Автор Тема: Eкзотики в България  (Прочетена 414816 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Януари 02, 2024, 22:10:16
Отговор #650

Неактивен USfan

• Публикации: 10978
Една предна и една вътрешна снимки на ВВ-то.
Както се вижда, е с черен салон, което е отлика от традиционното бисквитено, слагано при Ферари Россо външен цвят.

Допълнително е било поръчано, или някога в годините претапицирано, с редките така нар. Дайтона-стил седалки, познаващи се по тези напречни кожени ленти, с импланирани кръгли вентилационно-декоративни отворчета в тях.

Март 11, 2024, 10:43:15
Отговор #651

Неактивен USfan

Две пловдивски 80-ски кончета.
Може да се спомене, че от 1-2 години в Пловдив всъщност има поне още 1 брой Мундиал кабрио, но другия е бял на цвят, ако добре го помня /или пък бе бяла перла/.

Март 31, 2024, 20:52:50
Отговор #652

Неактивен USfan

Лифтовата пост-1991 Серия 2 Тестароса си се кара по София.

Май 01, 2024, 07:36:43
Отговор #653

Неактивен carlito

• Публикации: 426
Извинявам се, ако вече е качвана тчзи каляска :)

Май 02, 2024, 08:55:15
Отговор #654

Активен fifo

• Публикации: 1158
Интересна екзотика
https://www.pistonheads.com/news/ph-spottedykywt/my-eyes-ultra-rare-mitsuoka-oroshi-for-sale/45956

Снимка отпред нямаме ли?
we all have wings, but some of us don't know why

Май 30, 2024, 16:01:33
Отговор #655

Неактивен USfan

Варненската Теста тия дни видимо е била дошла и в столицата.

Май 31, 2024, 13:14:52
Отговор #656

Неактивен carlito

• Публикации: 426
Варненската Теста тия дни видимо е била дошла и в столицата.

Да Люси,
беше на бал, имах удоволствието и щастието да я разгледам от близо тази красавица  :-[

Юни 11, 2024, 22:43:16
Отговор #657

Неактивен USfan

Тия доста скромни като наличности на достоверно инфо, а и осмисляне на инфота редактори от ДизиРайдърс /ха, от известно време са се хванали да пишат даже и статии за гражданската авиация, където пък пожънват небивал смях, най-вече след професионалисти в този бранш, дето въобще им четат автостатиите/, вкл. и техния си с видимо 5 клас образование по автожурналистическа обща култура, И-някой си Войков, а и разни деца от Инстаграм от пък там група- БългерианРегистри, дето били дали инфото, са се напънали )) да направят статия /може да продължим според мен със заслужените хейт-прилагателни/, която е умопомрачително идиотски сгрешена и непълна, за някога наличните, а и сега налични, Кйониг Спешъли в България.

Разбира се, повечето собственици на тези коли тогава у нас в 90-те години, сега или отдавна са дали фира физически, или са по 2-3 пъти фалирали, или пък, ако още са оборотни в приходите, последното за което си мечтаят, е да дават интервюта на пишман драскачи.
Но все пак, малко повече дори Нет и Фейс проучване ако бяха ударили тия от Дизи по темата, щеше да е по богата и по релна на фактология статията.
То дори само да бях написали в търсачките на български, в едно изречение- Кйониг Спешълс и Фатик, и щеше да им излезе даже пространно инфо и снимки по темата в нашия форум, вкл. и с лично мои правени едно време снимки, за някои от тези споменавани коли.

Разбира се, за аудиторията по автогрупите по Фейса, дажи и 5 снимки накръст, и с объркани почти всички фактологии около тези 3-4 снимани Кйниги коли, пак е много.
Например цяла България знае, че жълтото 928 с4 е правено на оптика на Кйониг, или пък на Щросек примерно, преди 15-20 години, май в едни гараж в Павлово, там като дългогодишния меу собственик още имаше сервиз в онзи район, преди да иси направи Бош-центъра на бул. Сливница.
Така че в грешките на статията няма да се вдълбочавам, даже не бих си правил труда и да я препоствам, понеже пише в нея общо взето, само оглупости.

Единствено ще препостна 2-3 снимки, дето са ми убягнали от нашето Нет пространство досега, и ги няма мисля и тек в темата.
Та, жълтия екс-Фатиков с126 Кйониг, по някое време преди да стане сив /да не се бърка съ сивия сега, пък екс-червен С140 на Милен от Тетевен/ е бил и червен, както се вижда.
Друго внимание заслужава седана Пура в126 Кйониг, за която се твърди, че е бил внос от Канада.

На прима виста най-глупостите, те са повече от няколко, дето изпъкват в статията, касаят колите на Милен от Тетевен.
Напр. пишат, че той е имал Кйониг с126, а той е имал с140 /е, допустима грешка, ако са толкоз неграмотни Дизито, че да бъркат Купето с126 с наследника Купе с140/.
Това при условия,че самия Милен е качил на Фейс профила си още в 2021 год. снимка на червения му С140, успоредно сниман със стария му тъмносин с140 нормален 500 ии 600 СЕК, при това, двамата позиращи с Фатик отпред вероятно в деня на покупката.

Тоя снимка и аз, и един друг колега сме я препостнали още преди 2 години от Милен, та не е трудно с малко ровене по Нета да се види, кой герой на прехода, какъв Бенц точно е имал, или там- Кйониг Бенц.
Не че това е от важно значение за историята на днешния свят де  :)) , ама малко повче ровене-рисърч, дори и само по БГ страниците в Нета, все щеше да извади повече снимки и инфо, отколкото са напускали в тази статия.

Та, ето ги единствените 2 нови Кйониг в БГ тематични снимки, от тях дето аз поне не съм ги виждал.
Отделно внимание заслужава постната от там четящ Дизито по Фейса фен, тази сканирана от него, от един брой на Автотруд от кра яна 1999 год. статия, в която се показва налично в БГ Е30 м3, предполагаемо оригинално тунинговано от Кйониг.
За тази кола аз поне нищо не съм чувал /макар да съм писал седмични статии за в-к Автотруд, в периода от края на 90-те, та до някъде 2005 година/, та интересно, дали въобще е останала в БГ и сега.

« Последна редакция: Юни 11, 2024, 22:57:24 от USfan »

Юни 12, 2024, 00:00:21
Отговор #658

Неактивен дядо владо

• Публикации: 59
, Кйониг Спешъли в България,
........ са училЕ граматика българска във вестника - звука е един, изписването не съвсем - "йо" след гласна "ьо" след съгласна  >:D
Старомоден-няма вайбър, скайп и т.н. 0877 17 07 27

Юни 12, 2024, 00:16:15
Отговор #659

Неактивен Механджията

• Публикации: 1626
  • 1995 X300 Sovereign
пурата 126 очевидно не е снимана в Бг, а това Е30 на по-късен етап беше орезилено с една лилава боя и други идиотски елементи, но не съм го мяркал из нета поне от 15г...