Поздравления на Жоро, колата става супер.

И подкрепа на Момчил, да се слагат лети джанти на такова стилно купе е, как да го кажем, толкова хардкор вече назадничаво 90-ско. ))
Напомня ми на моята бурна младост, като щом си купих през 1993, на крехката възраст 24 години, първия ми Мерцедес.
И то бе не какъв да е, а спортен хардтоп купе табакера 2 врати, с инжекция 6 цил мотор.
И веднага щом го взех, толкова ме отврати с тесните му железни 5 цолови джанти с 175-14 Мишелин ХЗХ /иначе хубави и ориг. размер гуми/, че дадох тогава субстанциалните за БГ, над 700 дойче марки, за нови лети 15ки джанти, и широки гуми за тях.
Купих му от последните Плевенски тип АМГ 5-лъчки с размер цели 7х15 цола.
Отпред сложих 205/65-15 а отзад 225/60-15, чисто нови летни Мишелини.
Да, с тях колата шкартира бабешкия луук и стана по гангста, и о, взе да лежи и страхотно на пътя в завои.
Особено се подобри и воденето, и след като смених предните оригинални газови амортисйори, с пак газови Билщайн Де-карбон, пак оригинални НОС такива.
Но кардиналния минус беше, че спря да върти гуми на старт.
Оригиналния шестак с 150 коня на Бенца направо прокъсваше 175-ците на дрифтове, а с тия новите 225, едвам цвикваше на тръгване, и толкоз.
Така че изтраях ги 1 година АМГ дизайна, и пак си сложих железните 14-ки.
И заради оригиналния дизайн с тасовете, и заради невъзможността да правя хубави свиркания с широките гуми.
Ето и Бенца ми как изглеждаше и с 14ките, и с 15ките.
Секси, ама по бакшишаджииски секси бе с летите джанти.