Bomber, не честно казано не мисля да слагам никакви фолиа. Искам колата да е максимално оригинална, а и никога не съм харесвал фолирани стъкла.
От доста време отлагам ревизията на скоростната кутия, но намерих време и за нея. Приводът беше доста халтав. ПРи Опел Рекорд целият привод е извън скоростната кутия. Съответно се задръства с боклуци, прахоляк полепва по гресираните повърхности и с годините се появяват гадни луфтове. Освен това имах течове както от семеринга при кардана, така и от гарнитурата на капака на дъното на кутията.
Разглобих каквото трябваше и отидох на майстор стругар. ТОй ми изработи месинговата втулка, около която се движи вилката на скоростния лост. ОСвен това ми наби месингови втулки на разширените и станали елипсовидни отвори на щангата на избирача. Нови гарнитури от Германия, ново масло 80W90, хубаво гресиран аксиален лагер и качих скоростите. Хубавото на тези Опели е, че скоростите си ги сваля и качва човек сам за нула време. Много е удобно за работа. ИЗползвах момента да дам и стартера за ревизия. Имаше нагорели контакти на шалтера, както и малко разпоени намотки при колектора. Беше ми правил проблеми лятото на загрята кола (не въртеше). Сега върти осезаемо по-жизнено, надявам се да няма грижи с него повече. Използвах момента, че съм свалил кардана и гредичката под скоростната кутия та ги почистих и боядисах и тях да не са мърляви. Яд ме е, че не снимах най-важният детайл, който стругара ми направи преди да го монтирам, но бързах доста.

Dido1903 ме снабди и с една важна пружинка, която държи лоста винаги в правилна позиция и не позволява да "шикалкави" аксиално около месинговата втулка: