Колега DIMI, никой не оспорва правото на всеки собственик да прави с колата или вещите си каквото си иска. Напълно естествено е. Затова и се казва "собственик" , щото нещото е собственост някому. Можеш да си вапцаш колата в екстаравагантни цветове, да я кичиш с каквото си пожелаеш - твое право и вкус си е . Въпреки това, поради факта, че дискусията ни е на форум платформа си позволявам да правя коментари по отношение някои по-екзотични автомобили из нашите ширини. Сантимент ми е, пък и е редно нещо като е определена грозотия и недоразумение да си го кажеш свободно. Поне аз така смятам, пък и ми е право

Още повече когато се отнася за рядкост, която се превръща в още по-голяма рядкост ( да не кажа уникалност ) благодарение творческите умения на собственика си.
Явно не сте запознати със състоянието на европейските Матри.
Определено най-вероятно не съм толкова добре запознат с конкретния модел, но съм се интересувал в миналото и съм се поподготвил. Не мога никак да споделя мнение, че видиш ли всеки собственик на такава кола след петата година почва да я "подобрява", , понеже купето е от крехък стъклопласт. Виждал съм такава кола, гледал съм внимателно и обстоятелствено доста детайли и мога само да кажа - всеки от нас реставраторите е бил изкушаван от идеята да побългарява отделни детайли. По-евтинко е и по-лесно. Аз също съм побългарявал. Но стремежът на повечето реставратори е да улесняват работата си на скрити и не толкова фрапиращи детайли като визията. Но да замажеш прекрасните предни мигачи и да ги замениш с тези мижави мигачлета от Рено тире Дачия 1300 е просто без коментар. Щом сте заменил конструкцията "временно" , значи няма база за спор, нали така ?
Стоповете за които също ме критикувате са от фиат купе не са моя приумица така я купих, пък и ми харесват повече от оригиналните малко са овчи.
Тук вече останах поразен

Естествено всеки има право да прави с возилото си каквото си ще, но да се изказва от позицията на високата си "естетика" за овчите оригинални стопове - това може да си позволи само истински ценител

Май трудно се забелязва детайлът, който се повтаря в профила на автомобила от предната част на мигача със задния елемент, просто линията е прекрасна.

Явно очаквате че съм си взел нетрадиционна кола с идеята да я правя музеен експонат зад витрина и имам сертификат за произход на всяко болче и т.н. Да ама не, тя е за мое собствено удоволствие, и ако нещо не ми хареса по нея няма да се колебая да го коригирам.
Аз лично никакви очаквания нямам. Важното е Вие какви очаквания имате и как се възприема колата . Виждам от по-горните постове одобрения на свършената работа, така че резултатът явно е добър

За някои. Зависи от критерия.
Между другото има доста клубове из Европа за модела и марката с доста информация.
Ето на заинтересованите един от сайтовете, не само на Матра, но и други модели. Информация има достатъчно - видове моторизация, цветови комбинации, години и шасита ( авторът на темата също може да свери шасито си, ако не го е направил досега ) .-
http://www.matra-passion.com/За финал ще спомена само, понеже казах, каквото имах да кажа и мисля да не тровя делото на човека с повече писания, че се надявам новият собственик ( а идеята за нов собствени е достатъчно прозрачна

) да върне оригиналните детайли по местата им, за да се радваме още повече на колата.
Автомобилът е крайно интересен и си заслужава всеки момент, посветен на нея.
Поздрави и лека вечер на всички