=====Което ще е доста жалко, ама кво да се прави, такива са собствениците....
Поздрави и успех с Рекорда на автора на темата.
Евала за желанието, търпението и нервите.
Благодаря за пожеланията,колега.
А това за собствениците е интересен дебат.
Това си е цял дял на психологията.

Трябва да взема да го патентовам!

Сега, представяш ли си ти да си на мястото на този собственик - имаш доста забазен ретро-автомобил. Пуснал си обява. Започмат яко да звънят телефони, повечето от София (най-вероятно). Собственикът си казва - "А,така!Ще се избият".
Оттук последващите варинати се разклоняват:
- отива някой с 10 К;
-много звънене, 2-3 души отиват, собственикът мисли, че е хванал Дявола за шлифера.
Минават 2-3 седмици, обажданията секват.
Оттук нататък е тънкият момент, поне според мен. Това е моментът, в който собственикът или разбира, че както казва Иво Радоев "една кола струва толкова,колкото ти дадат", а също така всеизвестното бизнес взаимоотношение за "Търсенето-определянето-предлагането".
Или минават години и колата се скапва, което е по-реално, за съжаление.
В подкрепа на това си твърдение, ще ви дам примера с един Opel Rekord C-седан във Велики Преслав, който в момента върви в Мобила и е викнат на 3200 лв.
Същият преди 5-6 години струваше по една стара обява 8900 лв. Тогава аз бях готов да му дам около 2500-3000, но бях разкаран, все едно, че му давах 500 лв.
Сега е значително скапана колата като гледам вече се доближава до 500 лв. като състояние.

Ето този картинка е от март 2008 г.
Добре поне ,че доста педантично си водя такива бележки

Отплеснах се, но предполагам, че доста от нас са минавали през тези размишления.