Автор Тема: Skoda 125 S/130 GL/A 1985 г. - проект, реплика и още нещо  (Прочетена 15136 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Май 07, 2018, 22:10:18
Отговор #130

Неактивен 105L

  • Публикации: 70
    • 105l_100s_1000mb
Не е 130 ка , там конуса с гайката  на барабана не стърчи толкова. Репликирана 120 ка е , а ,,патешкия'' L/A /LR  капак е
частичен бодикит . Собственика ми продаде неговите ралиджийски електрони. :)
Супер, мерси за информацията.
Търся си Škoda 105/120 -кръгъл фар, верикален стоп.

Юни 14, 2018, 15:27:00
Отговор #131

Неактивен __smirnoff__

  • Публикации: 97
Привет, колеги!

Официално колата вече си смени собственика. Кирето е дал едно добро начало, аз поемам оттук, и продължавам. Днес я докарах от Смолян до Пловдив, определено беше едно дълго и интересно пътуване. Ето я вече и на Пловдивска почва:

Какво ще се случи занапред:
-почистване задължително, тези черни точки, не съм наясно от какво са, но с много търкане падат.
-леки кърпежи като за начало - за да мина КАТ, малко ще я позакърпя. Външните панели всичките са дроб сърма, ръждата е много, но купето като цяло е право и здраво. Напред в бъдещето повече по този въпрос.
-смяна на мотора - този е меко казано в лошо състояние. Определено ще ми послужи само за прибирането днес, и за минаване на КАТ. След това имам наличен мотор 136 за задномоторна Шкода. В момента е полуразглобен, ще се работи и по него

Дискове и накладки са нови. Спирачките са супер, не работи ръчната. Трябва да обърна внимание и на задните спирачки.

Общо взето продължавам в доста близък до първоначалния план на Кирето. Реплика няма да е, наименованието проект (и още нещо) повече би и отивало. Опрделено ще избягам от оригинала, знам, че няма да се хареса на повечето от Вас, но покрай реставрацията на другата ми Шкода, много ми се прииска да имам и една в подобен проект. Пък и самата кола много отдавна не е годна за хубава цялостна реставрация, така че и съвестта ми е чиста :) 

И замалко да забравя - ето го и момента на предаването. Както каза Кирето - "Не сбогом, а довиждане":Поздрави!

Юни 14, 2018, 16:14:50
Отговор #132

Неактивен krankenstein

  • Публикации: 6600
Успех с начинанието! Съгласен съм, че не е нужно и най-вече безинтересно да имаш 2 почти еднакви на вид оригинални масови задномоторни шкоди. При тунинга единствено се надявам да запазиш духа на епохата, т.е. да няма залитания към прекалено модерни елементи дето не пасват на клаисческата визия, което нерядко се случва с такива проекти. Дано и на твоя майстор тенекеджия да не му е омръзнало да се занимава със стари шкоди, че тази вероятно още повече ще го озори :)
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.

Юни 14, 2018, 23:45:16
Отговор #133

Неактивен __smirnoff__

  • Публикации: 97
Мерси, Мите!
Ще се съобразявам, разбира се, с епохата. Това ми е основната идея. Шкодата ще е с оригинален вид, ниска, даже може би още малко по-ниска от сега. Времето ще покаже, няма да има някакви изгъзици, със сигурност.

Междувременно, не се стърпях, и си я закарах Шкодата в цеха. Трябваше да свърша малко работа, и обиколих Пловдив 2-3 пъти, и я прибрах в цеха. Понеже валя, и реших да се позанимавам за 5-6 минути, и позабърсах черните точки от боята. Мисля, че ще има добър ефект:

Юни 15, 2018, 10:01:52
Отговор #134

Неактивен 105L

  • Публикации: 70
    • 105l_100s_1000mb
Супер готино, че новият собственик продължава същата тема! Раздвам се, че още има кой да ги съживява тези колички. Ще следя с интерес развитието на проекта.
Търся си Škoda 105/120 -кръгъл фар, верикален стоп.

Септември 03, 2018, 14:47:15
Отговор #135

Неактивен __smirnoff__

  • Публикации: 97
В началото, общо взето, се бях зарекъл да си я карам ръждива и изгнила тая кола, ама май няма да я бъде така... Сърце не ми дава...

Колата се сдоби с 4 врати в много добро състояние, както и със задна маска в много по-добро състояние от нейната си. Вратите имат наченки на ръжда, но само където е зажулвана. Долу, по ъглите, вътре са перфектни. Малко ще се поизтъркат, ще се поработи върху тях, и са готови. За късмет пък са и същият цвят.

Маската също има какво да се желае от нея. Не е перфектна, но е в доста прилично състояние. Моята направо е изгнила и отляво и отдясно, където се хваща към калниците.

Остава да си намеря заден ляв калник, десният е поправим. Прагове ще си огъна на абканта, като му дойде времето.

Ето и "новите" панели: