Автор Тема: Eкзотики в България  (Прочетена 420094 пъти)

0 Потребители и 10 Гости преглежда(т) тази тема.

Декември 30, 2022, 17:18:55
Отговор #630

Неактивен USfan

• Публикации: 10997
Малко чистене на стари снимки с БГ екзотики от компа ми.

Сигурно някои от тия снимки ги има назад темата, на да се подсигурим пак с визуално инфо.
Повечето са с Ферарита, отдавна пребиваващи в Бг, като жълтото Ф355 от горните постове е това екс-Дубайско, снимано някъде в Надежда или Обеля.
По време на снимката, сигурно някъде в 2008 год, беше със счупен мотор и без мито, а от 10 години вече го има и го кара ремонтирано, един мой добър познат.

Черния ЦЛК АМГ 65 Блек сериес заслужава внимание, бе жестока кола, и единств. внесен от Балкан стар нов в 2007 год. Карал съм го при тях в 2009, вече като се продаваше на старо /имаше само 2-3000 км навъртяни де/, вече като бе върнат май от прекратен лизинг.
До момента си е най-изумителния като общо динамично усещане Бенц, дето аз лично да съм пробвал на каране /на СЛР съм се качвал и съм се возил, но не съм го карал/.

Декември 30, 2022, 22:18:01
Отговор #631

Неактивен Механджията

• Публикации: 1624
  • 1995 X300 Sovereign
хахах, снимката с цлк-то съм я правил аз :)  беше в 2008г в шоурума във Варна, където дилър бях и аз малко над три години :)

ето малко фото оттогава :)   суперлегера гаярдото мисля, че отдавна не е в Бг, а на Баневи дългия майбах 62 мисля изгоря... 129ката е истинска 60-ка, а другите ретраци са известни :)   цлк-то е въпросната бройка, само на плаца съм сядал, но не може да се усети колата.... а и в тия корита едвам се побирах хахах

Декември 31, 2022, 10:15:10
Отговор #632

Неактивен USfan

Благодарим за авторската ти снимка от шоурума ви тогава, и за другите две снимки.  :)
Аз така и не се сетих да го снимам, нито през лятото на 2007 год, като Балкана го докараха чисто нов директно на специализирания за спортни коли и моторници Купе-кабриолет автосалон, който беше направен тогава зад НДК, нито през пролетта на 2009 год, вече като седеше отвън на двора на БалканСтар, до сградата им за употребяваните автомобили.

На цена в 2007 год. чисто нов беше към 130-140 000 Евро, толкова май му искаха Балкана.
А вече в 2009, като леко ползван, му искаха пак толкова на сума, ама в левове, което за почти нов Блек си беше умерена цена.
Тоя дето го е купил в 2009, определено е направил добра сделка.
Особено ако би го пазил досега, и до нивото на сегашните по 200 000 Евро цени.
Но надали е останал в ръцете на един човек цялото това време де.
В всички случаи, след 2009 год. повече не съм го виждаал в БГ.

Да, сядането вътре бе много тегаво с тия нерегулируеми на наклон корита-предни седалки.
В комплект с тази му опция за бъкет седалките, помня го, че беше и дошъл само с мокет отзад, със задни седалки дилитвани.

Чудя се дали нямаше и доставен с него ориг. АМГ Лъгидж сет, ушит и оразмерен точно за нишите на липсващите седалки, поне в 2007 на дебюта му зад НДК.
А може и да се бъркам с някой друг подобен Бенц Блек ЦЛК, ама който пък да съм го гледал в Западна Европа по късно.

Такива тесни нерегулируеми Бъкети се слагаха на всякакви хай-енд пърформанс модели по онова време, ама дори и на едно Порше 997 ГТ2, което пробвах пак пролетта на 2009 год. в Орхид /и то беше леко ползвано демонстрационно/, седалките му бяха по-поносливи на сядане и ставане, от тия на Блека.  ))

По онова време, в 2009, Балканстар имаха и докаран един СЛ 65 Блек Сериес, шампански металик /Бенц спек- Раух силбер маталик/, но в него не съм сядал и не съм го карал, та не му помня седалките.
Може би са били регулируеми по наклон, и по-удобни, просто не го помня добре оня им 65 Блек вътре как изглеждаше.

https://www.supercars.net/blog/2007-mercedes-benz-clk-63-amg-black-series/

Януари 02, 2023, 19:50:41
Отговор #633

Неактивен USfan

След като тоя ХЖ220 бе ваден в 2008 год. на Бургаския ретропарад, и преди да вземат да го продават от един пловдивски адрес в 2011-2012 год, значи е каран и от бившия собственик на моето златисто фризйорско 924 еС.
А преди тоя Джаг, той мисля караше едно мишосиво Галардо.

