Оказа се, че имам голям проблем с карбураторите, които купих от Германия.
Първо, че някой е рязал с ножовка горната им част, за да може да станат по-ниски и да сложи спортни филтри

С това си действие е премахнал клапите и изобщо целия механизъм на смукача.
Освен това тези Weber DFO се оказаха с тъпо задвижване на дроселовите клапи. Карбураторите не са двукамерни, а са 2 единични карба в един корпус.
Всяка дросел-клапа е на отделна ос (за разлика от всички DCOE тип) и клапите се задвижват помежду си с едни зъбни колелца. Тия колелца обаче са от различен материал и едното се износва винаги повече от другото.
При моите карбове колелцата са яко износени и нормална работа на карбураторите е невъзможна. На следващите снимки ще видите как единия дросел закрива, а другия не закрива отворчето , което байпасира дросела и през което върви горивото за празния ход.
Зазора на 2та дросела не се регулира отделно. Ако не са ти добре колелцата, зазорът става различен и умираш.
На тази снимка се вижда, че дросела закрива отвора за сместа (то затова е и черно покрай дросела, от бедната смес ставаха детонации):
На съседния дросел обаче отворчето частично открито и този цилиндър ще работи добре:
Ето зъбните колелца. Забележете колко са тънки зъбците в долната част на дясното колелце:

Лошото е, че тези карбуратори Weber DFO се слагат само на Rekord C Sprint И Kadet Rally. Много малък тираж и не може човек да си намери читави.
Има ги и във Ferrari 365 GT 2+2, но и за тях не се намират ремонтни комплекти със зъбни колелца, а само гарнитури и жигльори.
За момента решението е да се изрежат на лазер такива колелца и да си ги монтирам внимателно на осите. Монтирането също е ултра важно, защото трябва да се спази точно позицията на колелото спрямо оста (няма шлици, шпонка или каквато и да е друга позиционираща засечка).
И така, повръща ми се от тези карбуратори, но доста пари метнах да ги купя, ще трябва да си поиграя да ги наглася.
Междувременно за да се движи колата сложих карбуратора, с който я купих - стар, неугледен, немощен Weber 28/36, с който изобщо няма никой над 3000об/мин и колата не се чувства никак добре. Но.. трябва да се раздвижва, има един куп други неща да и се правят - регистрация, реглаж на мост и т.н. и затова ми трябва да е самоходна. А и трябва да се разработва мотора.