Хм, тази дето казваш е в Сърбия на БГ табели, ако е тъмнозелената, може да е екс-Фатиковата.
А е възможно Фатик и цели 2 Лотуса да е внесъл, поне мен ми се върти в главата и черно битурбо Омега да съм виждал, извън нали черното Ево 500 на Мултигруп.
И като стана въпрос за черна кола битурбо със 6 скорости правена от Ирмшер,
добре е да споменем, че през 90-те в БГ имаше и чисто нов, при това редовен, ориг. Сафран Битурбо, собственост на братята собственици на стария тогава офиц. Рено и Волво вносител за БГ- Промобил.
След 2000 год, и след като и тия двамата изгубиха автопредставителствата си, и тази кола позападна обаче.
В разпърцан вид я караше през 2004-2005 години, един нещо като арендатор на ОМВ бензиностанция /в Младост май едно ОМВ/, не я продаваше. Седеше му пред бензиностанцията, и рядко се караше.
Ама след 2005 не съм го виждал къде отиде този Сафран, някъде изчезна.
Червения Кoenig на въпросния захарен "Бос", в момента е собственост и е пробран в гаража на друг "Бос" - този път зърнено/поземлен.
Колата се пали няколко пъти в годината и още е със 7.2л мотор, който пак почертавам е разпилен без турбо, или компресор и е 580к.с.
Въпросната кола, вече е сребрист металик, снимки има из форума и е със ВТ номера.
Гуми няма - тия на нейните джанти са от 90 и някоя си година. Понеже са се втвърдили до токова, гумите превъртат при най-малък натиск на педала.
Малко предистория:
Колата е поръчана от известен немски национал по футбол - оригинално червената от брушурата на Коenig. Той я кара известно време и типично, като всеки спортист с пари, се измаря да я гледа в гаража си и я обявява за продажба в Германия. Български "Предприемачи" я докарват унас, където по време на гостуването си при захарния бос, или малко след това, колата е пребоядисана в "Модерния" сребрист металик. При сегашния собственик, колата пристига така - в сребристо и все още си е същия цвят.
E. то е ясно, и аз съм подчертал по нагоре в постовете в началото на темата, че червения С140 е само с атмосферно разпилен мотор.
То като погледна моторния отсег на които и да е 12так в140, не виждам и при желание къде може да се пъхне и най-малкото компресорче вътре.
Аз поне не мога и да се сетя ѕа турбиниран 12'так напъхан в моторен отсег на в140 или с140 боди, някоя известна тунинг фирма да е правила.
А за боята, много след Миленчо би трябвало да е пребоясисана, понеже той се изпокри тотално, като фалираха банките някъде през 1996 или 1997, даже и имената по документи си смени.
А докрая докато я караше, бе червена при него.
Рядко я караше де, повече се возеше на тоя стандартния сребрист ранен с140- 500сек или 600сек, не му помня мотора, дето се вижда на горните снимки.
После към 2000 год, го мернах за последно 2-3 пъти по София Кйонига с140 да го карат, още бе червен.
Ама поне визуално не я караха някакви костюмари могъщи банкови измамници като Миленчо, а аудиторията вътре возеща се в нея имаше, как да го кажем, БГ-сутенйорски вид.
Иначе сега се сещам, че Петйо Блъсков имаше яко тунингован в140 600 СЕЛ коралова перла металик /супер авангардно изглеждаща боя за тогава/.
Това обаче бе по- късния му в140, преди него имаше в140 500 СЕ, светлосин металик, който му го откраднаха и после запалиха.
Тоя тунингования втория му в140, бе поне на надписи до 7, или 7 без нещо литра разпилен, ама не помня от коя му фирма беше двигателния тунинг.
На спойлерите и джантите, може и да греша, имаше обаче Лоринсер надписи.
Но поне тогава през началото на 90-те Лоринсер правеха основно оптик тунинг, а механиката може да е била друга.
Та тоя на Блъсков втория в140, освен кораловия металик и другите тунинги, беше и претапициран изцяло, вкл. таблото и тавана, с някакъв керемиден дебел плюш вътре, беше доста странно цветово съчетание.
Седя пред сградата на пресгрупата 168 часа дълго време след 2000 год, понеже той продаде пресгрупата на немци барабар с колите водещи се на нея /вкл. освен тоя в140 имаше и 1937 или 38 година лилав Кадилак седан с ориг. осмак мотор, екс на принц Кирил/, и един много хубав късен лифт бордо мет. Джаг ХЖС кабрио 12-так, единствения продаден нов ХЖ-С от Мото-Пфое.
На в140, да го кажем условно- Лоринсера, се возеше в него след Блъсков цели 3-4 години немския директор на пресгурпата, после някъде изчезна колата, сигурно бе изнесена.
А Джага и Кадито и те седяха отпред до 2000 и някоя година, но не се караха.
Джага после изчезна /мисля го бяха запродавали тогава за 25000 лева, което беше умерена цена за почти нов късна версия кабрио ХЖ-С/, но от 5-6 год. насам пак понякога го мяркам по София.
По дълго след него, мухлясващ под едни найлонови навеси отстрани на сградата на пресгупата за 2-3 години още, значи до към 2005-2006 чак, седя Кадилака седан ретрото, ама и той после някъде изчезна.