Януари 23, 2023, 13:15:19
Отговор #634

Неактивен USfan

Понеже тия дни се появиха в Фейса 2 стари снимки на 2-те различни червени Зет-1 екземпляра, които пребивават по София вече над 30 години, но са 2 различни коли, и за които съм писал назад в темата по-разхвърляно, споделям гжи и тях гук, заедно с обединени на едно разни разхвърляни по назад в темата снимки на тия червени Зет-1, да си ги имаме в архива на Форума в пакет.

Та, да кажем, че и двете червени Зетки са били внесени като нови или почти нови, с много хиляди % вероятност крадени или нередовни, то е ясно, покрай високата им цена тогава.
Но едната от двете червени беше доста карана през 90-те год. от разни хора, вкл. и регистрирана на бели пост-1992 соф. номера, а другата, собственост на Викторио от Автокъща Вики, никога не бе регистрирана от него, и чак сега вече при предполагаемо нови собственици, има актуални СВ номера.

Другата пък, вече доста карана червена Зетка, бе внесена и тя почти нова в БГ в нач. на 90-те, а после в 1993 год някъде, я купи захарния търговец и голям банков кредитополучател в началото и средата на 90-те, Милен от Тетевен.
После след Милен, ако добре помня, попадна това червено Зет-1 обратно в София, и я запродаваха колата по обяви, искаха и някъде към 10 бона в нови лева, в периода 2000-2001 год. И след висене по обяви по Автооказиона, и много чудене, дали няма да му я вземат в КАТ  )) при пререгистрирането, я купи един мой приятел заедно със съдружника му, които те двамата и досега си пазят тази кола.

Пробвал съм ги на каране тези 2 червените, и тази доста употребяваната на моите познати, и нерегистрираната на Вики, но общо взето, най-голям опит на каране имам с една тъмнозелена, дето беше собственост на мой съсед лекар, и с който си разменяхме на каране разни коли.
Интересни са много тия Зетки, макар не особено динамични на ускорение или устойчивост в завои, доколкото съм ги натискал по-активно, и според моята субективна тогава преценка. Като динамика, според мен не вървят грам повече от някое хубаво Е30 325и, което е и очакваемо, предвид на сходната им маса на 6 цил. Е30, спрямо на Зет1.

Ето снимки на Зетката на захарния бос и на моите познати, и от трите и периода.
Още като беше на бели номера без лента С-0656, и после и вече на пост-2000 год. новите С номера регистрирана.
Снимката и в разглобен вид е в гаража на моя приятел, като той и съдружника му я бяха разглобили, да я реставрират козметично. Добавям и рекламна снимка от БМВ-АГ от 1989 год, където се вижда разглобено Зет, барабар с всичките му отделни пластики композитни детайли.

А ето и снимки на Зетката на Вики, която вече е на Сф номера. Повечето и снимки от БГ-Нета са пътуваща все на пътна помощ, а единствената и снимка тук в движение на новите СФ номера, е авторска правена от колегата Свилен някъде по София, по назад в 2022 год.

Виждащия се на старата 90-ска снимка от Абитур. бал или сватба, минаващ през червената Зетка, тъмнозелен пост-1991 год. модел Кадилак Елдорадо купе, също беше известна кола в София преди 20-25 години.
В средата на 90-те беше от почти нов внесен от мой тогавашен познат, известен с прякора- Краси Терориста.
Краси по онова време докара от САЩ за продаване, някои знаменателни за БГ тогава коли, като един бял Екскалибур серия 3 или 4, 2-врат 4-местен бял кабриолет, и един 2-врат червен Филипс Берлина Купе, който бе базиран на Корвет С3, барабар с тарга покрива му.
Екскалибура след години изгоря, май при новия му БГ собственик след Краси, а червения Филипс преди 20 години пък го продаваха някакви в Русе, вече в поопърцан вид, и после май замина за Румъния.

