, известен с прякора- Краси Терориста.
Краси по онова време докара от САЩ за продаване, някои знаменателни за БГ тогава коли, като един бял Екскалибур серия 3 или 4, 2-врат 4-местен бял кабриолет, и един 2-врат червен Филипс Берлина Купе, който бе базиран на Корвет С3, барабар с тарга покрива му.
Екскалибура след години изгоря, май при новия му БГ собственик след Краси, а червения Филипс преди 20 години пък го продаваха някакви в Русе, вече в поопърцан вид, и после май замина за Румъния.
Та, дълго време това Елдорадо купе от снимката, седя за продаване на Капитолия, после смени разни собственици, и накрая финишира тъжно при друг мой познат и ретрофен, вече с логично счупен, така или иначе неособено надеждния му Нордстар 32 клапана мотор.
А един колега от Фейса сега качи клип на Тутурутка с черното екс ТИМ-аджийско Зет-1, сниман някъде сигурно в края на 90-те години. По-късно, те предполагам са го дали да го кара, или го е придобил един техен служител, нещо като директор или представител на Мустанг-САТ телевизията за София.
Помня го това черното Зет-1, онзи като го караше в периода 2005-2006 год, че тогава ми беше съсед по квартал.
&ab_channel=%D0%99%D0%B4%D0%B9%D0%B4%D0%B9%D0%9A%D0%BA