Малко ъпдейт на темата.
Състоянието на маслената помпа, лагерите и водната помпа:

Валът вече е при шлайфистите. Ще минем с лагери и шлайф на първи ремонта. След доста четене се оказа, че маслените помпи са слабо място на тези CIH мотори при Опел. При по-новите CIH мотори (след 80та) има разлика в тялото на маслената помпа (което се явява и ангренажен капак). Та дали ще мина на новия тип ангренажен капак или ще успея да намеря като моя, предстои да разберем. В момента съм в процес на търсене.
Пригласил съм междувременно да пратя рефлекторите на фаровете към Стрелча да ги лъснат малко.
Свалих и тапицерията на тавана, ще трябва да ми скроят нова, тази е много жълта.
Салонът под калъфките се оказа по-зле отколкото мислих:

Идните дни/седмици ще трябва да го закарам на тапицер, няма как да го карам така. По-добре да не бях свалял добре ушитите калъфки май...
По купето работата върви добре. Няма изненади. Здрава ламарина, с леки дефекти тук-там.

Сложно ми е да си избера цвят. Оригиналния цвят е Silber-Blau (Silver-blue). Взех мостра от боята, но нещо ми сивее повече отколкото да синее. И май ми е скучен някакси. Мисля си за Monza-Blau. Утре ще ида да видя мостра и от него и ще реша. Видях мостра и на Polar-Blau, но той е вече много тъмен, не ми допада за това купе.