Та, дълго време това Елдорадо купе от снимката, седя за продаване на Капитолия, после смени разни собственици, и накрая финишира тъжно при друг мой познат и ретрофен, вече с логично счупен, така или иначе неособено надеждния му Нордстар 32 клапана мотор.

А един колега от Фейса сега качи клип на Тутурутка с черното екс ТИМ-аджийско Зет-1, сниман някъде сигурно в края на 90-те години. По-късно, те предполагам са го дали да го кара, или го е придобил един техен служител, нещо като директор или представител на Мустанг-САТ телевизията за София.
Помня го това черното Зет-1, онзи като го караше в периода 2005-2006 год, че тогава ми беше съсед по квартал.

&ab_channel=%D0%99%D0%B4%D0%B9%D0%B4%D0%B9%D0%9A%D0%BA
« Последна редакция: Януари 23, 2023, 14:03:32 от USfan »

Януари 25, 2023, 01:03:20
Отговор #635

Неактивен bomber

• Публикации: 4523
  • Vauxhall Chevette Estate 1983; Ford Scorpio Mk 1
Everyone can buy a new car...
Real man keeps old ones running!

Февруари 02, 2023, 00:42:33
Отговор #636

Неактивен bomber

• Публикации: 4523
  • Vauxhall Chevette Estate 1983; Ford Scorpio Mk 1
Everyone can buy a new car...
Real man keeps old ones running!

Февруари 21, 2023, 09:41:26
Отговор #637

Неактивен USfan

Здравейте!
Снимам коли в България и попаднах на този уникален Bugatti Chiron Super Sport.Лимитиран е до 30  бройки.Собственик е Ванио Алексиев.

Този втория му Широн, както и първия, по традиция се разходи лятото до Ривиерата.
Тук в това клипче е в началото сниман, сценката с портиера и Бон соар, мадам...  ))

&ab_channel=effeNovanta

А що се касае за Кунтача от 80-те еС версия, белия със златите апликации, мернах го преди 2-3 седмици в една от детайлинг фирмите в София, ама не се сетих да му направя снимки.

Април 29, 2023, 17:15:55
Отговор #639

Неактивен USfan

Интересен е поста в тази автогрупа, за това позапрашено в Пловдив намиращо се 308.
Предвид, че е червено, че от първия лифт на инжекциите, и че е тарга, прилича да е това бившето конфискувано, което НАП-Пловдив сума време продаваха за 30 бона в лева.

А отдолу коментариите нямат равни по забавност.
Почти едно временно като ги чета, хем се смея, хем почти плача, хем падам възнак, от екстремната тъпотия на нашенските уж автофенове.

Значи няколко знаещи пишат, че това било Ферари Мондиал.
Друг пък възразява, че не, а било Монтреал.
Друг уточнява правилно, че Монтреалите са Алфи, при което другия си настоява, ако не си е изтрил поста, че и Ферарита имало Монтреали.
Друг пък пише, че било Дино Ферари.

А един пише сериозно, че било 308 ГТО, хаха.
Разбира се, че няма такова животно, тази Генерация ГТО на Ферари, на жаргон я наричат- 288.

Някой от особено умните писа, че било Макларън, при което след оборването се оказа, че доста от пишещите там вкупом, и виртуално и ценово, не правят разлика между прости Макларъни и Р1, че даже не различават от тях и Ф1.  O:-)

За десерт, всъщност още в началото, един пише че в БГ имало таман 2 Кйонигсега, и качва снимка на Кйониг Спешълс с140 базирано.

Хем ми е смях, хем ми е тъжно за нас си.
Направо не мога да се сетя да познавам по изпаднала на автознания Фейс аудитория от българската, а се е случвало с доста чужденци автофенове, и виртуално и реално да си общувам.

Е вижте, и се радвайте.  :))

https://www.facebook.com/emotiononwheels