Привет! Развитие по колата не бих казал, че има, но има нови части. От доста време си взех прехода за масления филтър от стругаря, даже и го монтирах.

Понеже генератора г250, който се монтира оригинално на волга 24 не е с вграден реле-регулатор и късно разбрах това си взех нов генератор г254, който си е чист г250 с вграден регулатор. Разликата е в задния капак само и респективно регулатора. Почистих го, смених му лагерите и е готово за монтаж.

Стартера ми правеше чакмаци. Предварително си бях взел москвичов стартер за резервни части и отделно си купих нов бендикс и нови втулки. Разглобих и почистих стартера старателно.

И така дойде най-чаканото нещо, което поръчах от Украйна.
Циферблат за километража, скали за уредите за налягане на масло, бензин, амперметър и вода. Също така бях поръчал нови уреди за вода и амперметър, защото моите са доста избелели от слънцето. Към поръчката бях добавил нови копчета и врътки за радиото.

За финал се срещнах със собственика след дядо ми и той ми даде нов контактен ключ, защото моя се разпадна, капак за скоростите и още доста дребни неща.
Сдобих се с глава от 24, но за нея в следващия пост!
Приятна и спокойна вечер на всички!