Хаха, Митко, бялата от 1999 събора на 4ЦВ с Ирмшер ваденките е тази на Мутафчиеви бе, как не я познаваш,
те па и да не се прескачаха Манта А тогава вече в БГ?
А братята я докараха бяла от Холандия, и после и наслагаха тия ваденки и сивите 5-лъчки джанти от Манта Б Ексклузив. Беше на отн. умерена цена дори за тогава за Манта А. Искаха и само 4000 ДМ Мутафчиеви.
А празника за идването на пролетта Ретроклуба го правиха всяка година от 1994 до 2000, но до 1998 вкл, бе на място в подножието на Витоша, пред ресторант-бар Шишарка на Панорамния път в Княжево.
А изглежда през 1999 и 2000 е бил на мястото на тия снимки на 4ЦВ празника, които май са пред хотела в Горна баня.
Специално през 1998 год. бе много топъл този пролетен празник, и имаше много интересни коли.
Аз бях отишъл с Алфата 1.6 Спидер, дето имах обща тогава с един приятел, естествено на това слънце на свален гюрук.
Един друг фен пък бе дошъл с оригинален чист кабрио-версия БМВ Баур 2002 /не по късния тарга-кабриолет/, светлозелен мет, което бе с добре поставени ранни Алпина раздувки на калниците /подобни на Е30 М3/.
Интересно знае ли някой това БМВ 2002 кабрио къде отиде?
По-късно, и до 2000 година някъде, седя в една автокъща в Студ. град, искаха му към 12000 ДМ цена.
А един друг запален Алфа фен бе дошъл на тоя празник през 1998 с една стара Алфа ГТВ 1,8, жълта на цвят.
На нея по късно и бе присаден шестак от ГТВ 2,5.
Имаше сред по-редките коли тогава и два Ягуара и един Даимлер.
По-стария от тях бе еС-тайп с 3.8 мотор, модел от 60-те, златист на цвят, бивш на Валийо Бояджиев.
Него го бе докарал тогавашния му нов собственик, един Пловдивчанин.
Той освен еС-тайпа, докара тогава и тоя един отн. модерен за 90-те, от 80-те модела с квадратни фарове- Даимлер 3,6.
Интересно обаче този златист със спици еС-тайп къде изчезна? Никога след това не съм го виждал някъде.
Да, имаше и такова рали за което също ще стане дума, но аз имах предвид друго на гръцкия клуб ЛЕКАМ... междувременно си претараших харддисковете и изрових още снимки на коли участвали в стари ретро ралита и походи до 2003 г. - Рилски манастир, Костенец, Розова долина, София-Солун-София 1999, София-Охрид-София 2000 г. Между тях са много от вече споменатите коли, а също Импалата на Любо, БМВ на Стефан Хараламбов, Опел Олимпия и Ровър на Кирил Иванков, НСУ на Митко Тачев, Мерцедес Мече на Ангел Колчевски, Студебейкър Рокни на Дочно Дончев... За съжаление някои от собствениците вече не са между нас - чичо Кольо "Зетката", бай Лалю Дервенски с Дофин, бай Апостол Митев от Асеновград с ДС19 комби, Жоро Георгиев с червения Сааб 96... Между другото имам и брошурите с регламентите, маршрутите и стартовите списъци на някои от тези мероприятия по простата причина, че съм ги правил аз Ако са подходящи и интересни за тази тема мога да кача и тях. Имам и още доста стари снимки за сканиране, но ще трябва време...
Ако е същата кола, това бордо комбито ИД/ДС19 със старата предница беше през 80-те на един авиатор бордови инженер, живеещ в София на Руски паметник, на който баща ми през 1987 или 87 год. продаде по-стария ни на години, 1978 СХ Ситроен /след като продаде този първи СХ, баща ми взе по-късен, но пак с хром брони, 1984 СХ/.
Не беше лошо състояние това ИД през 80-те, даже ме вози тогава авиатора на него.
Предполагам след като купи нашия СХ, авиатора го е продал на починалия вече Пловдивчанин, или на някой преди него.
А някой колега знае ли сега какво е станало с това бордо цвят комби?
Карат ли я още и в кой град се намира?